GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

DGYD´DEN ABD MALLARINA BOYKOT

DGYD´DEN ABD MALLARINA BOYKOT

Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Türkiye ile ABD arasındaki gerilimin ardından ABD´nin tutum ve söylerine karşı tepkisini dile getirmek için ABD mallarını boykot etme kararı aldığını belirtti.

Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Türkiye ile ABD arasındaki gerilimin ardından ABD´nin tutum ve söylerine karşı tepkisini dile getirmek için ABD mallarını boykot etme kararı aldığını belirtti. Dernek Başkanı Hakan Özen, ABD´nin vahşi emperyalizmin temsilcisi olduğunu bir kez daha gösterdiğini belirterek, ?Türkiye üzerinde oynanan kirli senaryolara, Türkiye Cumhuriyeti´nin aşağılanmasına ve ülkemizin haysiyetinin ayaklar altına alınması teşebbüslerine asla seyirci kalmayacağız. Derneğimizin üyesi Gazeteciler ve Yazarlar başta olmak üzere tüm vatanseverlerle omuz omuza vererek bu tehditlerin karşısında dimdik duracağız. Meslektaşlarımızı ve Türkiye´nin Bölünmez bütünlüğünden yana olan herkesi ABD mallarını boykot etmeye davet ediyoruz? dedi.

Manisa´da merkezi bulunan ve Türkiye genelinde teşkilatlanma çalışmalarını sürdüren Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği ABD mallarını boykot etme kararı aldığını belirterek Türkiye´nin bölünmez bütünlüğünden yana olan herkesi bu boykot kararına destek vermeye çağırdı. ?Rahip Bahane ABD´nin asıl hedefi Türkiye Cumhuriyeti Devleti´dir? diyen Özen bunu ABD´nin son süreçte ortaya sürdüğü şartlarda bir kez daha gösterdiğini kaydetti.

KİLİS´E ATILAN ROKET´İN DE MEHMETÇİK´İ VURAN SİLAHIN DA DESTEKÇİSİ ABD´DİR

Başta PKK ve YPG olmak üzere Türkiye´ye karşı ayaklanan ve insanlık dışı kalkışmalarda, saldırılarda bulunan tüm terör örgütlerine ABD´nin alenen destek verdiğini ifade eden Özen, ?ABD adeta göstere göstere terör örgütlerine desteğini sürdürmekte ardından da bu desteğini saklama telaşına düşmektedir. Tüm Dünya önünde cereyan eden bu utanç vesikalarının ardından da tepkisini ortaya koyan Türkiye´yi yalancılıkla suçlamaktadır. Asıl yalancı, asıl sahtekar, asıl insanlık dışı müdahalerle ortalığı yangın alanına çevirmek isteyen ABD´den başkası ve onun şımarık çocuğu İsrail´den başkası değildir. PKK/YPG´nin Kilis´e attığı roketlerinde, Mehmetçik´in füzelerle vurulduğu tüm hain saldırıların azmettiricisi ve destekçisi ABD´den başkası değildir. ABD Savunma Bakanlığı dahi bunu kendi sitesinde açıklama cüretkarlığını göstermiştir. Tüm Dünya´nın gözü önünde PKK/YPG´ye silah veren ABD Savunma Bakanlığı´nın yapmış olduğu açıklamaya göre terör örgütüne bu zamana kadar 6 bin adet PKM (Bikisi), 3 bin 500 adet DShK (Doçka), 3 bin adet RPG-7, Bin adet AT4 ve SPG9, 80 adet 60mm havan, 80 adet 82mm havan, 75 adet 120mm havan, 150 adet AN/PVS gece görüş gözlüğü, 150 adet AN/PEQ 2 başta olmak üzere diğer silah ve mühimmat desteğinde bulunulmuş olup şu ana kadar ABD tarafından PKK/YPG´ye verilen silah ve cephane desteği 900 tırı geçmiştir. AT-4 ve TOW tank­savarvar yine bu eli kanlı terör örgütüne ABD tarafından verilmiştir. 15 Temmuz hain kalkışmasının ise yine en büyük destekçisi ABD ve CIA içerisindeki bazı yöneticilerin olduğu aşikardır. Fethullahçı Terör Örgütü´nün lideri Fethullah Gülen yine ABD´ye kaçarken en büyük desteği CIA yöneticilerinden görmüştür. Kurtuluş savaşında dünyada eşi benzeri görülmemiş bir bağımsızlık mücadelesi ve başarısı gösteren 80 Milyon Türkiye 15 Temmuz hain darbe girişiminde bir kahramanlık destanı daha yazmış olup ABD´nin bu kirli senaryolarına ve ekonomik yaptırımlarına karşı koyacak güç ve kararlılığa yine sahiptir? dedi.

TEPKİMİZİ KINAMADAN ÖTEYE GEÇİRMELİYİZ

Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Hakan Özen, evde ve kahve köşelerinde televizyon seyredip, gazete okuyarak ABD´ye sözden öteye geçmeyen tepkili konuşmalarla gerekli cevabın verilemeyeceğini kaydederek topyekün Türk milleti olarak birlik ve beraberlik içerisinde çeşitli uygulamalarla bu tepkinin gösterilmesi gerektiğini ifade etti. Özen, ?Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği olarak ABD mallarına yönelik başlattığımız bu boykot 5 il ve 2 ilçedeki temsilciliklerimizin de gayretleriyle diğer bölgelere yansırsa işte o zaman gerçek cevaplardan birisini vermiş olacağız. ABD´nin Türkiye´ye dayattığı ekonomik yaptırımlara en güzel cevaplardan birisi de sadece devlet bazında değil 80 Milyon Türkiye ve de gurbetçilerimizle birlikte ABD mallarını boykot ederek ekonomik yaptırım uygulamaktır. Bu da aslında hiçte zor değildir. Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği olarak tüm vatandaşlarımızı ABD Dolarını kullanmamaya ve şayet varsa doları bozdurup Türk lirası kullanmaya, ABD merkezli akaryakıt istasyonlarından benzin ve mazot almamaya, içeceğini içmeyip, yiyeceklerini yememeye, otomobillerini ve cep telefonlarını satın almamaya, sigarasını içmemeye, kıyafet alışveriş yerlerinden alışveriş yapmamaya ve ?yerli malın yurdun malı? diyerek yerli malı kullanmaya, yerli malı üreten firmaları da ürünlerini daha kaliteli ve cazip hale getirmeye davet ediyoruz? dedi.


Haber Kaynak : erhan çelik


ENERJİ SA'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ANLAMLI DESTEK

DUTLULU “AKHİSARLILARIN DESTEĞİYLE BİZ BU SEÇİMİ KAZANACAĞIZ”

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI ÖMER İŞÇİ'DEN ENGELSİZ YAŞAM ALANI MÜJDESİ

AKHİSAR’DA 461 SANDIKTA 138 BİN 841 SEÇMEN OY KULLANACAK

BAŞKAN DUTLULU, İFTARIN BEREKETİNİ AKHİSARLILARLA PAYLAŞIYOR

SELÇUK ÖZDAĞ CENGİZ ERGÜN’Ü MAL VARLIĞINI AÇIKLAMAYA DAVET ETTİ

HACET; “ŞANTİYELERDE, MÜHENDİSLERE YÖNELİK ŞİDDET SON BULSUN!”