GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

DOĞAN; İNSAN CANI BU KADAR UCUZMU

DOĞAN; İNSAN CANI BU KADAR UCUZMU

Akhisarda korsan taşımacılık ile mücadele son sürat devem ediyor.

Akhisarda korsan taşımacılık ile mücadele son sürat devem ediyor.  Son zamanlarda tarım işçilerini taşıyan araçların kaza yapması sonucu yaşamını yitiren vatandaşların azalması için Manisa Büyükşehir Ulaşım Dairesi Toplu Taşıma Müdürü Mustafa Çetin, Akhisar İlçe Jandarma Trafik Başçavuş Murat Özcan, İlçe Trafik Komiseri Rıdvan Polat ve Akhisar Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanı Halil İbrahim Doğan ile birlikte Şoförler Odasında toplantı yaptılar.Vatandaşların mutlaka Jpalakalı araçları tercih etsin, korsan taşımacılığa son diyerek sözlerine Akhisar Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanı Halil İbrahim Doğanyaptığı açıklamada şöyle dedi.

?Değerli basın mensupları  ülkemizde Hükümetimiz bu kadar yollar önem vermesine rağmen  hala trafik kazaları katliam haline gelmiş bulunmaktadır, yollar kan gölüne dönmüştür. Bu kazaların en büyük sebebi insan hatalarından dikkatsizlikten fazla süratlardan onun için tüm sürücülere buradan seslenmek istiyorum.  En büyük ceza insan hayatıdır illaki polisin jandarmanın kontrol etmesi değildi. Herkes görevini yapıp dikkat ettiği zaman bu kazalar azalır, Bu ölümlerin çoğu harplerde dahi bu kadar can kaybı verilmemektedir. Ben buradan bütün yetkililere sesleniyorum biraz denetimler hiçolmazsa sıklaşırsa bu can kayıplarında ben azalacağını düşünüyorum. Ama burada önemli bir konu var burada biraz polis jandarma ekipleri kontrol yaptığı zaman hemen  siyasilere giderek işte biz hasat yapamayacakmıyız, işte biz zeytin toplayamayacakmıyız diyerek güvenlik güçlerimiz  zor durumda bırakıyorlar.herkesin üzerine düşen görevi yapmalarını talem ediyoru ve bu günkden Büyükşehirimizin  zabıtalarına zabıta müdürüne Akhisar ilçe trafik komiserine ilçe jandarma konutanıma teşekkür ediyorum. Zaten yapılıyordu ama bundadan sonra daha da sıklaştırdıkları için kendilerine teşekkür ediyorum? dedi. Doğan  bu denetimlerde fazla yolcunun yanında  korsan taşımacılık yani   J plakası olmadan işçi, öğrenci, personel yaşımacılığı yapanlarada göz açtırılmayacak. Biz şöyle diyoruz öğrencininizi okula mı göndereceksiniz, fabrikanıza personelmi taşıtacaksınız, tarlanıza işçimi götürtecekciniz  tercihiniz  J plakalı denetimli araçlar olsun, İnsan sağlığı ucuz değil. Velilerimizi işverenlerimizi ve çiftçilerimizi bu konuda duyarlı olmaya davet edyorum Çünkü J plakalı araçlar denetimli ve kurallar dışına çıkamaz ve çıkmazlarda? diyerek sözlerini sonlandırdı.

Manisa Büyükşehir Ulaşım Dairesi Toplu Taşıma Müdürlüğü Trafik Zabıtaları, Akhisar İlçe Jandarma Trafik ve İlçe Trafik ekipleri şehrin muhtelif bölgelerlinde denetimler yapıldı. Yapılan denetimlerde çevre il ve ilçelerde gelen 20 korsan taşıyıcı şoförlere para cezası yazıldı.


Haber Kaynak : erhan çelik


MASKİ’DEN AÇIKLAMA

AKHİSAR BELEDİYESİ TAZİYE EVİ’NDE SONA GELİNDİ

İNTERNET MEDYASI İLAN GELİRLERİYLE DAHA GÜÇLÜ

ATSO EKONOMİ KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

MANİSA'DA İLK 2 TON SU 1 TL OLDU, KARTLI SAYAÇ ZORUNLULUĞU KALKTI

BAŞKAN ZEYREK, AKHİSAR HEYETİNİ MAKAMINDA AĞIRLADI

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ