GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

BU REZALETE KİM DUR DİYECEK!

BU REZALETE KİM DUR DİYECEK!

?Her Şey İçin Kullanılan Bina Şimdi Neden Kullanılmıyor??

Akhisar ilçesinin tarihi binalarından biri olan bilinen adıyla Kız Sanat Okulu kaderine terk edilmiş durumda. Her şey için kullanılan bina şimdi neden kullanılmıyor?21 Ağustos Gazetemizde bu konuyu gündeme getirmiş olsak da yetkililerden bir sonuç alamayınca duyarlı vatandaşlarımızın sesi olabilmek için bu sorunu tekrar gündeme taşımak istedik. Bu yüzden aşağıdaki soruyu sizin için yetkililere soruyoruz.

?Her Şey İçin Kullanılan Bina Şimdi Neden Kullanılmıyor??

Önce Halk Evi Sonra İdari Bina

Kız Meslek Lisesi´nin olduğu alan cumhuriyetin ilk yıllarında halk evi olarak kullanıldı. Halk evinden sonra Cumhuriyet Halk Fırkasının Akhisar idari merkezi olarak kullanılmaya başlandı. Cumhuriyet Halk Fırkasının Akhisar idari merkezi 5. Genelkurmay Başkanı Abdurrahman Nafiz Gürmen Paşa tarafından hizmete açıldı. Bina, Cumhuriyet Halk Fırkasına uzun yıllar hizmet etti.

Osmanlı Döneminde Kilise

Bu bina, Osmanlı döneminde kiliseydi. Rumların dini ayinlerini gerçekleştirdiği ibadethane olan bina, o dönemin izlerini taşıyor.

Futbol Oynanan Bir Alan

Binanın bahçesinde Yunanistan´a dönen o zamanların Rum gençlerinin bıraktığı futbol toplarıyla rahmetli terzi Ziya Tepeci´nin de içinde bulunduğu Sanatkârlar İdman Yurdu futbol takımının idman yapıp futbol oynadığı bir alandı. Akhisar´ımızda kurulan ilk futbol takımı olan Sanatkârlar İdman Yurdu burada maçlarını yapıyordu.

60 Yıllık Eğitim Yuvası

Akhisar´ımızın kız evlatlarına eğitim veren, onları geleceğe yetiştiren, sayısız değerli öğretmen ve binlerce on binlerce kız öğrenci yetiştiren 60 yıl eğitim yuvası olan bu bina,  daha sonra öğretmen evi olarak kullanıldı. Bir dönem Çıraklık eğitim merkezi ve meslek lisesi ek binası olarak  da kullanıldı.

Kaderine Terk Edilmiş Bir Ölü

Boş ve harap halde bırakılan bina kaderine terk edilmiş durumda. Tinercilerin, esrarcıların ve torbacıların barınağı haline gelmiştir. Viran haldeki binanın duvarlarına yazılan ahlak dışı yazılar görenlerin tüylerini diken diken ediyor.

Boş Binalar Akhisar İçin Tehlike

Basın olarak bu duruma sessiz kalmamız beklenemez. Vatandaşlarımız da bu durumdan şikâyetçi. Yetkili merciler, bu çürümeye bırakılan binayla ne zaman ilgilenilecek? Yetkililer, kamuoyunu ne zaman aydınlatıcı bilgi verecek? Akhisar´ımızın merkezindeki bu tarihi bina, geniş arsasıyla her türlü hizmeti verecek kapasitede değil mi?Duyarlı vatandaşlarımızın sesi olarak Karar verenlere sesleniyoruz: ? vakit geçmeden bu bina için çözüm yolları arayın!? Yetkililer neden bu duruma sessiz kalıyor ?Bir şeyler yapılmalı. Karar yetkili organlarda. Bir an evvel bu binalar topluma kazandırılmalı.

Sorumlu gazetecilik anlayışıyla buradan yetkililerimize sesleniyoruz. Bu şehir hepimizin. Bu bina, virane görünümden sıcacık bir eğitim yuvasına dönüştürülmeli. Akhisar´ın Tek Yazılı Basını olarak bu duruma sessiz kalmadık, kalamayız. Akhisar´daki tüm karar organlarını duyarlı olmaya davet ediyoruz. Kamu için yeni imar alanı belirleyen ve projelerle yeni bina tahsis eden kurum ve kuruluşlar, gelin yarım kalan veya kaderine terk edilen bu gibi binalarımızı kamu menfaatine bir proje çerçevesinde değerlendirerek hizmete açalım. Sızlayan vicdanları rahatlatalım. Unutmayalım Binalarda Ağlar.




ENERJİ SA'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ANLAMLI DESTEK

DUTLULU “AKHİSARLILARIN DESTEĞİYLE BİZ BU SEÇİMİ KAZANACAĞIZ”

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI ÖMER İŞÇİ'DEN ENGELSİZ YAŞAM ALANI MÜJDESİ

AKHİSAR’DA 461 SANDIKTA 138 BİN 841 SEÇMEN OY KULLANACAK

BAŞKAN DUTLULU, İFTARIN BEREKETİNİ AKHİSARLILARLA PAYLAŞIYOR

SELÇUK ÖZDAĞ CENGİZ ERGÜN’Ü MAL VARLIĞINI AÇIKLAMAYA DAVET ETTİ

HACET; “ŞANTİYELERDE, MÜHENDİSLERE YÖNELİK ŞİDDET SON BULSUN!”