GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

CANSUYU MAZLUMLARIN YANINDA

CANSUYU MAZLUMLARIN YANINDA

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Manisa İl Temsilcisi Fatih Akova, Mazlum coğrafyalara yapılan yardımlar hakkında bilgiler verdi.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Manisa İl Temsilcisi Fatih Akova, Mazlum coğrafyalara yapılan yardımlar hakkında bilgiler verdi. Akova; ?Yemen, Bangladeş ve Endonezya´da yaşanan olaylar nedeniyle yardıma muhtaç olan insanların her zaman olduğu gibi bugün de yanlarındayız. Veren el ile Alan el arasında köprü görevi görüyoruz tüm bu başarılar bağışçılarımız sayesinde gerçekleşiyor. Yaklaşık 20 milyon mazlumun açlıkla karşı karşıya kaldığı Yemen´de mağduriyet devam ettiğini belirtti. 2015 yılından bu yana süren iç savaş ve çatışmalar insanları göçe zorluyor. Ayrıca bulaşıcı hastalıkların artması ile Yemenli aileler hastanelere akın ediyor. Yaşanan olaylar bölgedeki acil insani yardım ihtiyacını artırıyor.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği büyük bir dramın yaşandığı Yemen´de, mazlum kardeşlerinin acısını dindirmek ve yaralarını sarmak için yardımlarına ara vermeden devam ediyor. Yemen´in Başkenti Sana ile Hudeyde, Taiz, İbb, Atak, Seyyan ve Zimar bölgelerinde insanların beslenme ihtiyacını karşılayabilmesi için gıda takviyesinde bulunan Cansuyu, 25 bin muhtaca gıda paketleri dağıttı.?

Yemen´de yapılan yardımlarla ilgili bilgi veren Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Hasan Yaşar: ? Yemen´deki mağduriyet devam ediyor ve büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Bölgedeki kıtlık ve hastalıklardan en çok çocuklar etkileniyor. Salgınlardan dolayı her gün binlerce çocuk ve aileler hastanelere akın ediyor. Böyle bir insanlık dramının içinde Cansuyu Deneği olarak bölgede gerçekleştirdiğimiz yardımlarla Yemenli kardeşlerimizin yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz günlerde 14 bin muhtaç için gıda yardımlarımız olmuştu. Şimdi ise 25 bin muhtaca gıda paketleri dağıttık. Böylece 39 bin Yemenli kardeşimize ulaşmış olduk.? dedi.

Yardımların; Başkent Sana, Hudeyde, Taiz, Zimar, İbb, Atak ve Seyyan bölgelerinde gerçekleştiğini belirten Yaşar: ? Hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile Yemen´deki kardeşlerimize emanetleri ulaştırdık inşallah bölgedeki yardımlarımız devam edecek.? dedi.

BANGLADEŞ´İN GAZİPUR BÖLGESİNDEKİ MUHTAÇLARA ULAŞTIK

Cansuyu Derneği yardım faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor. Daha önce temiz su kuyularından acil insani yardımlara kadar birçok yardım faaliyeti organize edilen Bangladeş´te bu kez gıda yardımları yapıldı.

Bangladeş´in Başkenti Dakka´ya 100 km uzaklıkta olan Gazipur bölgesindeki yetimler başta olmak üzere yetim aileler ve muhtaçlar için gıda yardımı yapıldı. İçerisinde mercimek, soğan, pirinç, patates, tuz, şeker, yağ gibi temel gıda maddeleri olan paketler yaklaşık 24.000 muhtaca dağıtıldı.

Yardım organizasyonuna Cansuyu Derneği Genel Başkan Yardımcı Muhammed Polat ile Cansuyu Dış ilişkiler Birimi´nden Bayram Numan Köksal katıldı. Yapılan yardım hakkında açıklama yapan Polat: ? Bangladeş´in Gazipur bölgesinde bir yetimhanedeyiz. Burada hem yetim kardeşlerimize hem de bölgede yaşayan muhtaç Bangladeşli kardeşlerimize gıda yardımında bulunduk. Yıllardır muhtaçlar ile hayırseverler arasında köprü olan Cansuyu dünyanın dört bir yanındaki muhtaçlara yardım etmeye devam ediyor.? dedi.

ENDONEZYA YARDIMLARINI ULAŞTIRDIK

Deprem ve Tsunami sonrası zor günler geçiren Endonezyalı kardeşlerimiz için yardımlarınızı ulaştırmaya devam ediyoruz.

 


Haber Kaynak : haber merkezi


AKHİSAR BELEDİYESİ TAZİYE EVİ’NDE SONA GELİNDİ

İNTERNET MEDYASI İLAN GELİRLERİYLE DAHA GÜÇLÜ

ATSO EKONOMİ KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

MANİSA'DA İLK 2 TON SU 1 TL OLDU, KARTLI SAYAÇ ZORUNLULUĞU KALKTI

BAŞKAN ZEYREK, AKHİSAR HEYETİNİ MAKAMINDA AĞIRLADI

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ

“GELECEĞİMİZE DAİR MÜCADELEMİZ” PROJESİ