?BAŞARININ SIRRI; DÜRÜST OLUN, ÇALIŞIN?

?BAŞARININ SIRRI; DÜRÜST OLUN, ÇALIŞIN?

Aliya İzzetbegoviç öğrencilerini ağırlayan Kar Yer yönetim kurulu başkanı Kirkor Sinanoğlu başarının sırrını dürüst olup çalışkan olmaya bağladı.

Aliya İzzetbegoviç öğrencilerini ağırlayan Kar Yer yönetim kurulu başkanı Kirkor Sinanoğlu başarının sırrını dürüst olup çalışkan olmaya bağladı. Aliya İzzetbegoviç Kar Yer Fabrikasına gezi düzenledi. Aliya İzzetbegoviç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin meslek ve teknik gelişimlerine imkan temin etmek, mezuniyet sonrası iş imkanları hakkında bilgilendirmek, okul sonrası meslek öğrenimi için Akhisar Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Kar Yer Fabrikasına teknik gezi yaptı. Kar Yer, Akhisar Organize Sanayi Bölgesinde 550 kişi ile Fabrika yönetim kurulu başkanı  Kirkor Sinanoğlu ve ortağı Sarkis Sahakoğlu yönetim kurulu üyeleri Ömür Durgut, Selim Levi, Rodalfo Bottoro, Bülent İmren, Tigin Nişli, Sayat Sahakoğlu ile hizmet veren iş yeri ortaklarından Sinanoğlu, önderliğinde öğrencileri ağırlayarak onlara girişimcilikte ve sanayinin teknolojik gelişiminde mesleki ve teknik eğitimin önemi anlatıldı.
Misafirlerini selamlayarak konuşmasına başlayan Kirkor Sinanoğlu öğrenciler ile yakından ilgilendi. Sinanoğlu; ?Yolun başındasınız daha. Hepiniz birer iyi sanatkâr olursunuz. Öğretmenleriniz size çok şey öğretmenin peşinde siz alırsanız bilgiyi daha da ilerlersiniz. Almazsanız aynı yerde kalırsınız.  Sadece belge peşinde olmayın. Hayatıma yön veren iki şey var. Çalışkanlık ve dürüstlüktür. Dürüstlük hiçbir zaman yetmez. Yalnız çalışkanlık da hiçbir zaman yetmez. İkisi beraber olacak. Aklımızı kullanmamız gerekiyor. Eğer bir başarı istiyorsanız; ben hayatım boyunca çok çalıştım iş hayatımda dikkat ettiğim iki şey dediğim gibi çalışmak ve dürüst olmak. Herkesten evvel işe gelirim. Çalışmanız öğrenmeniz lazım. İşinizin gereği ne ise onu iyice öğrenin. Sadece söyleneni değil işin çıraklığını, kalfalığını yapın. Babam beni 7 yaşında berber yanına verdi ve çıraklık yaptım. Ve çok faydasını gördüm. Oradan aldığım para ailem için çok önemliydi ailenize önem vermelisiniz. Daha sonra yazları çıraklık yaptım. Aldığım para ile fileleri doldurup eve yiyecek götürürdüm. Babam kazanıyordu ben de katkı olarak oluyordum. Sizlerden de ricam size verileni iyice alın. Hatta fazlasını siz yaratın. Boş durmayın çalışın. Kendi kendinizi yönetin. ? Çok çalışacağım ?diye. Şikâyet etmeyin ve çalışın göreceksiniz sivrileceksiniz. Olmadı sivrilemediniz o zaman orada durmayın ve kendiniz için doğru yere gideceksiniz. Çalışan herkese iş var. Son olarak diyeceğim okuyun. Sevdiğiniz branşta kitap okuyun ve İngilizce muhakkak öğrenin. Şu anda her şey elinizdedir. ?dedi.  Ardından Sinanoğlu ve genel koordinatör Durgut, öğrencilere fabrikanın bölümlerini gezdirerek öğrencilere iş hayatı hakkında bilgi verdiler.


Haber Kaynak : Şerife Kandemir


SEÇİM SENİN AKHİSAR

VALİ ÜNLÜ BAŞKANLIĞINDA SEÇİM GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

ÖMER İŞÇİ'NİN HACIİSHAK MİTİNGİNDE COŞKULU KALABALIK

MİTİNGLERDE KALABALIK REKORU BAŞKAN DUTLULU’NUN

İŞÇİ, GALERİCİ ESNAFLARINA MÜJDE VERDİ

BAKIRLIOĞLU; “TEMMUZDA ZAM ZATEN YASAL ZORUNLULUK”

ENERJİ SA'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ANLAMLI DESTEK