AKHİSAR KÜLTÜR BULUŞMASI´NIN İLK GECESİNDE ERZURUMLULAR GECESİ YAŞANDI

AKHİSAR KÜLTÜR BULUŞMASI´NIN İLK GECESİNDE ERZURUMLULAR GECESİ YAŞANDI

Akhisar Belediyesi öncülüğünde Akhisar´da faaliyet gösteren hemşehri derneklerinin katılımı düzenlenen ?Kültür Buluşması? nın ilk gecesinde Erzurumlular gecesi yaşandı.

Akhisar Belediyesi öncülüğünde Akhisar´da faaliyet gösteren hemşehri derneklerinin katılımı düzenlenen ?Kültür Buluşması? nın ilk gecesinde Erzurumlular gecesi yaşandı.

Akhisar Erzurumlular Derneğinin organize ettiği gece Akhisar Belediyesi Gölet alanında dün gece saat 21.00´de başladı. Gece Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcıları Ömer İşçi ve Ali Velestin, Erzurumlular ve Erzurum´u Sevenler, Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği İrfan Aksoy, ilçe dernek başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Federasyon yöneticileri, Akhisar´da bulunan Erzurumluların katılımı ile başladı.

Erzurumlular gecesi ilk olarak Doğunun Sesi Erzurum Fasıl ekibi sahne aldı. Ardından sahne alan Türkiye´nin güldüren yüzü Teyyo Emmi lakaplı Cumhur Seval anlattıkları hikayeleri ile geceye katılanlara unutulmaz bir kahkaha şovu yaşattı. Son olarak sahne alan Yaşar Aytan, Haluk Dadaş, Şeref Uludağ ve Dadaş Bar Ekibi katılanlara eğlenceli dakikalar yaşattı. Gecenin sonunda katılımcılara plaket takdim eden Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı yaptığı konuşmada, ?bu gece muhteşem ve harika bir gece yaşıyoruz hep birlikte. Anlamak için durmak gerekir diye bir söz vardı çok hoşuma gitti. Anlamak için aynı zamanda dinlemek gerekiyor. Anadolu´ya kulak vermemiz lazım, Anadolu´yu dinlememiz gerekiyor. Burada Anadolu´nun bağrından çıkan kardeşlerimiz bize ait olan bütün değerleri sahiplenerek bizlere mesajlar verdiler. Bizlerde Akhisarlılar olarak bu şehrin değerlerini yüceltmeye ve zenginleştirmeye çalışıyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Harika bir gece, muhteşem insanlarla bir aradayız. Sizler de bunlara katkı sağlıyorsunuz? dedi.

8 Eylül´de başlayan Hemşehri Dernekleri Kültür Buluşması 16 Eylül gününe kadar sürecek. Öte yandan diğer gecelerin programı ise şöyle;
10 Eylül 2018 Pazartesi günü Balıkesirliler gecesi kapsamında Tamer Öztoprak, Ali Çakar ve Ritmin Dansı sahne alacak.
11 Eylül 2018 Salı günü Karadenizliler gecesi kapsamında Karadeniz Oyun Ekibi, Onur Atmaca, İhsan Aydın sahne alacak.
12 Eylül 2018 Çarşamba günü Bitlisliler gecesi kapsamında Kemal Yılmaz ve Bitlis Folklor Ekibi sahne alacak.
13 Eylül 2018 Perşembe günü Bayburtlular gecesi kapsamında Bayburtlular Derneği Folklor Ekibi, Saniye Can ve Devran sahne alacak.
14 Eylül 2018 Cuma günü Balkan Göçmenleri gecesi kapsamında Murat Balkan, Ekrem ve Erşan ikilisi, Orkestra Serkan, Rumeli Folklor Ekibi sahne alacak.
15 Eylül 2018 Cumartesi günü ise Gördesliler gecesinde Bahadır Efe, Adem Ertaş, Gördes Folklor ekibi, Bizim kızlar grubu, Doğukan Doru ve Burak Hosaf ve Gördes´in Efeleri sahne alacak.


Haber Kaynak : haber merkezi


İLKNUR KULOĞLU, İLK IŞIK KİŞİSEL SERGİNİ AÇTI

MASKİ VE MİLLİ EĞİTİM İŞBİRLİĞİNDE ÖĞRENCİLER AKHİSAR AAT’Yİ GEZDİ

AKHİSAR KENDİN YAP ATÖLYESİ YARIYILDA YOĞUN ÇALIŞTI

ROBOTİK KODLAMA ÖĞRENDİLER

AKHİSAR’DAN DAĞILACAK

AKHİSAR'DA EDEBİYAT RÜZGARI: YAZARLAR İMZA GÜNÜNDE BULUŞTU

AKHİSAR'DA “ESARETTEN ÖZGÜRLÜĞE” TİYATRO OYUNU BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI