4 YILLIK FAKÜLTE İÇİN DESTEK İSTEDİ

4 YILLIK FAKÜLTE İÇİN DESTEK İSTEDİ

Akhisar Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy, Meclis Başkanı Feride Sakarya, Yönetim Kurulu başkan Yardımcısı Kaya Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kantarlı, Meclis Üyesi Cengiz Özdemir´den oluşan bir heyet Akhisar´ın uzun s

Akhisar Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy, Meclis Başkanı Feride Sakarya, Yönetim Kurulu başkan Yardımcısı Kaya Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kantarlı, Meclis Üyesi Cengiz Özdemir´den oluşan bir heyet Akhisar´ın uzun süredir hayalini kurduğu 4 yıllık ziraat fakültesi talebini iletmek için Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz´ı ziyaret etti.  

Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy Akhisar´a 4 yıllık bir ziraat fakültesi kazandırmak için tüm kurum ve kuruluşların kenetlendiğini belirterek "Bu verimli topraklarda eğitim görmüş çocuklarımız, yine bizim topraklarımızı işlesin istiyoruz" dedi. 

Akhisar´da tüm sivil toplum kuruluşları, halk ve kanaat önderlerinin uzun süredir istediği 4 yıllık fakülte hayalinin gerçekleşmesi için ilçenin kenetlendiğini anlatan ATSO Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy, başarıya ulaşmak yolunda iş birliğinin önemine dikkat çekti. Dr. Ulusoy "En büyük hayalimiz ve hedefimiz olan 4 yıllık fakülte için iş birliği halinde çalışacağımız siyasilerimiz, milletvekillerimiz, valiliğimiz, özel idaremiz, belediyemiz, borsamız, ziraat odamız, esnaf birliğimiz, sivil toplum örgütlerimiz, iş adamlarımız bize kuvvet verecek" diye konuştu. 

"VERİMİ ARTTIRACAKLAR" 

Akhisar´ın verimli topraklarında Akhisar´ın evlatlarının bilim ışığında doğru tarım yapmasının ilçeye önemli katkıları olacağını ve bu katkının Manisa´ya da katma değer sağlayacağını ifade eden Başkan Ulusoy, "Akhisar böyle bir bilim yuvasını en çok hak eden ilçeler arasında. Kurulması halinde de hakkını verecek ve topraklarını daha da verimli işleyerek hem ülkemize hem de kendisine ve bölgesine katkı sağlayacak. Bunun için Sayın Vali´miz´den de destek ve önerilerini bekliyoruz. Kendisine taleplerimizi ilettik ve olumlu karşılandık. İnanıyorum ki bu konuda el birliği ile başarıya ulaşacak, bu işin de altından alnımızın akıyla kalkacağız" dedi. 

"CBÜ KALİTESİ ÖNEMLİ" 

Fakültenin kurulduğu bölgenin kalkınmasına katkısının yadsınamayacağını ve genellikle tarım ile geçimini sağlayan Akhisarlı ailelerin çocuklarını ziraat fakültesi için başka şehirlere gönderdiklerinde sıkıntılı süreç yaşadığını ifade eden Dr. Ulusoy, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi ile görüşmesinde Akhisar´ın fakülte için tüm imkanlarını seferber edeceğini bu konuda CBÜ´nün de katkılarının ve desteğinin kendileri için önem arz ettiğini vurguladı. CBÜ´ye bağlı bir fakülte ile kaliteli eğitim alacak gençlerin gelecekte fark yaratacağına da değinen Dr. Ulusoy "Akhisar Türkiye2nin en iyi ürünlerinin en doğal şekilde üretildiği bir bölge olmak için eğitimli gençlere de sahip çıkacak" şeklinde konuştu 

"BİZİM EVLATLARIMIZ OLACAKLAR" 

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz´ı ziyaretinde Yılmaz´a fakülte ile ilgili bilgiler veren Dr. Ulusoy, "Biz Akhisar´da  kurulacak fakültede okuyacak  çocuklarımıza kendi evlatlarımız gibi bakacağız. Esnaf´tan sanayicisine kadar herkesin eli üzerlerinde olacak. Bunun için toplumsal olarak da hazırız. Bundan sonrası için sizlerin desteğini gerekli" ifadelerini kullandı.

 


Haber Kaynak : haber merkezi


İL GENELİNDE OKUL PANSİYONLARINDA DENETİMLER GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

AKHİSAR KENDİN YAP ATÖLYESİ UNUTULMAZ BİR KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

AKHİSAR’A YENİ MESLEK LİSESİ KAZANDIRILIYOR

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ'NDEN BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIFLI OKULLARA ZİYARET

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ERDEM YIRCALI ANAOKULUNU ZİYARET ETTİ

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HUKUK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRÜ'NDEN AKHİSAR ZİYARETİ

YAPIMI VE GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARI DEVAM EDEN OKULLAR YERİNDE İNCELENDİ