CHP İLÇE BAŞKANI FİKİRLİ ?AKHİSAR SAHİPSİZ DEĞİL? DEDİ

CHP İLÇE BAŞKANI FİKİRLİ  ?AKHİSAR SAHİPSİZ DEĞİL?  DEDİ

CHP Akhisar İlçe Başkanı İsmail Fikirli, bugün yaptığı basın açıklamasında, Akhisar´ın çevresinde bulunan Büyükşehir Belediyesi´ne ait katı atık toplama deposundaki insan sağlığını tehdit eden kimyasal ve suni atıkların yer aldığını, bu atıkların çevre il

CHP Akhisar İlçe Başkanı İsmail Fikirli, bugün yaptığı basın açıklamasında, Akhisar´ın çevresinde bulunan Büyükşehir Belediyesi´ne ait katı atık toplama deposundaki insan sağlığını tehdit eden kimyasal ve suni atıkların yer aldığını, bu atıkların çevre il ve ilçelerden buraya getirilmesine dikkat çekip, bu sayede Akhisarlıların sağlığının tehlikeye atıldığı gerekçesiyle burası hakkında Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunnda bulunma kararı aldıklarını açıkladı.

Eğer bu konuda önlem alınmaz ise, özellikle yaz aylarında burada oluşacak sinek topluluğunun Akhisar´a mikrop taşıyarak, Akhisarlıların sağlığını tehdit edeceğini belirten İsmail Fikirli, basın açıklaması öncesi ilçe yönetim kurulu toplantısını partili ve basının önünde yaparak hem bir ilki gerçekleştirdi, hem de bu sayede şeffaf bir şekilde kararlar alarak, Atık toplama deposu ile ilgili yapacakları girişimlerin kararlarını madde madde belirleyip oy birliği ile yönetim kurulu kararı haline getirdi.   

Yönetim Kurulu toplantısı sonrası yönetim ve meclis üyeleriyle birlikte basın açıklamasını gerçekleştiren Başkan İsmail Fikirli, ?Akhisar halkımızdan birçok kişinin bizlere yapmış olduğu şikayetler üzerine, ilçe merkezinde bulunan TOKİ konutları bölgesindeki Katı Atık Toplana Bölgesine basınla birlikte giderek, birlikte inceleme yaptık. Gördüğümüz manzara korkunç ve iğrençti. Havada yoğun bir pis koku kış mevsimi olmasına rağmen şu ana kadar pek görmediğimiz cinsten bir sinek sürüsü mevcuttu. Oradan numune aldık. Partimize geldik, halkımız bu numuneyi görebilir, inceletebilir´´ dedi.

Konunun ilçe ve büyükşehir belediye meclisleri gündemine taşınacağını, mülki idari amirlikleri ve müdürlüklerine iletileceğini, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurunda bulunulacağını ve STK´lar ile Oda başkanlıklarıyla durum paylaşılarak konunun insan sağlığı üzerindeki vahametinin anlatılacağını ifade eden Fikirli, basın açıklamasını şöyle sürdürdü:

?İlçeye 800 metre uzaklıkta bulunan Katı Atık Toplama Bölgesi Büyükşehir Belediyesi tarafından bir firmaya ihale edilmiş ve bu firma tarafından burada çöpler kabul edilmeye başlamıştır. Buraya her gün ortalama 20 kamyonla İzmir, Düzce, Yalova ve Sakarya ile Kocaeli Dilovası´ndan sanayi bölgesinden vasıf ve içeriğini bilmediğimiz ağır metaller içermesi kuvvetle muhtemel atıklar kabul ettiklerini ve getirilen bu atıkların binlerce tonluk bir kapasiteye ulaştığını hep birlikte gördük. 27 Şubat 2018 tarihinde Organize Sanayi Kavşağında saat 11.00 sıralarında Heltaş Nakliyata ait 35 HD 8091 ve 35 HD 9949 plakalı atık taşıyan tırlar trafik kazası yapmış ve taşıdıkları tehlikeli maddeler çevreye saçılmıştır. Bu maddeler Akhisar Belediyesince temizlenmiştir. ?´

?Akhisar hepimizin.. Bizler Akhisarsporumuzun her golünde her parti ve her kesimden binlerce hemşehrimiz tek yumak ve tek ses halinde çığlıkla birbirimize sarılıyorsak, Akhisarımıza yönelik tehdit , tehlike ve kötü bir durumda özellikle geleceğimizi etkileyecek bir durumda tek vücut olmamız gerekmektedir. Büyükşehir´in getirmiş olduğu yetki kargaşası nedeni ile Akhisarımız sahipsiz kalmıştır. Bölgenin Eskişehir´i yapacağımız Akhisarımızı Türkiye´nin gübreliği ve kimyasal atık deposu yapılmasına izin vermeyeceğiz´´ ifadeleriyle açıklamasını sürdüren Fikirli, açıklamanının sonunda şunlara yer verdi:

?TOKİ konutlarından başlamak üzere, tüm şehir merkezinde, Yenidoğan, Kızlaralanı, Pınarçık, Sarıçalı ve Moralılar´da doğan bebklerimiz, parklarda oynayan çocuklarımız, spor yapan, yürüyüş yapan gençlerimiz, kadınlarımızdan yaşlılarımıza tüm insanlarımızın sağlığı tehlike altındadır. Keza bu alana yakın tarım arazilerinde üretilen gıda ürünlerinin olumsuz etkilenmesi kaçınılmaz olacaktır. Bölgedeki zeytin işletmeleri, TARİŞ Zeytin Yağı Fabrikası göz önünde bulundurulmalıdır. Yaz aylarında çevreye yayılacak koku ve sinek popülasyonu, çevre kirliliği ve tüm canlıların sağlığı açısından etkisini arttıracaktır. Ortadaki pislik yığının eski deyimle bir necasetin tez elden ortadan kaldırılmasıdır. Sahipsiz Akhisar´a hep birlikte sahip çıkalım. Akhisar geleceğimizindir.´´ 


Haber Kaynak : haber merkezi


BESİM DUTLULU MAZBATASINI ALDI

BAKIRLIOĞLU; “VATANDAŞ ENFLASYONA YETİŞEMİYOR”

MİLLETVEKİLLERİ VE BAŞKAN ADAYLARI OYUNU KULLANDI

ÖMER İŞÇİ’YE OLAN SEVGİ ÇINARLIKAPI’YA SIĞMADI

DUTLULU 'SANAYİ ARTIK DAHA GÜVENDE' DİYOR

O MAHALLELRE YENİ KREŞLER VE SAĞLIK OCAKLARI GELİYOR

ÖMER İŞÇİ'DEN EFENDİ-CUMHURİYET DOĞAL YAŞAM ALANI MÜJDESİ