BAKIRLIOĞLU, KARAYOLLARININ PEŞİNİ BIRAKMIYOR

BAKIRLIOĞLU, KARAYOLLARININ PEŞİNİ BIRAKMIYOR

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 2019 bütçe görüşmelerine katılan CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi BAKIRLIOĞLU Manisa ilçe yollarının durumunu Ulaştırma ve Altyapı Bakanına sordu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 2019 bütçe görüşmelerine katılan CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi BAKIRLIOĞLU Manisa ilçe yollarının durumunu Ulaştırma ve Altyapı Bakanına sordu.

Bakırlıoğlu Plan ve Bütçe Komisyonunda Akhisar ve Soma çevre yollarının ne zaman bitirileceğini, 
Gördes-Akhisar, Gördes-Köprübaşı ve Demirci-Salihli yollarının ne zaman yapılacağı sorularını yöneltti.

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi BAKIRLIOĞLU konuşmasında;

?Akhisar çevre yolu inşaatına ödenek ayrılmadığı ve hak edişin ödenmediği gerekçesiyle durduğuna dair iddialar ilçe kamuoyunda rahatsızlık yaratmıştır.

8 kilometrelik Akhisar-Soma-Kırkağaç Kavşağı´ndan, Medar Mahallesi mevkisinden başlayan ve Galericiler Sitesi´ne kadar uzanan Akhisar çevre yolunun ihalesi 12 Aralık 2014 tarihinde yapılmıştır

İşin bitirilme süresi bin gün olarak belirlenmiş ve bu süre içerisinde ancak işin yüzde 50´si tamamlanmıştır.

Antalya-Denizli-İstanbul yolunu İzmir-İstanbul yoluna bağlayacak olan yolun Manisa sınırları içerisinde önemli bir kısmı tamamlanmasına rağmen Akhisar çevre yolu hâlâ bitirilememiştir.

Akhisar çevre yolu tamamlanmadığı için ilçeler içerisinden geçen İzmir-İstanbul yolunun yoğunluğu nedeniyle hem ilçe halkı hem de bu yolu kullanan sürücüler büyük trafik çilesi çekmektedir.

Akhisar çevre yolu inşaatı ne zaman tamamlanacaktır?

İş zamanında bitirilecek midir?

Çevre yolu inşaatı işi neden durdurulmuştur?

 

28 Mayıs 2011 tarihinde temeli atılan Soma çevre yolunun bir kısmı trafiğe açılırken Savaştepe Kavşağı ile devlet hastanesi kavşağı arasındaki kısım yedi yıldır tamamlanmamıştır.

Bergama-Soma-Akhisar çevre yolu Soma geçişi 10,5 kilometre olarak planlanmış ve 10 milyon 828 bin liraya ihale edilmiştir. Sözleşme iş süresi yedi yüz gün iken firma üç yüz günde bitireceğini açıklamıştır.

24 Aralık 2016 tarihinde Kırkağaç girişinden Savaştepe Kavşağı´na kadar olan kısmın açılışı yapılmıştır. Açılışa katılan dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan burada yaptığı açıklamada 10,5 kilometrelik yolun 8,5 kilometresinin yapıldığını,

75 milyon lira para harcandığını ve kalan kısım için 6 milyon lira daha para harcanacağını açıklamıştır.

Yolun kalan kısmının ise 2017 yılı içinde tamamlanacağı belirtilmiştir.

2011 yılında yaklaşık 11 milyon liraya ihale edilen Soma çevre yolunun 80 milyon liraya mal olacak olması bir tuhaflığı gözler önüne sermektedir çünkü 70 milyon liralık bir kamu zararı söz konusudur.

Hâlâ yapılmayan Savaştepe Kavşağı ile devlet hastanesi kavşağı arasındaki kısım ne zaman hizmete açılacaktır?

İşin yarım kalması ve ikinci kez ihaleye çıkması nedeniyle oluşan kamu zararı ne kadardır? 


Gördes-Akhisar arasında yapımı başlanan kara yolu inşaatı ihale sözleşmesinde belirtilen üç yıllık süre dolmasına rağmen hâlâ bitirilememiştir. 65 kilometre uzunluğundaki eski yol 57 kilometreye düşürüleceği, eğim ve virajların azaltılarak yolun genişletileceği, Gördes-Akhisar yeni kara yolunun 1A kalite standartlarına çıkacağı iddiasıyla inşaatına başlanmıştır

Fakat kamulaştırma sorunları nedeniyle parça parça yapımının devam etmekte olduğu, yolun bazı kısımlarında inşaatın durdurulduğu görülmektedir.

Akhisar-Gördes kara yolu inşaatı ne zaman bitirilecektir?

Yol üzerinde bazı yerlerde inşaatın kamulaştırma sorunları nedeniyle durduğu iddiaları doğru mudur?

Gördes-Köprübaşı arasında yol yapımıyla ilgili yetkililer tarafından 2017 yılında asfaltlama sezonunun açılmasıyla birlikte yolun tamamlanacağı bildirilmesine karşın inşaat hâlâ tamamlanmamıştır.

Gördes-Köprübaşı karayolu inşaatı ne zaman bitirilecektir?

İnşaatın bir an önce tamamlanması için Gördes-Köprübaşı Yolu Projesi´ne ek ödenek verilecek midir?

Yol üzerinde bazı yerlerde kamulaştırma sorunları nedeniyle inşaatın durduğu iddiaları doğru mudur? 


Demirci ilçemiz konum olarak Manisa´ya en uzak ilçemizdir. En yakın ilçeye uzaklığı 60 kilometre olan Demirci, Manisa´ya 178, Salihli´ye 104 ve Akhisar´a 113 kilometre uzaklıktadır.

Manisa´nın en uzağında kalan ilçemizin en önemli sorunu da doğal olarak yollarıdır.

Demirci yolu engebeli, virajlı, tehlikeli iniş çıkışları nedeniyle kaza riski çok yüksektir, sürücüler bazı bölgelerde hızlarını mecburen 20 kilometreye kadar düşürmek zorundadır.

Bu durumsa süreyi, mesafeyi oldukça uzatmaktadır.

Buna göre AKP iktidarı döneminde 104 kilometrelik Demirci-Salihli yolunun tamamlanmamasının, yapılmamasının nedeni nedir?

Bu yolun yapılması için bir çalışmanız var mıdır??dedi.

 


Haber Kaynak : haber merkezi


ENERJİ SA'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ANLAMLI DESTEK

DUTLULU “AKHİSARLILARIN DESTEĞİYLE BİZ BU SEÇİMİ KAZANACAĞIZ”

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI ÖMER İŞÇİ'DEN ENGELSİZ YAŞAM ALANI MÜJDESİ

AKHİSAR’DA 461 SANDIKTA 138 BİN 841 SEÇMEN OY KULLANACAK

BAŞKAN DUTLULU, İFTARIN BEREKETİNİ AKHİSARLILARLA PAYLAŞIYOR

SELÇUK ÖZDAĞ CENGİZ ERGÜN’Ü MAL VARLIĞINI AÇIKLAMAYA DAVET ETTİ

HACET; “ŞANTİYELERDE, MÜHENDİSLERE YÖNELİK ŞİDDET SON BULSUN!”