SİYASET

SİYASET Haberleri

ASLI ÖZ İDDİALI

ASLI ÖZ İDDİALI

Seçimin Nabzını tutan Altıeylül Haber Dergisi olarak İYİ Parti Manisa milletvekili adayı Aslı Öz ile genel seçimler ve Manisa üzerine sohbet ettik.

Seçimin Nabzını tutan Altıeylül Haber Dergisi olarak İYİ Parti Manisa milletvekili adayı Aslı Öz ile genel seçimler ve Manisa üzerine sohbet ettik. Bu seçimde son derece iddialı olan Öz, akıllarda kalan önemli soru işaretlerine de yanıt verdi. 

?CEMAATLERLE HİÇ İŞİMİZ İLİŞKİMİZ OLMADI?

Seçim sürecine girilmesiyle birlikte bir karalama kampanyası başlatıldı diyen partisi hakkında ortaya atılan Cemaatçi iddialar üzerine Öz; ?İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener hakkında mantığa sığmayan iddialar ortaya atıldı. Bunların hepsinin maksatlı yapıldığı bugün çok daha iyi anlaşılıyor. Bugün İYİ Parti´nin kuruluşuyla birlikte merkeze oturan ve milli menfaatlerden asla taviz vermeyen bu siyasi partinin cemaatlerle hiçbir bağı yoktur. 15 Temmuz gecesi Meral Akşener  FETÖ kumpasıyla ordudan ihraç edilen bir arkadaşının aramasıyla ve FETÖ tarafından darbe girişiminde bulunulduğu iletiliyor. Bu darbe girişimini hemen lanetlemek için medyaya ulaşmaya çalışsılsa  da telefonlarına çıkan olmuyor, telefonlarına bakanlar da bağlantı için geri dönüş yapmıyor Sayın Akşener o gece yarısı dolmadan sosyal medya aracılığıyla sert açıklamalar yaparak FETÖ´nün darbe girişimini lanetledi. Burada asıl üzücü olan, her ne koşulda olursa olsun, eski İç İşleri Bakanı´nı ve Türkiye´nin karakterli kadın siyasetçi Sayın Akşener´in yayına çıkartılmaması olmuştur. Medya, candaş ve yandaş olmaya devam ettikçe, basın-yayının etik ilkeleri çiğnenmeye devam edecektir. Aynı Candaş Sayın Akşener´in 15 Mayıs´ını 15 Temmuz ilan etti. Atatürk´ün dış politikada rota olarak tayin ettiği ?Yurtta sulh cihanda sulh´ sözünü Yurtta Sulh Konseyine bağladı ve bizi FETÖ´cü ilan etti. Ne Meral Akşener ne de  Genel Baskan Yardımcılarımızın  hiçbir zaman böyle bir cemaatle veya tarikatla bugüne kadar ilişkisi olmamıştır.?dedi.

Sonraki süreçte bizleri tedirgin etmek için çok uğraşıldı diyen Öz; ?Her gün yeni bir haberle Sayın Akşener´in gözaltına alınacağı bildiriliyordu. Şimdi sorarım sizlere Sayın Cumhurbaşkanı adayımız Meral Akşener şu anda dokunulmazlığı olmayan biri. Madem böyle bir olgu var en azından ifadesini alırdınız.Ama en ufak bir delil en ufak bir emare yok.Sütte leke vardır. Bizim Topuklu Efemizde yoktur efendim.?

İYİ PARTİ ÇİFTÇİYE ÇOK ÖNEM VERİYOR

Öz; ?İYİ Parti, milletin talep ve istekleriyle sonucunda ortaya çıkmış bir hareketin eseridir. Bu nedenle iktidara da taliptir. İyi Parti programında ve seçim beyannamesinde Türk insanının kendi vatanında özgürce yaşama, kalkınma ve milletin menfaatlerini önceleyen değerleriyle açıkça ortaya koyar. Toplumun her kesiminin desteğiyle ortaya çıkan bu siyasi partinin ivedi planı parlamenter sisteme geri dönüşün sağlanmasıdır.?

 

Manisa´da ciddi bir karşılık bulan İYİ Parti´nin 4. Sıra milletvekili adayı Öz Manisa´nın en büyük sorunun işsizlik ve tarım olduğunu söyledi. Öz; ?Bana göre Türkiye´nin geleceği açısından sanayi  kadar tarım da önemli. Daha önce kendi kendine yeten 7 ülkeden biriydik. Çocukluğumda Yerli Malı Haftası gerçek yerli mallarıyla kutlardık ilkokulda. Paylaşarak yaşamayı da orada öğrendik. Bugün tarımın getirildiği noktada tarlanı ekmezsen teşvik alıyorsun devletten. Ekmesin diye milli yemeğimiz kuru fasulyeyi dışarıdan getirtiyoruz. Temel gıda ihtiyaçlarımız ithalata kaydı. Üretip satmamız gerekirken biz alan ülke konumuna geldik. Buna dur demek için tarım konusunda çok önemli projelerimiz var. En önemli konulardan bir tanesi tohumdur. Türk milletinin genetiği ile oynanıyor.Kanser vakıaları çığ gibi büyüdü. Türk tohumculuğunun yaygınlaşması sonucunda elde edilen tohumları dağıtıp küçük işletmeler ya da köylerde sebze yetiştiriciliği yapan insanları kalkındırmak için bir hamle yapacağız. Mevcut yasalara göre kendi evinin önünde dört sıra domates yetiştirip çekirdeğini pazarda satan kişi hapis cezası ile cezalandırılıyor.?

 

?ÇİFTÇİNİN MAZOTUNU YÜZDE 50 İNDİRECEĞİZ´

 

Çiftçiye mazotu yüzde 50 indirimle vereceklerini ifade eden Öz?Sadece mazotu değil, kanun yönünden revize edip hem üreticinin kazancının artmasını sağlayacağız. Bu kazanca rağmen Ankara, İstanbul, İzmir gibi yerlere sevk edilen sebzeyi ve meyveyi oraya ucuza nakledebilmek için Hal Kanunu revize ettikten sonra halden alınan sebzenin nakliyesinde kullanılan araçların mazotunu da yüzde 50 indireceğiz. Ayrıca açık ve kapalı tarımlarda ve seralarda kullanılan gübrede teşvikler sağlanacak. Açık tarım yapanlara 4 torbada 1 torba, seracılık yapanlara 6 torbada bir torba gübre masrafı devlet tarafından karşılanacak? dedi. Öz, özellikle kadınların 50 yaşa kadar sigortalı oldukları durumda 5 yıllık sigortasının devlet tarafından karşılanıp, ilerde emekli olmasını ve sosyal güvenceye kavuşturulmasını sağlayacaklarını belirtti.

 

Aslı Öz kimdir?

 

1980 yılında Akhisar da doğdu. Akhisar Altıeylül ilkokulu ve Akhisar Anadolu lisesinde okudu. Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi´ni bitirdikten sonra 16 yıldır Akhisar´da serbest avukatlık yapmaktadır.Manisa Barosu Temsilciliği,Tüketici Hakları Derneği Başkanlığı ve Akhisar Belediyesi Kadın Meclisi Yönetim Kurulu üyeliği,Tüketici Sorunları Hakem Heyeti üyeliği,Hasta Hakları Komisyon Üyeliği görevlerini gönüllü olarak yerine getirdi.

 

2005 yılında Dr.İlker Öz ile evlendi.İki çocuk annesi Öz,26 Nisanda aday adaylığını açıklarken bir anne olarak,bir hukukçu olarak ve bir kadın olarak Manisa Milletvekilliğine aday olduğunu açıklamıştır.Halen Gazi Üniversitesi Adli Bilişim Anabilim Dalı yükseklisans son sınıf öğrencisidir.İyi derecede İngilizce ve az derecede Almanca bilmektedir.

 

İyi Parti 27.Dönem Manisa Milletvekili adayıdır.


Haber Kaynak : semih gürmen


ÖMER İŞÇİ’YE OLAN SEVGİ ÇINARLIKAPI’YA SIĞMADI

DUTLULU 'SANAYİ ARTIK DAHA GÜVENDE' DİYOR

O MAHALLELRE YENİ KREŞLER VE SAĞLIK OCAKLARI GELİYOR

ÖMER İŞÇİ'DEN EFENDİ-CUMHURİYET DOĞAL YAŞAM ALANI MÜJDESİ

AKHİSAR’A YENİ KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ GELİYOR

BAŞKAN DUTLULU’DAN GENÇLERE DÜĞÜN SALONU MÜJDESİ

BAŞKAN DUTLULU’DAN 3 MAHALLEYE KREŞ MÜJDESİ