BAKIRLIOĞLU TOPLU ZEHİRLENMELERİ MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

BAKIRLIOĞLU TOPLU ZEHİRLENMELERİ MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu Toplu zehirlenmeleri meclis gündemine taşıdı.

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi  Bakırlıoğlu

Toplu zehirlenmeleri meclis gündemine taşıdı.

Manisa başta olmak üzere, ülkenin birçok yerinde yaşanan toplu zehirlenme vakalarında binlerce asker, öğrenci, işçi ve vatandaşın zehirlenmesini Meclis gündemine taşıyan CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi BAKIRLIOĞLU yemek üretim firmalarının denetim eksikliğine dikkat çekti.

Devlete emanet edilen askerlerin, öğrencilerin, hastaların, yaşlı ve bakıma muhtaç özürlülerin zehirlenme riski altında bulunması kabul edilemez olduğunu belirten Ahmet Vehbi BAKIRLIOĞLU Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir PAKDEMİRLİ´nin yanıtlaması için Meclis Başkanlığına iki soru önergesi verdi.

Soru önergelerinde, 2017 ve 2018 yıllarında yaşanan toplu zehirlenme vakası sayısı, zehirlenmelere neden olan yemekleri üreten bu firmalar 2017-2018 yıllarında hangi tarihlerde denetlendiği ve bir daha zehirlenme olayı yaşanmaması için bakanlıkların hangi tedbirleri aldığı sorularına yer verdi. 

Ahmet Vehbi BAKIRLIOĞLU yaptığı açıklamada; ?Bizzat devletin beslenme hizmeti sunduğu Manisa´daki askeri birliklerde 4 kez zehirlenme vakası yaşanmıştır. Manisa dışında Diyarbakır ve Kastamonu´da da askerler yedikleri yemeklerden ve kantinlerden aldıkları gıdalardan zehirlenmişlerdir.

Manisa ilimizde 23 Mayıs 2017 tarihindeki ilk olayda 1. Er Eğitim Tugayı´nda 1047 askerimiz yedikleri akşam yemeğinden etkilenmiş, 209´u hastanelere sevk edilmiştir. Benzer şekilde Kırkağaç 6. Jandarma Komando Er Alayı´nda da zehirlenme vakası yaşanmıştır. Zehirlenme vakaları 16-17 Haziran tarihlerinde devam etmiş ve maalesef bir askerimiz şehit olmuştur.

O günden bu yana toplu zehirlenme vakaları hız kesmeden devam etmiştir. 19 Temmuz 2018 Manisa´nın Şehzadeler ilçesinde faaliyet gösteren bir fabrikada, yedikleri akşam yemeğinden zehirlenen 104 işçi, hastaneye kaldırılmıştır.

Son olarak 23 Temmuz 2018 tarihinde İzmir Aliağa ilçesinde rafineri şantiyesinde 2400 işçi yedikleri yemeklerden zehirlenmişlerdir.

Sık sık yaşanan zehirlenme vakaları toplu yemek üreten iş yerlerinde kontrol ve denetim eksikliğini gözler önüne sermektedir.

Devlete emanet edilen askerlerin, öğrencilerin, hastaların, yaşlı ve bakıma muhtaç özürlülerin zehirlenme riski altında bulunması kabul edilemez bir durumdur. Yurttaşlarımızın, tek amacı kar etmek olan ve maliyeti düşürmeyi hedefleyen firmaların insafına bırakılması, hem insani hem de idari açıdan büyük bir zafiyettir.? ifadelerine yer verdi.

 

 

 

 

 

 

 


Haber Kaynak : haber merkezi


BESİM DUTLULU MAZBATASINI ALDI

BAKIRLIOĞLU; “VATANDAŞ ENFLASYONA YETİŞEMİYOR”

MİLLETVEKİLLERİ VE BAŞKAN ADAYLARI OYUNU KULLANDI

ÖMER İŞÇİ’YE OLAN SEVGİ ÇINARLIKAPI’YA SIĞMADI

DUTLULU 'SANAYİ ARTIK DAHA GÜVENDE' DİYOR

O MAHALLELRE YENİ KREŞLER VE SAĞLIK OCAKLARI GELİYOR

ÖMER İŞÇİ'DEN EFENDİ-CUMHURİYET DOĞAL YAŞAM ALANI MÜJDESİ