CHP 94. kuruluş Yıl Dönümününü Kutladı

CHP 94. kuruluş Yıl Dönümününü  Kutladı

Akhisar Cumhuriyet Halk Partisi İlçe örgütü CHP 94. kuruluş yıl dönümününü kutladı.

Akhisar Cumhuriyet Halk Partisi İlçe örgütü CHP 94. kuruluş yıl dönümününü  kutladı.

Akhisar Cumhuriyet Halk Partisi İlçe örgütü parti Lokalinden Milli Egemenlik Meydanına kadar yürüyerek Atatürk anıtına çelenk koyarak saygı duruşu ve istiklal marşını okudu. Akhisar Cumhuriyet Halk Partisi ilçe CHP 94. kuruluş yıl dönümü kutlamaları nedeni i,le saat 10.30 da parti lokalinde toplanarak hareket etti.

İlçe başkanı İsmail Şahin Atatürk Anıtına çelenç koyduktan sonra bir dakikalık Saygı duruşundan sonra  toplu olarak İstiklal Marşı okundu. CHP 94. Kuruluş yıldönümü nedeni ile İlçe Teşkilat  Başkanı İlçe Başkanı İsmail Şahin bir konuşma yaptı. Şahin konuşmasında şöyle dedi:  Bu vatanı bu toprakları bize vatan yapan kurucu irade 94 yıl önce de Cumhuriyet Halk Partisini kurmuşlardır. Cumhuriyet Halk Partisinin  tesadüfen kurulan bir parti değildir. 6 ilkesini incelediğiniz zaman orada bu günkü ülkemizin ne duruma düştüğünün orada sorunun ne olduğunu görüyoruz, 6 ilkeden  bir tanesi laiklik. Ülkemiz 1950 den bu tarafa adım adım laiklikten uzaklaştığı için ülkemizde tarikatlar cirit atmaktadır. 15 Temmuz laiklikten ayrıldığımız için melün  günü yaşadık, Devletçilikten ayrıldığımız için bu gün ülkenin en önemli kazanları olan devlet iktisat teşekkürleri özel sektöre yani emperyal gücün eline düşmüştür. Devletçilikten uzaklaştığımız için, Cumhuriyet´ten uzaklaştığımız için bu gün Cumhuriyet karşıtı söylemler içine girebilen bir siyasi kadroyla karşı karşıyayız. Cumhuriyet demek çağdaşlık demek, Cumhuriyet demek muasır medeniyet seviyesine çıkmak demek, ama ne yazık ki bu gün kü bizi yönetenler adım adım uzaklaşıyorlar. Milliyetçilik demek ülkemizdeki tüm vatandaşları kapsayan, ırkçılık değil, Kafa tascılık değil,  Türk Milliyetçiliği adı altında ülkemizi Mustafa Kemal Atatürk kapsamak istemiştir. Cumhuriyet Halk Partisi´nin 6 ilkesi de bu gün sorunların çözülme noktasında bize ışık tutan 6 ilkedir. Bizler devletçilikten uzaklaştığımız oranda bu gün taşeron köle sistemi gelmiştir. Egemen güç emeği ucuza kapatmaktadır, neden devlet orada yoktur, üretim aşamasında yoktur.

Sadece yaptığı iş parlamentonun o insanlara yani egemen güce nasıl daha emek ucuza kapatırız yasaları çıkarmaktadır, işler bu gün örgütlenemiyor, Sendika fabrikalarda kurulamıyor, nedeni  işte devletçilikten ayrıldığımız için, nedeni ülkemizi tek tek soyulmasından ana kaynak  6 ilkeden ayrıldığımızın kanıtıdır.  Ama şunu bilsinler, Cumhuriyet Halk Partililer 16 Nisan´da ?hayır? birleşenleri, CHP´liler, bu düzeni yıkacak. Buradan kurtulacağız, başka türlü ne emeğe saygı kalacak ne insanların iş güvenliği kalacak ne mal güvenliği kalacak.

Bir gecede istedikleri yere el koyabilme güçleri var şuan, bunu yıkmadığımız müddetçe egemen gücü dirgenlemediğimiz müddetçe bizler alın terinle geçinen insanların sorunları her geçen gün artacak. İster işadamı, ister çiftçi, ister işçi, ister memur, ister emekli olsun.  Bu iktidardan kurtulmadığımız müddetçe bu liberal ve bu muhafazakar partilerin kurduğu iktidarlardan kurtulmadığımız müddetçe çalışan insanlar, üreten insanlar asla ve asla  emeğinin karşılığını alamayacaklardır. Herkes bunu bilmek mecburiyetinde. Onun için biz bu gün 94. Cumhuriyet Halk Partisi´nin gününü kutlarken 6 okun ve CHP´nin kıymetini bilmek mecburiyetindeyiz. Bunu herkes bilsin.  Bu Toprakları vatan yapan CHP´nin kurucu kadrosudur. Bunu herkesin bilmesi gerekir. Burada vatan diye göğsümüzü gere gere geziyorsak o İstiklal Savaşı´nı kazanan, o iradeyi koyan başta Mustafa Kemal Atatürk, dahi adamın sayesinde burayı vatan yapmışızdır vatan yapmışızdır. Bunu bilmek mecburiyetindeyiz. Herkese çok teşekkür ederiz, hepinizin CHP kuruluşunun 94. yıldönümü kutlar saygılar sevgiler  sunarım" dedi. Akhisar CHP ilte teşkilat Başkanı İsmail Şahin´in konuşmasından sonra partililer tekrar İlçe lokalinde toplandı. Parti lokalinde İlçe başkanı İsmail Şahin ve yönetim kurulu üyeleri pastayı keserek CHP 94. kuruluş yıldönümünü kutladı.

 


Haber Kaynak : erhan çelik


BESİM DUTLULU MAZBATASINI ALDI

BAKIRLIOĞLU; “VATANDAŞ ENFLASYONA YETİŞEMİYOR”

MİLLETVEKİLLERİ VE BAŞKAN ADAYLARI OYUNU KULLANDI

ÖMER İŞÇİ’YE OLAN SEVGİ ÇINARLIKAPI’YA SIĞMADI

DUTLULU 'SANAYİ ARTIK DAHA GÜVENDE' DİYOR

O MAHALLELRE YENİ KREŞLER VE SAĞLIK OCAKLARI GELİYOR

ÖMER İŞÇİ'DEN EFENDİ-CUMHURİYET DOĞAL YAŞAM ALANI MÜJDESİ