BU HAFTAKİ KONUK ESNAF ODASI BAŞKANI HASAN ALİ MEN

BU HAFTAKİ KONUK ESNAF ODASI BAŞKANI HASAN ALİ MEN

Akhisar´ın ve Akhisarlının bazen sesi, bazen, gözü bazen de kulağı olmaya çalışan Engin Akyüz ile konuşuYORUM, esnafları konu ederek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ali Men´i konuk etti.

Akhisar´ın ve Akhisarlının bazen sesi, bazen, gözü bazen de kulağı olmaya çalışan Engin Akyüz ile konuşuYORUM, esnafları konu ederek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ali Men´i konuk etti.

Esnafın ve sanatkarın kim olduğu hakkında bilgi vererek konuşmalarına başlayan Başkan, odası bünyesinde barınan mesleklerin hangileri olduğunu anlattı. 630 üyesi olduğunu söyleyen konuk, Saruhanlı ve Soma´da toplamda iki ve üç oda olduğunu, bakanlığında 500 üyenin altında bulunan odaları kapatacağını ve doğrusunun da böyle olduğunu belirtti. Yaklaşık 8 yıldan beri görevde olduğunu, 7 kişilik yönetim kurulu üyesi ve 3 kişilik denetim kurulu üyesi ile hizmet etmeye çalıştığını söyleyen Hasan Ali Men; bitmeye yüz tutmuş meslekleri ayakta tutmaya çalıştıklarını, hatta bazı meslekleri yaşatmak için yeni restore edilen Dombaycıoğlu hanında bir bölgenin kendilerine tahsis edilmesini yetkililerden isteyeceğini söyledi.

Son zamanlarda daralan ekonominin Akhisar´ı da etkilediğini ancak esnafın bunun altından kalkabileceğini, bazı esnafların vatandaşlara sıkıntı yapmamak için zam bile yapmadığını da sözlerine ekleyerek indirim kampanyasının Türkiye´ye ve tabi ki Akhisar´a da yararlı olacağını söyledi.

AVM´lerin artık kaçınılmaz olduğunu esnafın bundan korkmak yerine gelişen şartlara ayak uydurması gerektiğini, fiziki şartlarını düzelten her esnafın cirolarını da arttırdığını söyleyen Başkan Men; izleyicilerden gelen bir soru üzerine Tahir Ün caddesinin en azından akşam saatlerinde trafiğe kapatılmasının hem esnafa hem de vatandaşlara faydalı olacağı fikrine katıldığını söyledi.

Soğuk Tulumba mevkiinde yapılması planlanan merkez çarşıyı da canlandıracak otopark ve otel projesinin anıtlar kurulunca durdurulması karşısında esnafın ve o civarda ikamet edenlerin mağdur olduğunu belirten Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ali Men; birlik beraberlik içerisinde tüm STK ların birleşerek gerekiyorsa Anıtlar Kuruluna gerekiyorsa Ankara´ya gidilerek Akhisar´ın bu kanayan yarasına merhem olunması gerektiğini ifade etti.

Ahilik teşkilatı hakkında da konuşulan programda e-ticaretten, müşteri memnuniyetine kadar daha bir çok konuda yapılan sohbet keyif vericiydi.

Her hafta olduğu gibi Akhisar´ın mahalle tanıtımları yine devam etti. Programın birinci bölümünün sonunda Göcek mahallesi, ikinci bölümünün sonlarında ise Kayalıoğlu mahallelerinin tanıtımı resimlerle Moderatör Engin Akyüz tarafından yapıldı.


Haber Kaynak : haber merkezi


MASKİ’DEN AÇIKLAMA

AKHİSAR BELEDİYESİ TAZİYE EVİ’NDE SONA GELİNDİ

İNTERNET MEDYASI İLAN GELİRLERİYLE DAHA GÜÇLÜ

ATSO EKONOMİ KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

MANİSA'DA İLK 2 TON SU 1 TL OLDU, KARTLI SAYAÇ ZORUNLULUĞU KALKTI

BAŞKAN ZEYREK, AKHİSAR HEYETİNİ MAKAMINDA AĞIRLADI

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ