AKHİSAR AGD, MEKKE FETHİNİ KUTLADI

AKHİSAR AGD, MEKKE FETHİNİ KUTLADI

Anadolu Gençlik Derneği Akhisar Temsilciliğinin hazırladığı Mekke´nin fethi kutlandı.

Anadolu Gençlik Derneği Akhisar Temsilciliğinin hazırladığı Mekke´nin fethi kutlandı.

Anadolu Gençlik Derneği Akhisar Temsilciliği, her yıl düzenlediği Mekke´nin ve Kudüs´ün fethi programını, bu yılda Akhisar Park içi Sinema Salonunda 31 Aralık 2018 günü  saat 20.30´da gerçekleştirdi.

Anadolu Gençlik Derneği Akhisar Temsilciliğince Akhisar belediye sinema salonunda düzenlen programın sunuculuğunu yapan Abdullah Yılmaz´ın  salonu dolduranları İstiklal Marşına davet etmesi ile başladı. Program İstiklal Marşının okunmasından sonra Sultan  Cami din görevlisi Ahmet Ersöz´ün  okuduğu Kuranı Kerim tilaveti ile devam etti.Fetih sinevizyon gösterisi ve Anadolu Gençlik ezgi gurubunun gösterisi ile devam eden programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Anadolu Gençlik Derneği Akhisar Temsilciliği Başkanı Ahmet Duman yaptı. Duman konuşmasında; ?Kıymetli misafirler, geleceğimizin teminatı sevgili gençlerimiz, hepiniz gecemize hoş geldiniz. Anadolu Gençliği Derneği olarak çalışmalarımızı, derneğimizi  sürdürüyoruz. Orta okullar ile yaptığımız çalışmalarımıza şuan maalesef liselerdeki kardeşlerimiz ile irtibata geçemedik. Yılbaşı eğlencesi adı altında yapılan topluma itap eden çalışmalara bir nebze olsun engel olabilmek için Anadolu Gençlik Derneğimiz Akhisar´da olduğu gibi 81  ilimizde ve ülkemizin altı yüz kusur noktasında bu geceye has olarak Mekke´nin fethi programı yapılmakta.Sizler sadece bir tanesine şahit oluyorsunuz.Bu soğuk kış gecesinde herkesin yaptığı gibi siz de evinizde sıcak bir ortamda akıntıya kapılmış olarak gecenizi geçirebilirdiniz. Burada bizim ile birliktesiniz, bizleri mutlu ettiniz, hepinize Anadolu Gençlik Derneğimiz adına teşekkür ediyorum. Kudüs işgal altında Suriye´de hepimizin de takip ettiğimiz  işgal ve çatışma haberleri, Arakan ve Yemen´de keza Müslümanlar içimizi burkan gelişmeleri canlı olarak yaşıyorlar.

Bütün bunların sebebi en başta İslam coğrafyasının parçalanmış olduğu gerçeğidir. Genç nesillere hiç değilse işgal ve fetih kelimelerinin  kavramını farklılığını anlatmamız gerekiyor. Bunun için bu mikrofonun gerçek sahibi birazdan karşınızda olacak olan Tarık Sezai Karatepe´den özellikle değinmesini rica ediyorum. Farscada genç, hazine demekmiş bizler de Anadolu Genlik Derneği olarak gençlerimize yani hazineye sahip çıkmak için gece gündüz çalışıyoruz. Efendimizin hayatını onlara kazandırmak için her hafta  özellikler hafta sonları çalışmalarımızı sürdürüyoruz.? dedi. Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Ahmet Duman´ın konuşmasında sonra eğitimci yazar Tarık Sezai Karatepe salonu dolduranlara Mekke´nin fethi ve peygamberimiz Hz. Muhammet´in Mekke ve Medine´de yaşantılarını anlattı. Salonu dolduranların dikkatli bir şekil dinledikleri konuşmacı  eğitimci yazar Tarık Sezai Karatepe´nin konuşmasında sonra gece yine Anadolu Gençlik Ezgi Gurubu, Anadolu Gençliğin tanıtım sinevizyonu ile devam etti.Akhisar Anadolu Gençlikte geçmiş dönemlerde başkanlık yapan  eğitimci Metin Toktaş, Anadolu Gençliğin Ezgi gurubuna katılım belgelerini vermesi ile son buldu. Gecenin sonunda  davetlilere çıkışta sıcak çorba ikram edildi. Geceye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Akkuyu, Sadet Partisi İlçe Başkanı Fikret Aysu,yönetim kurulu,  Akhisar Bayburtlular Dernek Başkanı Aydan Akkuş ve çok sayıda  Akhisar halkı katıldı.

 


Haber Kaynak : erhan çelik


SEÇİM SENİN AKHİSAR

VALİ ÜNLÜ BAŞKANLIĞINDA SEÇİM GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

ÖMER İŞÇİ'NİN HACIİSHAK MİTİNGİNDE COŞKULU KALABALIK

MİTİNGLERDE KALABALIK REKORU BAŞKAN DUTLULU’NUN

İŞÇİ, GALERİCİ ESNAFLARINA MÜJDE VERDİ

BAKIRLIOĞLU; “TEMMUZDA ZAM ZATEN YASAL ZORUNLULUK”

ENERJİ SA'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ANLAMLI DESTEK