AKHİSAR´IN SPOR TARİHİ KİTAPLAŞTI

AKHİSAR´IN SPOR TARİHİ KİTAPLAŞTI

Yüz yılı aşkın geçmişe sahip Akhisar´ın futbol tarihi kitaplaştırıldı.

Yüz yılı aşkın geçmişe sahip Akhisar´ın futbol tarihi kitaplaştırıldı. Akhisar Spor Adamları Derneği Akhisar´ın futbol tarihini 600 e yakın fotoğraf ve bilgileriyle oldukça kapsayıcı bir kitap hazırladı. Baskı aşaması tamamlanmak üzere olan kitabın Ağustos ayı sonunda piyasaya çıkacağı belirtildi.

AMACIMIZ FUTBOL KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMAK

Akhisar Spor Adamları Derneği Başkanı İbrahim Macana ve yönetim kurulu üyesi Emin Ali Otal´ın altı aylık bir çalışma ile oluşturdukları ?Fotoğraflarla Akhisarın Futbol Tarihi? isimli kitabın basımı son aşamaya geldi. Bayram sonrasında okuyucunun beğenisine sunulacak olan kitapta yüzlerce fotoğrafla futbolun yüz yıllık seyri anlatılıyor. İbrahim Macana ?bizim en büyük dileğimiz akhisarın spor kültürünün yaşatılarak yeni nesle aktarılması. Tabii ki bir dileğimiz de başarıdan başarıya koşan AkhisarsporumuzunSpor müzemizi ziyaret etmesi. Bundan çok büyük mutluluk duyarız. En azından bu şehrin takımının nereden nereye geldiğini görme fırsatları olur. Bu takımın buralara taşınmasında, yüz yıllık birikimin de etkisi vardır. Bu başarı tesadüf değildir.?dedi.

ŞEHİR TAKIMINA DA TARİHİNE DE SAHİP ÇIKMALI

?2005 yılından beri spor tarihi ile ilgili çalışmalar yapıyorum.?diyen İbrahim Macana bu süreci şu şekilde açıkladı. ? Emin Ali Otal kardeşimle beraber bu yola çıktık.  2009 yılından 2012 yılına kadar üç yıl boyunca Akhisar Spor tarihini  yansıtan fotoğraflarımız Akhisar Gündem Gazetesi´nde yayınlandı. O tarihte yayın sorumlusu olan Süleyman Kollu kardeşimiz ve gazete çalışanlarına bizim çalışmalarımızın kamu oyunu yansıtılmasına vesile oldukları için teşekkür ediyoruz.?

ELBİRLİĞİ İLE BAŞARDIK

Kitabın hazırlanmasında bir çok sporseverin emeği olduğunu belirten Emin Ali Otal ?Bu kitap çalışmamız 4 aydan beri devam ediyor. Çok kısa bir süre sonra umarım Kurban bayramı sonrası kitabımız okurların hizmetine sunulacak.Kitap basılmasında sponsor firmalar destek sundu. Kendilerine spor tarihine sahip çıktıkları için sonsuz teşekkür ediyoruz. Akhisar Spor AdamlarıDerneği olarak amacımız Akhisar´da spor ruhunun ve kültürünün doğuşundan bu güne yansıtılması ve gelecek nesillere aktarılmasıdır. Yaklaşık 600´e yakın fotoğrafla ve alt yazıları ile spor tarihini kitaplaştırmış olduk.Kitabın tanıtımı ile ilgili bir program yapmayı düşünüyoruz. Umarım bayramdan hemen sonra güzel bir tanıtım programı gerçekleştiririz? dedi. 


Haber Kaynak : Süleyman KOLLU


OKUL SPORLARI ARTİSTİK CİMNASTİK İL BİRİNCİLİĞİ YARIŞMALARI YAPILDI

UMUTLAR SON 2 MAÇA KALDI

AKHİSARSPOR’DA DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR

AKHİSARSPOR MAĞLUP OLDU

TÜRKİYE 3.ASLINUR’DAN İLÇE MİLLİ EĞİTİME ZİYARET

AKHİSARSPOR EVİNDE MAĞLUP

AKHİSARSPOR BERABERE KALDI