BAKIRLIOĞLU;?SURİYE´DEN GETİRİLEN ZEYTİNYAĞI, FİYATLARI DÜŞÜRDÜ?

BAKIRLIOĞLU;?SURİYE´DEN GETİRİLEN ZEYTİNYAĞI, FİYATLARI DÜŞÜRDÜ?

Zeytin üreticilerinin Meclis´teki sesi olmaya devam eden CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi BAKIRLIOĞLU Suriye´den getirilen zeytin ve zeytinyağını Meclis gündemine taşıdı.

Zeytin üreticilerinin Meclis´teki sesi olmaya devam eden CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi BAKIRLIOĞLU Suriye´den getirilen zeytin ve zeytinyağını Meclis gündemine taşıdı.

Suriye´nin Afrin bölgesinden zeytin ve zeytinyağı getirilerek Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığı ile iç piyasa sürüldüğünü belirten Bakırlıoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanına soru önergesi vererek Suriye´den  daha ne kadar zeytin ve zeytinyağı getirileceğini sordu.

CHP´nin çiftçi Milletvekili Ahmet Vehbi BAKIRLIOĞLU yapığı basın açıklamasında; ?Bu sene üreticimiz ne yazık ki zeytini maliyetinin satmak zorunda kalmıştır.

Zeytin fiyatlarının maliyetinin altında olması, üreticiyi zeytinyağı üretmeye yönlendirmiş, sofralık olması gereken zeytinler yağlık hale gelmiştir.

Hal böyleyken üreticimize bir darbe de Afrin´den gelmiştir.

Suriye Afrin bölgesinden getirilen zeytin ve zeytinyağının ülkeye girdiği Hatay ilimizin yetkililerinden aldığım bilgiye göre 50 bin ton zeytin getirileceği işlenerek zeytinyağı üretilip ve bunun iç piyasaya zarar vermesi için yurt dışına ihraç edileceği belirtilmiştir. Bazı kaynaklara göre ise 50 bin ton zeytinyağı getirileceğidir.

Bu durum Manisa başta olmak üzere ülkenin birçok yerinde hasadına başlanan zeytin ve zeytinyağının fiyatının düşmesine neden olmuştur.

         Bu gün için Suriye´den zeytinyağı gelmekte ve bu yağ Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla ihracat kaydı aranmadan yurtiçinde 14 TL´den satışa sunulmaktadır.

Bu durum onbeş gün önce 16 lira olan zeytinyağı fiyatını 14 liraya düşürmüştür.

Ayrıca ihracat kaydıyla getirildiği belirtilen zeytinyağı Tarım Kredi Kooperatifler aracılığı ile iç piyasaya doğrudan sokulmuştur.

Geçmişte kaçak yollarla ülkemize giren Suriye zeytinyağının üreticimize verdiği zararlar ortadayken, devlet eliyle yapılan bu işlemin çiftçimizi mağdur edeceği nasıl olurda ön görülemez? Kendi üreticisini, çiftçisini düşünmek zorunda olan Hükümet ve Tarım Bakanının böyle aleyhimize kararlar alması kabul edilemez. 

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz Afrin´de ?Zeytin Dalı? adı altında başarılı bir operasyon yapmış, bölgeye huzur sağlamıştır.

Ancak Afrin´den zeytinyağı getirilmesi ülkemizdeki ?zeytin dallarının kırılmasına? neden olacaktır.? ifadelerine yer verdi.

Suriye zeytinyağının iç piyasada fiyatları düşürmesini önlemek için hangi tedbirlerin alındığını soran Ahmet Vehbi BAKIRLIOĞLU TBMM´nde verdiği önergede ayrıca,

-Afrin´den hangi kurum ve kuruluşların zeytinyağı getirdiğini

-Getirilen zeytinyağının fiyatını

- Bugüne kadar getirilen miktar ile daha ne kadar zeytin ve zeytinyağı getirileceği sorularına yer verdi.

 

 


Haber Kaynak : haber merkezi


ENERJİ SA'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ANLAMLI DESTEK

DUTLULU “AKHİSARLILARIN DESTEĞİYLE BİZ BU SEÇİMİ KAZANACAĞIZ”

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI ÖMER İŞÇİ'DEN ENGELSİZ YAŞAM ALANI MÜJDESİ

AKHİSAR’DA 461 SANDIKTA 138 BİN 841 SEÇMEN OY KULLANACAK

BAŞKAN DUTLULU, İFTARIN BEREKETİNİ AKHİSARLILARLA PAYLAŞIYOR

SELÇUK ÖZDAĞ CENGİZ ERGÜN’Ü MAL VARLIĞINI AÇIKLAMAYA DAVET ETTİ

HACET; “ŞANTİYELERDE, MÜHENDİSLERE YÖNELİK ŞİDDET SON BULSUN!”