BAKIRLIOĞLU´NDAN FAKÜLTE İÇİN KANUN TEKLİFİ

BAKIRLIOĞLU´NDAN  FAKÜLTE İÇİN KANUN TEKLİFİ

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi BAKIRLIOĞLU Akhisar´da ?Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi? açılması için Mecliste Kanun Teklifi verdi.

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi BAKIRLIOĞLU Akhisar´da ?Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi? açılması için Mecliste Kanun Teklifi verdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür ÖZEL ve CHP Manisa Milletvekili Bekir BAŞEVİRGEN´in de imzaladığı Kanun Teklifi ile Manisa Celal Bayar Üniversitesine bağlı Akhisar Tarım Bilimleri Ve Teknolojileri Fakültesi´nin açılması istendi.

Tarımın Manisa ekonomisinin temelini oluşturduğunu ve 4 milyar liradan fazla tarımsal üretimi ile 81 il içerisinde ilk sıralarda bulunduğunu belirten Ahmet Vehbi BAKIRLIOĞLU; ?Tarımın başkenti Manisa´da tarım bilimleri ve teknolojileri fakültesi bulunmaması önemi bir eksikliktir.? dedi.

Kanun teklifinin gerekçesinde; ?1992 yılında kurulan Celal Bayar Üniversitesi kurulduğu günden bu yana ülkemizin, Ege bölgesinin ve Manisa´mızın bilimsel ve teknolojik gelişmesine önemli katkı sağlamıştır.

Zaman içerisinde bilimsel ve teknolojik gelişmelere ihtiyaçlara paralel olarak Manisa ve ilçelerinde yeni fakülte ve yüksek okullar açılmıştır.

Kanun teklifi ile kurulacak olan Akhisar Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi tarımın merkezi olan Manisa´ya büyük katkı sağlayacaktır.

Manisa ekonomisinin temelini tarım oluşturmaktadır. Manisa yıllık 4 milyar liradan fazla üretimi ile yedinci sıradadır. 

Buna bağlı olarak Manisa´da tarım sektörü istihdamı % 40 dolayındadır. Bu oran ülke genelinde % 27,7´dir.

Yaş ve kuru çekirdeksiz üzüm, zeytin ve zeytinyağı, tütün, çok sayıda meyve ve sebze çeşidi üretilmekte ve yetiştirilmektedir. Manisa´nın liman ve havaalanlarına yakınlığı ihracat olanakları sayesinde tarımsal sanayimiz de hızla gelişmektedir.

İş ve gelecek kaygısı nedeniyle gençlerin meslek yüksek okullarına olan talebi giderek azalmaktadır. Akhisar´da halen eğitim ve öğretime devam eden Tütün Eksperliği Meslek Yüksek Okulu ve Akhisar MYO´nun mevcut akademik kadrosu ve fiziki şartları, Tarım Bilimleri Ve Teknolojileri Fakültesi açılması için uygundur.

Ayrıca, Akhisar Sigara Fabrikası için ayrılan alanın 100 dönümü, Manisa Celal Bayar Üniversitesine tahsis edilmiştir. Akhisar Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği bu alanda fakülte inşaatına başlamış ve inşaatın önemli kısmını tamamlamıştır.

Akhisar´a Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi açıldığında, fabrika için ayrılan 1200 dönümlük arazide, tarımsal aştırma uygulama alanları ve ?Tarım Teknokenti? kurulmasına uygun çok ciddi bir potansiyel bulunmaktadır. 

Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesinin kurulacağı ilçemiz Akhisar zeytin üretiminin en önemli merkezlerinden birisidir. Çevre il ve ilçelerdeki tarımsal üretim ve sanayi potansiyeli düşünüldüğünde, tarımsal üretimi az olan illerde bile ziraat fakülteleri açılırken, tarımın başkenti Manisa´da tarım bilimleri ve teknolojileri fakültesi bulunmaması önemi bir eksikliktir.

Kanun teklifi ile Manisa Celal Bayar Üniversitesine bağlı Akhisar Tarım Bilimleri Ve Teknolojileri Fakültesinin açılması sağlanacaktır? denildi.

CHP Milletvekili Ahmet Vehbi BAKIRLIOĞLU yaptığı açıklamada; ülke genelinde açılan tüm üniversiteler bulundukları illere ve ilçelere sosyal ve ekonomik olarak değer katmaktadırlar. 43 yıllık akademik geçmişe sahip üniversitemiz bugüne kadar Manisa ve ilçelerine önemli katkılar sağlamıştır.

Bundan sonra da üniversitemiz, gelişen bilim ve teknolojinin ışığında bölgenin sanayi, ticaret ve tarım sektörünün ihtiyacına cevap verecek şekilde yapılanmalı ve yeni fakülte ve yüksekokullar açılarak, akademik gelişimini sürdürmesi gerekmektedir.

Manisa´nın üç CHP Milletvekili olarak verdiğimiz kanun teklifi ile; açılacak olan Akhisar Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi´nin bölgeye büyük yararı olacaktır. Diğer partilerden seçilen değerli Milletvekillerimizin de vereceği katkılar kuşkusuz çok önemlidir. Çünkü Akhisar´a bir fakülte kazandırılması hepimizin eseri olacaktır ifadelerine yer verdi.

 

 

 

 


Haber Kaynak : haber merkezi


AKHİSAR’A YENİ MESLEK LİSESİ KAZANDIRILIYOR

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ'NDEN BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIFLI OKULLARA ZİYARET

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ERDEM YIRCALI ANAOKULUNU ZİYARET ETTİ

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HUKUK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRÜ'NDEN AKHİSAR ZİYARETİ

YAPIMI VE GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARI DEVAM EDEN OKULLAR YERİNDE İNCELENDİ

“ATATÜRK ÇOCUKLARI UZAYDA”

06 ŞUBAT DEPREMİ SENEİDEVRİYESİNDE OKULLARDA ANILDI