Akhisar Belediyesi Spor Müzesi açıldı

Akhisar Belediyesi Spor Müzesi açıldı

Ege bölgesinin 5 yıldır tek Süper Lig Temsilcisi Akhisar Belediyespor´un da geçmişten gelen fotoğraf ve figürlerinin bulunduğu Akhisar Belediyesi Spor Müzesi törenle açıldı.

Ege bölgesinin 5 yıldır tek Süper Lig Temsilcisi Akhisar Belediyespor´un da geçmişten gelen fotoğraf ve figürlerinin bulunduğu Akhisar Belediyesi Spor Müzesi törenle açıldı. Akhisar Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğünde görev Umut Ak´ın sunduğu program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Akhisar Belediyesi Hüsnü Kahraman Kültür parkı içinde bulunan Dev Öğrenci Amfi Tiyatro altındaki bir bölümde oluşturulan müzede kronolojik sırada tarihi ve günümüzdeki bir çok fotoğraf ile futbolcuların giydiği tarihi takım formaları ve kazanılmış kupalar da yer alıyor.

Açılış konuşmasını fotoğrafları ile müzeye destek veren İbrahim Macana yaptı, ?Akhisar Spor Adamları Derneği yönetimi olarak Emin Ali Otal, Mesut Silici ve arkadaşlarımın desteği ile 13 yıllık bir çalışmanın sonucunda topladığımız bine yakın fotoğraf bulunmaktadır. Bu fotoğraflar tek tek toplanıp özenle seçilmiş ve arşiv haline getirilmiştir. Akhisarsporumuzun temellerinin atıldığı ilk günden buyana futbolumuza emeği geçmiş tüm sporcularımızı buradan sevgi ve minnetle anıyorum? dedi.

Programa ayrıca Akhisarlı ve Akhisarspor´da forma giymiş Ergun Öztuna, Arif Kocabıyık, Taşkın Darcan, Cevat Çapan, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Kurucu Başkanı Rıza Sümer de katıldı.

Manisa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı İsmail Aydın ise yaptığı konuşmada Akhisar Belediyesi´nin yaptığı bu çalışmanın diğer ilçelere de örnek olmasını dileyerek Belediye Başkanı Slaih Hızlı´ya teşekkür etti. Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Kurucu Başkanı Rıza Sümer ise yaptığı konuşmada ilk olarak kendi yazdığı ?Her Yaştaki Gençlere?? isimli kitabını Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı´ya takdim etti ve müzenin hayırlı olmasını diledi.

 Özellikle Bosna´dan gelen misafirlerin de açılışta bulunmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, ?558 yıllın Çağlak Festivali´nin hakkını veren bir Akhisarlıları görünce açıkçası ben de gurur duyuyorum. 558 yıldır bir festivali kutluyoruz hep birlikte, bu öyle zannediyorum ki her şehre nasip olan bir şey değil. Bu 558´inde altında kalmamak bunun hakkını verebilmek için biz bu dönemde yaşarken bütün Akhisarlılar gayret sarfediyoruz. Akhisar´ımıza ait değerleri kayıt altına aldığımız müzelerimiz var, onlardan bir tanesi Akhisar´ımızda açılan Etnoğrafya ve Arkeoloji müzemiz var. Şimdi de bir spor müzesini burada açıyoruz. Ama Akhisar´ın tamamı bir müze halinde, ben Çağlak Festivali´ni en büyük bir müze olarak görüyorum. 558 yıldır bu şehirde yaşayan insanların biriktirdiklerini hep birlikte biz yeni yaptıklarımızla zenginleştirmeye çalışıyoruz. Festivalimize her sahip çıktığımızda festivalimiz daha zengin oluyor ve bu kadim şehirle bağımızı aidiyetimizi güçlendiriyoruz. Dolayısıyla yaptığımız her şey bu şehirde attığımız her adım çok değerli ve çok önemlidir. Biz bu şehirde bizden öncekiler yaşadılar ve çok değer ürettiler, bizler de kendi dönemimizde değer üretiyoruz ve bunları bizden sonraki insanlara bırakmaya gayret ediyoruz. Burada Akhisarlılık bilinci semeresi olarak Allah bize şampiyonluklar nasip ediyor, sonuçlar alıyoruz bu konuda. Güreşte dünya şampiyonu sporcularımız var, yine Jimnastikte bir dünya şampiyonu kızımız Ayşe Begüm Onbaşı var. Sporun her alanında Akhisar var ama futbolda da yıllardır oluşturduğumuz spor geleneği üzerinden Akhisarspor´umuzu Süper Lig´e taşıdık. Bütün bunlara 13 yıldır Belediye Başkanı olarak şahitlik etmekten büyük mutluluk duyuyorum, iyi ki bu şehir doğmuşum, büyümüşüm ve bu şehir yaşıyorum? dedi.


Haber Kaynak : erhan çelik


TÜRKİYE 3.ASLINUR’DAN İLÇE MİLLİ EĞİTİME ZİYARET

AKHİSARSPOR EVİNDE MAĞLUP

AKHİSARSPOR BERABERE KALDI

MANİSA BBSK’DEN AKHİSAR BELEDİYESPOR’A DESTEK

50 YAŞ MASTERLARDAN AKHİSARSPOR’A ZİYARET

ORYANTİRİNG İL BİRİNCİLİĞİNDE ZEYNEP GÜLİN ÖNGÖR MTAL İMZASI

YENİŞEHİRLİOĞLU AVRUPA ŞAMPİYONU AKTÜRK’Ü MİSAFİR ETTİ