KÜLTÜR SANAT

KÜLTÜR SANAT Haberleri

AKHİSAR KÜLTÜR BULUŞMASI BAŞLADI

AKHİSAR KÜLTÜR BULUŞMASI BAŞLADI

Akhisar Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenecek olan ?Kültür Buluşması? Akhisar´da faaliyet gösteren 7 hemşehri derneğinin katılımı açılışı Akhisar Belediyesi Hüsnü Kahraman Kültür Parkı Gölet alanında yapıldı.

Akhisar Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenecek olan ?Kültür Buluşması? Akhisar´da faaliyet gösteren 7 hemşehri derneğinin katılımı açılışı Akhisar Belediyesi Hüsnü Kahraman Kültür Parkı Gölet alanında yapıldı.

Akhisar Belediyesi Hüsnü Kahraman Kültür Parkı Gölet alanı içerisinde düzenlenen Kültür Buluşması programına Akhisar´da faaliyet gösteren Balkan Göçmenleri Derneği, Balıkesirliler Derneği, Bayburtlular Derneği, Bitlisliler Derneği, Erzurumlular Derneği, Gördesliler Derneği ve Karadenizliler Derneği katıldı.

Açılışı yapılan sergilerde Akhisar´da faaliyet gösteren hemşehri dernekleri yörelerine özel damak tatlarını, yaşam tarzlarını anlatan hikayeleri, giyim ve kuşam düzenlerini anlatan ürünlerin tanıtımını yaparken sergiler 16 Eylül´e kadar ziyaretçilere açık olacak.

Açılış törenine AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ve Semra Kaplan Kıvırcık, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Akhisar Belediye Başkan Yardımcıları Ömer İşçi, Latif Çakmak, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, AK Parti Akhisar İlçe Başkanı İbrahim Sayın, CHP Akhisar İlçe Başkanı Av. İsmail Fikirli, MHP Akhisar İlçe Başkan Vekili Halil Öksüz, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve bir çok vatandaş katıldı.

Açılış konuşması yapan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, ?daha önce tanıtımını yaptığımız etkinliğimizin bugün de açılışını yapıyoruz. Hep birlikte Akhisar olduğumuzu göstermeye çalışıyoruz burada, biz hep birlikte Akhisar´ız ve çok kadim bir şehrin değerlerini zenginleştirmeye bu değerleri bizden sonraki nesillere aktarmaya çalışıyoruz. Yaşadığımız bu muhteşem kentte bu kentin bir geçmişi var ve bugünü var, bugünü yaşıyoruz ve yarını da olacak. Hep beraber bizler bu kadim kentin Allah´ın bahşetmiş olduğu bir çok nimete sahip bu kadim kentin yaşayanları olarak bu şehri yarınlara taşımaya gayret ediyoruz ve bu şehrin hakkını vermeye çalışıyoruz. Nasıl bir şehirde yaşadığımızın farkındayız. Bu şehrin engin ve kültürünün de farkındayız. Dolayısıyla bu şehir de yaşamanın Allah´ın bir lütfu olduğunun farkındayız? dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur aydemir ise, ?7 tane derneğin bir hafta boyunca etkinliklerini burada sergileyebilmeleri için bir çadır kurdu belediyemiz. 1 hafta boyunca Akhisar´ımıza en güzel kültürel zenginlikleri yaşatacaklar ve birlikte yaşayacağız. Değerlerimize sahip çıkmamız lazım, değerlerimize sahip çıktığımız sürece bizler Türkiye olarak 81 milyon olarak dünyada ses getirmeye devam ederiz. Artık özgüveni yüksek bir milletiz. Bizler öyle bir medeniyetten geliyoruz ki bu medeniyete sahip kişiler olarak kesinlikle renk ayırımı yapmıyoruz, dinsel ayrım yapmıyoruz, bölgesel ayrım yapmadan herkesi insan olduğu için kucaklıyoruz. Bu da değerlerimize sahip çıktığımız sürece böyle olmaya devam edecek ve bizi biz yapan da bence bu değerdir? dedi.

Program açılışı sonrası protokol üyeleri ve misafirler kurulan hemşehri derneklerini tek tek gezerek yöresel ürünleri incelediler.


Haber Kaynak : erhan çelik


İLKNUR KULOĞLU, İLK IŞIK KİŞİSEL SERGİNİ AÇTI

MASKİ VE MİLLİ EĞİTİM İŞBİRLİĞİNDE ÖĞRENCİLER AKHİSAR AAT’Yİ GEZDİ

AKHİSAR KENDİN YAP ATÖLYESİ YARIYILDA YOĞUN ÇALIŞTI

ROBOTİK KODLAMA ÖĞRENDİLER

AKHİSAR’DAN DAĞILACAK

AKHİSAR'DA EDEBİYAT RÜZGARI: YAZARLAR İMZA GÜNÜNDE BULUŞTU

AKHİSAR'DA “ESARETTEN ÖZGÜRLÜĞE” TİYATRO OYUNU BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI