CANSUYU DERNEĞİ ENDONEZYA´DA

 CANSUYU DERNEĞİ ENDONEZYA´DA

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Manisa İl Temsilcisi Fatih Akova Geçtiğimiz hafta Endonezya´nın Sulawesi Adası´nda İlk olarak 7,5 şiddetinde depremin vurduğu ardından tsunaminin meydana gelmesiyle Palu ve Donggala´yı birbirine bağlayan sahil şeri

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Manisa İl Temsilcisi Fatih Akova Geçtiğimiz hafta Endonezya´nın Sulawesi Adası´nda İlk olarak 7,5 şiddetinde depremin vurduğu ardından tsunaminin meydana gelmesiyle Palu ve Donggala´yı birbirine bağlayan sahil şeridinde yerleşim yerlerinin ve birçok kamu kurum kuruluşun yanı sıra Palu´daki Mutıara Sis Al Jufrt Palu Havalimanı´nın kontrol kulesi ile yolcu terminali de depremde zarar gördüğünü belirtti.

 

Palu, Dongala ve Sigi´de yaşamını yitirenlerin sayısı 1571 kişiye ulaşırken,  evini terk etmek zorunda kalanların sayısı da 70 bin 821 kişi civarında olduğunu belirten Akova gün geçtikçe sayıda artışlar olduğunu belirtti.

 

Yaşanan felaketin ardından bölgeye ulaşan Cansuyu ekipleri çalışmalarına yoğun şekilde devam ediyor. Deprem ve tsunami bölgelerinde bir taraftan arama kurtarma çalışmaları ve yardım çalışmaları yapan ekiplerimizi diğer taraftan Türkiye´den götürülen yardımları 20 bin kişiye ulaştırmayı hedefliyor. 

 

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Manisa İl Temsilcisi Fatih Akova deprem ve tsunaminin vurduğu Endonezya´da çadırlara yerleşen bin kişiye her gün sıcak yemek dağıtılıyor. Her gün bin kişiye dağıtılan yemekte pilav, tavuk ve sebze bulunuyor. Bu arada bölgede en büyük sorunu yaşayan bebek ve çocuklarada balon, şeker gibi sevebilecekleri ürünler dağıtarak yaşadıkları korkuyu atmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Yardımlarımız devam edecek Genel Merkezimizin oluşturduğu ekipler bölgedeki çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor gerekli görüldüğünde bir kampanya ile bölgenin ihtiyaçlarını duyuracağız dedi.


Haber Kaynak : haber merkezi


ENERJİ SA'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ANLAMLI DESTEK

DUTLULU “AKHİSARLILARIN DESTEĞİYLE BİZ BU SEÇİMİ KAZANACAĞIZ”

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI ÖMER İŞÇİ'DEN ENGELSİZ YAŞAM ALANI MÜJDESİ

AKHİSAR’DA 461 SANDIKTA 138 BİN 841 SEÇMEN OY KULLANACAK

BAŞKAN DUTLULU, İFTARIN BEREKETİNİ AKHİSARLILARLA PAYLAŞIYOR

SELÇUK ÖZDAĞ CENGİZ ERGÜN’Ü MAL VARLIĞINI AÇIKLAMAYA DAVET ETTİ

HACET; “ŞANTİYELERDE, MÜHENDİSLERE YÖNELİK ŞİDDET SON BULSUN!”