Akhisar Ticaret Borsası Altı Eylül İlkokulu Öğrencilerinden Bir İlk

Akhisar  Ticaret Borsası Altı Eylül İlkokulu Öğrencilerinden Bir İlk

Akhisar Ticaret Borsası Altı Eylül İlkokulu 4-G Sınıfı Öğrencileri Kültür Miraslarını Tanıdı.

Akhisar  Ticaret Borsası Altı Eylül İlkokulu 4-G Sınıfı Öğrencileri Kültür Miraslarını Tanıdı.

Akhisar  Ticaret Borsası Altı Eylül İlkokulu 4-G Öğretmeni Zühre Özer, okulda bir ilk yaparak sınıfının öğrencilerine Sosyal Bilgiler dersinde kültür miraslarını kitap üzerinde değil görerek öğrenerek bilgi sahibi olmalarını sağladı.

Akhisar  Ticaret Borsası Altı Eylül İlkokulu 4-G Öğretmeni Zühre Özer, okulda bir ilk yaparak sınıfının öğrencilerine Sosyal Bilgiler dersinde kültür miraslarını kitap üzerinde değil görerek öğrenerek bilgi sahibi olmalarını sağladı. Okulun sınıfında açtıkları Türkiyenin her bölgesine ait giysi ve eşyaları öğrenen öğrenciler büyük mutluluk yaşadı. 4-G sınıfı öğretmeni Zühre Özer  ?Okulumuzda  4-G sınıfında Türkiye´nin değişik yörelerinden öğrencilerimiz var. Bizde bu öğrencilerimiz ile birlikte Sosyal Bilgiler dersimizde konumuz olan kültür mirasımız teması ile öğrencilerimize yöresel kıyafet, değişik tür kullanılan eşya ve yiyecekleri bire bir yaşatarak gelecek nesillere bunları miras bırakmak için böyle bir etkinlik düzenledik. Bu tarihi yöresel sergimizde 100 yıllık olduğu sölenen Kuran-ı Kerim de var. 150 yıl önce insanların giydiği şalvarlarda var. Aynı zamanda bu sergimizde 1934 yılında haftalık yayınlanan dergilerden geri kalanları cilt halinde buradaki sergimizde öğrencilerimize tanıtma ve gösterme fırsatımız oldu. Bu sergimiz ile birlikte aynı zamanda yöresel yemek çeşitlerimizi de tanıttık. Bu Kültür Mirasımıza sahip çıkmak için düzenlediğimiz sergimiz  gelecek yıllarda da düzenleyerek gelecek nesillerde  Türkiye´nin her yöresinden yöresel kıyafetlerini  tanıtarak yine yöresel yemeklerini tattırarak onlara kültürlerine sahip çıkmalarını sağlayacağız? dedi.

Akhisar  Ticaret Borsası Altı Eylül İlkokulu 4/G sınıfı öğrencilerini ?Kültür Miras? sergisi açılışını Okul Müdürü Emin Reşit Demirel yaptı. Müdür Demirel ?Okulumuzda öğretmenimiz  ve öğrencilerimizin Kültür  Miraslarına sahip çıkma adına ve gelecek nesillere miras kalması için böyle çalışma yaptıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Burada  hem tarimize hem yöresel kıyafet ve kullanılan eşyaları öğrencilerimiz kitap üzerinde değilde, göre göre öğrenmenin mutluluğunu yaşadılar. Bu da bizleri mutlu etti. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz? dedi.

Serginin açılışından sonra yine Türkiyenin değişik yörelerine ait yemek ve  tatlı türlerinin tadına hep birlikte baktılar.


Haber Kaynak : erhan çelik

Şehriban ALTAŞ
20.11.2017 23:24:09
Her alandaki başarısını, azmini, çalışkanlığını,sıra dışı fikirlerini,her işin mutfağında terleyerek üstesinden gelmeyi düstur edinerek farkındalık yaratan, paylaşımcılığıyla kaliteli bir rehber olan, en önemlisi emeğini mesleğine katık etmiş saygıdeğer meslektaşım, değerli kardeşimi yüreğimin ta derinliğideki dupduru sevgimle kucaklıyor,tebrik ediyorum. İyi ki sizin gibi mesleğine aşık eğitimcilerimiz hala bir nesle nefes oluyor.Bu başarıya imzalarıyla ortak olan ALTI EYLÜL İLKOKULU 4-G sınıfının gelecek vadeden gençlerini gururla tebrik ediyorum.İyi ki varsınız ZÜHRE öğretmenim... ALTAŞ AİLESİ


İL GENELİNDE OKUL PANSİYONLARINDA DENETİMLER GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

AKHİSAR KENDİN YAP ATÖLYESİ UNUTULMAZ BİR KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

AKHİSAR’A YENİ MESLEK LİSESİ KAZANDIRILIYOR

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ'NDEN BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIFLI OKULLARA ZİYARET

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ERDEM YIRCALI ANAOKULUNU ZİYARET ETTİ

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HUKUK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRÜ'NDEN AKHİSAR ZİYARETİ

YAPIMI VE GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARI DEVAM EDEN OKULLAR YERİNDE İNCELENDİ