BERAAT KANDİLİ BU AKŞAM KUTLANACAK

BERAAT KANDİLİ BU AKŞAM KUTLANACAK

Tüm islam aleminde 11 Ayın Sultanı Ramazan´ın habercisi olan Berat Kandili idrak edilecek.

Tüm islam aleminde 11 Ayın Sultanı Ramazan´ın habercisi olan Berat Kandili idrak edilecek. İslam aleminde her yıl olduğu gibi bu yıl da Berat Kandili için Cami´ler dolup taşacak, insanlar kandil etkinliklerinde yer alacak ve dualar ile güzel bir kandil gecesi idrak edilecek.

İslam Dini´nin en önemli gördüğü aylar şüphesiz ki üç Aylar ismi verilen Recep, Şaban ve Ramazan aylarıdır. Bu mübarek aylar içinde pek çok değerli gün ve gece bulunmaktadır. Bunlardan biri de Berat Kandili  Gecesidir.

Berat Kandili Şaban Ayı´nın 15.gecesi kutlanır. Berat Kandili mübarek Ramazan Ayı´nın müjdecisi olarak bilinir. Berat Kandili Amel Defterlerinin yazılmaya başlanacağı gece olarakta bilinir. Amel defterlerinde yazılacak günahlar için Yüce Allah´ü Teala´dan bağışlanma ve af istemek için bulunmaz bir fırsattır. Yüce Allah´ın elçisi sevgili peygamberimiz  Hz. Muhammed (s.a.v) şöyle buyurmuştur;

?Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünde kandilden sonraki gün oruç tutunuz. Çünkü o gece güneş batınca Allah Teâlâ o andan fecir oluncaya kadar: ?Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. (Bir belâ ile) müptelâ olan yok mu, ona kurtuluş vereyim´ buyurur.? Tüm islam aleminin kurtuluş olan Mübarek Beraat kandili kutlu olsun.


Haber Kaynak : erhan çelik


KUMAR OYNAYAN 5 KİŞİYE 38 BİN LİRA CEZA

AKHİSAR BELEDİYESİ 2021 ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

İSTANBUL´A KAR NASIL YAĞAR

AK PARTİ MANİSA İL KONGRESİ PAZARTESİ

Dijital Tarım Pazarına (Ditap) Kaydınızı Mutlaka Yaptırın!

COVİD-19 DENETİMLERİNDE 182.478 TL CEZAİ İŞLEM