DGYD resmi ilan ve reklam zammını değerlendirdi

DGYD resmi ilan ve reklam zammını değerlendirdi

Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Hakan Özen resmi ilan ve reklam fiyatlarının arttırılması ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında yapılan zamın her geçen gün ağır maliyetler altında mücadele etmekte olan Anadolu Medyası´na adeta taze bir k

Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Hakan Özen resmi ilan ve reklam fiyatlarının arttırılması ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında yapılan zamın her geçen gün ağır maliyetler altında mücadele etmekte olan Anadolu Medyası´na adeta taze bir kan verdiğini belirtti. Özen, ?Resmi ilan ve reklam fiyatlarının sütun santim fiyatının 10.40 kuruştan 12.50´ye yükselmesi yeterli değildir ancak en azından, zor durumdaki Anadolu basınına biraz olsun nefes aldıracaktır. Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği ve üyesi bulunduğumuz Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak basının ve basın çalışanlarının haklarının korunması ve zenginleştirilmesi konusunda kararlı mücadelemize devam ediyoruz? dedi.

Resmi ilan ve reklam fiyatlarının sütun santim fiyatının 10.40 kuruştan 12.50´ye yükseltirmesinin sevindirici ve umut verici ama yeterli olmadığını kaydeden Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Hakan Özen, ?Her geçen gün gazete maliyetleri artmakta olup gazete maliyetinden, diğer maliyetlerine varıncaya dek büyük bir yük altında adeta can çekişen Anadolu Basını yeni zam uygulamasıyla adeta taze bir kan bulmuştur. Uzun yıllardır beklenen bu zammın gazete sahibinden çalışanına varıncaya dek olumlu etkilerinin çok yakında görüleceğine inanıyorum. Hassasiyet ve takip gerektiren bu hakkın zenginleştirilmesi hususunda en başından sonuna kadar Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneğinin üyesi bulunduğu üst kuruluş Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanımız Sayın Yılmaz Karaca öncülüğünde çok önemli kayda değer bir çalışma yürütmüş, görüşmelerde bulunmuş ve konunun hassasiyetini medyadan sorumlu Başbakan Yardımcısı Sayın Hakan Çavuşoğlu´na ayrıntılı bir rapor sunmuştur. Bu gayretin ışığında da olumlu adım nihayet atılmıştır? diye konuştu.

Anadolu basınının bulunduğu bölgenin gözü, sesi ve kulağı olduğunu belirten Özen, ?Bundan sonra da yerel basın bu kadar ihmal edilmemeli ve yıllık fiyat artışları, enflasyon oranında her yıl zamanında yapılmalıdır. Bu vesileyle  medyadan sorumlu Başbakan Yardımcısı Sayın Hakan Çavuşoğlu´na, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanımız Sayın Yılmaz Karaca´ya ve emeği bulunanlara teşekkür ediyorum. Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği olarak her zaman olduğu gibi bundan sonra da basınımızın yanında olmaya ve haklarının savunulmasında ne pahasına olursa olsun taviz vermeyeceğimizi belirtir yeni resmi ilan tarife zammın hayırlı olmasını dileriz? dedi.

 


Haber Kaynak : haber merkezi


23 NİSAN’DA MİNİK SITKI EFE, MANİSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OLDU

23 NİSAN’DA MİNİK ALPEREN YUNUSEMRE KAYMAKAMI OLDU

NORM ENDER’DEN MANİSA’DA MUHTEŞEM KONSER

MİNİKLER BELEDİYE BAŞKANI OLDU

23 NİSAN’DA ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİ

AKHİSAR’DA 23 NİSAN COŞKUSU

AKHİSAR’DA 23 NİSAN ÇOCUK BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANACAK