AKHİSAR´IN ANA CADDELERİNDE AKILLI KAVŞAK DÜZENLEMESİ

AKHİSAR´IN ANA CADDELERİNDE AKILLI KAVŞAK DÜZENLEMESİ

Manisa Büyükşehir Belediyesinin şehir içi trafiği rahatlatmak amacıyla hayata geçirdiği ?Akıllı Kavşak Projesi?, Akhisar ilçe merkezindeki Terminal, Zeytinliova, Tahir Ün ve Tütün Otel, Akhisar 1. Nakliye ve Tariş, Akhisar 151. Sokak, Bölge Trafik ve Gölm

Manisa Büyükşehir Belediyesinin şehir içi trafiği rahatlatmak amacıyla hayata geçirdiği ?Akıllı Kavşak Projesi?, Akhisar ilçe merkezindeki Terminal, Zeytinliova, Tahir Ün ve Tütün Otel, Akhisar 1. Nakliye ve Tariş, Akhisar 151. Sokak, Bölge Trafik ve Gölmarmara Kavşakları´nda da uygulanmaya başladı.

 

Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Akhisar ilçe merkezinde trafik yoğunluğunun en çok olduğu Terminal, Zeytinliova, Tahir Ün ve Tütün Otel, Akhisar 1. Nakliye ve Tariş, Akhisar 151. Sokak, Bölge Trafik ve Gölmarmara Kavşakları´nda akıllı kavşak düzenlemesi yaptı. Kurban Bayramı tatili öncesinde yapılan düzenleme ile akıllı kavşaklardan yüzde 40´a varan iyileşme sağlandığı tespit edildi.

Trafik Kontrol Merkezi´nden Sürekli İzleniyor

Çalışmalar ile ilgili bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Hüseyin Üstün, ?Akıllı kavşakların çalışma sistemleri; asfaltın altına konumlandırılan Loop Dedektörleri asfaltın üzerinden geçen araçların yollarda oluşturduğu yoğunluğun bilgisini sahada bulunan Loop Manyetik Araç Sensörlerine ileterek Kavşak Kontrol Cihazları (KKC), Akıllı Kavşak Denetleyicileri (AKD) ve 3G Router (Yönlendirici) ? Modem ile araç ve yola ait verileri, Kavşak Kamerası görüntülerini de fiber haberleşme altyapısıyla merkezimizde bulunan Backbone Switch (Ana Omurga) üzerinden sunucu (server), ?NVR? (Network Video Record) (IP-Kamera Video Kayıt Cihazı) ve Kullanıcı Bilgisayarları üzerinden Ulaşım Dairesi Başkanlığında bulunan Trafik Kontrol Merkezine aktarılma şeklinde olup, kavşaklar Trafik Kontrol Merkezi tarafından sürekli izlenmektedir? dedi.

Trafikte Yüzde 40 İyileşme Sağlandı

Akıllı kavşak düzenlemesi ile birlikte oluşan iyileşme oranları hakkında da bilgi veren Üstün, ?Kurban Bayramı tatilinin başladığı ve bittiği 17-26 Ağustos 2018 tarihleri arasında Manisa Kent Merkezinde Gediz, Fatih, Manisa Devlet Hastanesi, Kanuni, Şelale Plaza, İl Sağlık Müdürlüğü, Kenzi Caddesi, Eshot (Ulupark), 15 Temmuz Demokrasi Meydanı, Çilek Sokağı, Malta Kavşağı; Akhisar İlçesinde ise Terminal, Zeytinliova, Tahir Ün ve Tütün Otel, Akhisar 1. Nakliye ve Tariş, Akhisar 151. Sokak, Bölge Trafik ve Gölmarmara Kavşaklarındaki tüm geçişler tam adaptif Akıllı Kavşak sistemi ile sağlanmış, bayram tatili süresince belirtilen kavşaklardan geçen araç sayıları %50 oranında artışla Gediz Kavşağından 595.502, Akhisar İlçesindeki akıllı kavşaklardan ise 568.642 aracın geçişleri % 40 oranında iyileşmeli olarak sağlanmıştır? diye konuştu.


Haber Kaynak : haber merkezi


SAKARKAYA MAHALLESİNDE SONDAJ ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

SEÇİM SENİN AKHİSAR

VALİ ÜNLÜ BAŞKANLIĞINDA SEÇİM GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

ÖMER İŞÇİ'NİN HACIİSHAK MİTİNGİNDE COŞKULU KALABALIK

MİTİNGLERDE KALABALIK REKORU BAŞKAN DUTLULU’NUN

İŞÇİ, GALERİCİ ESNAFLARINA MÜJDE VERDİ