GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

BALIK YİYİN SAĞLIKLI OLUN

BALIK YİYİN SAĞLIKLI OLUN

Haftada en az iki kez balık yiyerek sağlığınızı koruyunuz, balık düzenli bir şekilde yenildiğinde fiziksel ve ruhsal sağlığa iyi geliyor.

Haftada en az iki kez balık  yiyerek sağlığınızı koruyunuz, balık düzenli bir şekilde yenildiğinde fiziksel ve ruhsal sağlığa iyi geliyor. Balık çeşitleri bu yıl bol ancak yerli palamut balığı bu yıl geçtiğimiz yıllara göre daha fazla bu da tüketiciye büyük fayda sağlıyor.

Bu  yıl denizlerde 1 Eylül´de sona eren av yasağının kalkmasıyla tezgahları balık çeşitleri süslerken 3 yılda bir görülen yerli palamut´un da bol olması ile vatandaş balığa doyacak. Balık çeşitlerinin bol olması ve de yerli palamudun çok olması tüketicilerin yüzünü güldürüyor. Akhisar balık tezgahlarında  da yerli palamut büyük ilgi görüyor. Akhisar Balıkçı esnaflarından Deniz Sevmek; ? Deniz Balıkçılık ailesi olarak herkese iyi günler dileriz. Şu anda  mevsim balığı palamut bolluğu var.Karadeniz bölgesinde çıkıyor ve en bol dönemini yaşıyor. Palamut 3 yılda bir gelir, 3 yılda bir geldiği için bu balık şu anda en çok  talep gören bir balıktır Palamut, mevsimi  vatandaşları bu balığı yemelerini tavsiye ediyoruz. Palamutta bir bolluk var, tabi palamudunda diğer balıklar gibi belli bir süresi var yani bolluk dönemi var ondan sonra  balık azalıp değerlenmeye başlıyor. Bu balık neden bu yıl bol? Bu balığın doğal olarak büyüme süresi var, bu balık  hamsi ile beslenen bir balık, bu balık olduğu zaman Hamsi olmaz. Bu balığın bir büyüme süresi var bir yılda büyüyemiyor, örneğin bu balık bu sene büyüyor,  yavrusunu yani havyarını salıyor doğal olarak yakalanıyor bitiyor veya azalıyor. Palamut tabi bunun için 3 yılda bir bolluk dönemi yaşanıyor. Diğer balıklardan Sardalye, Hamsi , Uskumru İstavrit,  Eylül- Ekim ayları bunların mevsimi, önümüzdeki  de Çinekop mevsimi olacak inşallah. Balık bilindiği üzere sağlık açısından faydalı olan bir deniz ürünlerimizden. Balık yiyorsanız sağlığınızı koruyorsunuz demektir çünkü balığın sağlığa olan faydaları saymakla bitmez ancak en önemlisi Omega3 deposu, bağışıklık sistemini koruyor, Zeka gelişimine fayda sağlıyor, kalp sağlığını koruyor, kemikleri güçlendiriyor, hücreleri onarıyor, depresyondan koruyor, diyabet riskini azaltıyor ve daha saymakla bitmeyen bir çok faydası olduğu biliniyor.?

 


Haber Kaynak : erhan çelik


SEÇİM SENİN AKHİSAR

VALİ ÜNLÜ BAŞKANLIĞINDA SEÇİM GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

ÖMER İŞÇİ'NİN HACIİSHAK MİTİNGİNDE COŞKULU KALABALIK

MİTİNGLERDE KALABALIK REKORU BAŞKAN DUTLULU’NUN

İŞÇİ, GALERİCİ ESNAFLARINA MÜJDE VERDİ

BAKIRLIOĞLU; “TEMMUZDA ZAM ZATEN YASAL ZORUNLULUK”

ENERJİ SA'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ANLAMLI DESTEK