BALKAN GÖÇMENLERİ GECESİNDE GÖLET DOLDU TAŞTI

BALKAN GÖÇMENLERİ GECESİNDE GÖLET DOLDU TAŞTI

Akhisar Belediyesi öncülüğünde düzenlenen Kültür ve Spor Şenliği kapsamında Akhisar´da faaliyet gösteren hemşehri derneklerinin katılımı ile düzenlenen kültür buluşmalarının beşinci gününde Balkan Göçmenleri gecesi yaşandı.

Akhisar Belediyesi öncülüğünde düzenlenen Kültür ve Spor Şenliği kapsamında Akhisar´da faaliyet gösteren hemşehri derneklerinin katılımı ile düzenlenen kültür buluşmalarının beşinci gününde Balkan Göçmenleri gecesi yaşandı.

Akhisar Balkan Göçmenleri  Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği´nin organize ettiği gece Akhisar Belediyesi Gölet alanında dün gece saat 21.00´da başladı. Geceye CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Başkan Yardımcısı Ahmet Tınazlı, Balkan Göçmenleri Derneği Başkanı Tunay Gül, siyasi parti temsilcileri, ilçede bulunan diğer hemşehri dernek başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Akhisar´da bulunan Göçmenler  ve halkın katılımı ile başladı.

Göçmenler gecesinde ilk olarak Ekrem ve Erşan grubu sahne aldı. Sahne alan grubun seslendirdiği çeşitli ezgileri ile geceye katılanlara unutulmaz bir zaman yaşattı. Akhisar Balkan Göçmenleri Derneği´ne ait Folklor Ekibi´nin gösterileri renkli görüntülere sahne oldu. Ardından sahne alan Orkestra Sertan ve Rumeli Beyo lakaplı Bahattin Güler sahne aldı ve seslendirdiği balkanlara özgü şarkılarla Akhisarlıları mest ederken ardından halay şarkıları ile tüm katılımcıları sahneye davet etti.

Gece ilk olarak söz alan ve bu geye desteklerini sürdüren Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu´yu teşekkür eden Balkan Göçmenleri Derneği Başkanı Tunay Gül, ?Akhisar´ın kurtuluşunun 97.yılını kutladığımız bu günlerde böyle bir etkinlikle yer almanın mutluluğunu yaşıyoruz. En başta büyük taarruzun emrini veren Mustafa Kemal Atatürk  ve tüm silah arkadaşlarını burada sizlerin huzurunda bir kez daha rahmet ve minnetle anmak istiyorum? dedi.

Onuncu yıl marşı gösterini ardından sahneye çıkan Başkan Besim Dutlulu, ?Benim için çok keyifli günler geçiyor. Her akşam çok güzel gösteriler seyrediyoruz, danslar, şarkılar ve türküler gerçekten çok hoş, hepsi birbirinden ayrı güzel, hepsi memleketimizin dört bir köşesine ait. Hemşehri derneklerinin hepsine teşekkür ediyorum ama şunu da söyleyeceğim üyesi olmaktan gurur duyduğum Balkan Göçmenleri Derneği´nin gecesi gerçekten bir başka güzel başladı çok teşekkür ediyorum kendilerine, çok sağolun. Geçen sene ilki yapılmıştı, çok beğenildi biz daha da güzel bir şekilde buna devam edelim dedik, bu kültür buluşmalarını içimize sinen çok güzel geceler düzenleniyor. Tüm derneklere teşekkür ediyoruz, bunlar daha da her sene üzerine koya koya daha da güzelleştirerek daha da iyi şeyler ortaya çıkartarak devam edecektir. Sizlerin de desteği ile Akhisar´a hem hizmet anlamında hem de bu şekilde kültürel faaliyet alanında dolu dolu günler yaşatacağız? dedi.

Balkandan Akhisar´a gelen göçmenlerin Akhisar´ın kültürünü oluşturduğunu ifade eden CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, ?Balkanlardaki adetlerini, örflerini, folklorlarını, yemeklerini, kültürlerini buradaki Akhisar´daki yerlilerle paylaşır ve böylece kaynaşırlar iletişime geçerler ve bir kültür ortaya çıkar. Şimdi ben geçmişe dönüp bakıyorum aramızda balkanlarda biliyorsunuz çok ciddi bir iç savaş sonrasında sizlerin dedeleriniz ve babalarınız, büyükleriniz uzun yıllar yüzlerce yıl boyunca yurt edindikleri topraklardan göç edip ana yurtlarına Anadolu´ya dönmek zorunda kaldılar. Beraberlerinde de örfleri adetlerini geleneklerini, yemeklerini, folklorlarını beraberinde getirdiler. Sizler sayesinde yani balkanlardan göçen sizler sayesinde bugün 2019 yılında ortaya bir Akhisar kültürü çıkmış durumdadır. Geçmişe dönüp baktığım zaman mesela balkanlardan sizlerin dedeleri babaları buraya gelmemiş olsaydı Akhisar kültüründe çok ciddi bir boşluk ortaya çıkacaktı. Mesela bugün Akhisar köftesinden bahsetmeyecektik. Yani bu balkanlardan sizlerle beraber gelmiş buraya inşaat sektörü çok farklı olacaktı, tütün sektörü çok farklı olacaktı. Sizler Akhisar´a çok büyük değerler kattınız. İyi ki geldiniz, iyi ki sizlerle beraberiz, ben sizlerle beraber olmaktan Akhisar´da aynı sokakta, aynı apartmanda sizlerle hemşehri olmaktan her zaman mutlu oldum? dedi.


Haber Kaynak : haber merkezi


KUMAR OYNAYAN 5 KİŞİYE 38 BİN LİRA CEZA

AKHİSAR BELEDİYESİ 2021 ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

İSTANBUL´A KAR NASIL YAĞAR

AK PARTİ MANİSA İL KONGRESİ PAZARTESİ

Dijital Tarım Pazarına (Ditap) Kaydınızı Mutlaka Yaptırın!

COVİD-19 DENETİMLERİNDE 182.478 TL CEZAİ İŞLEM