DR. MEHMET ULUSOY,?HEDEFİMİZ DAHA İYİSİ İÇİN"

DR. MEHMET ULUSOY,?HEDEFİMİZ DAHA İYİSİ İÇİN

Ekonomi dünyasının ünlü ismi Ali Ağaoğlu, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenecek konferansta kriz yönetimi, finansal piyasalar ve Türkiye ekonomisi gibi konular hakkında değerlendirmelerde bulunacak.

Ekonomi dünyasının ünlü ismi Ali Ağaoğlu, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenecek konferansta kriz yönetimi, finansal piyasalar ve Türkiye ekonomisi gibi konular hakkında değerlendirmelerde bulunacak.

YOL HARİTASI OLACAK

Akhisar Ticaret Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy, konferansa tüm üyeleri davet ettiklerini belirterek, ?Bizler Akhisar Sanayi Ticaret Odası olarak her zaman ilçemize değer katacak uzmanları ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Ali Ağaoğlu, tüm dünyaya kendini kanıtlayan, yaptığı çalışmalarla Türkiye ekonomisine katkı sağlayan iyi bir ekonomist. Bu tür toplantılar ile uzmanlardan aldığımız bilgiler üyelerimiz için iyi bir yol haritası oluyor. Bundan önceki dönemlerde olduğu gibi bundan sonrada tüm çalışmalarımız Akhisar´ımızı en iyisine ulaştırmak için olacak.? dedi.

 

YATIRIMA DOYMAYAN TOPRAKLAR

Üretimi artıracak, bunu teşvik edecek desteklerin büyük önem taşıdığını belirten Dr. Ulusoy ?Biz yatırıma doymayan toprakların ev sahibiyiz. Bugün geldiğimiz noktada Akhisar, üretimden gelen gücünü daha da yukarıya taşımak için çalışıyor. Geçtiğimiz yıl ihracat gelirimiz 330 milyon liraya yani 90 milyon doların üzerine çıktı. Akhisar her zaman kaynaklarını doğru kullanarak, adımlarını büyük bir özgüvenle atar. Bu tür toplantılar düzenleyerek Akhisar´ın potansiyelini en üst noktaya taşımak için elimizden geleni yapacağız? diye konuştu. Ekonomist Ali Ağaoğlu´nun konferansı 11 Şubat Pazartesi günü saat 19.30´da Belediye Meclis Salonu´nda gerçekleşecek.

Ali Ağaoğlu kimdir?

Boğaziçi Üniversitesi İş İdaresi mezunu olan Ağaoğlu, iş hayatına 1986 yılında başladı. Anadolu Kredi Kartları A.Ş.´de bölüm yöneticiliğinden sonra, Standard Chartered Bank´ın İstanbul, WestdeutscheLandesbank´ın İstanbul ve Moskova ofislerinin Hazine Bölüm´lerinde görev aldı.

1998-2001 yıllarında Egebank´ın Hazine bölümü Grup Müdürlüğü´nü yapan Ağaoğlu, birleşik Sümerbank´ın Oyakbank´a devrinden sonra ; Bayındırbank´ta, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu bünyesindeki bankaların Hazine bölümlerinin koordinatörlüğünü üstlendi. Bu dönemde; TMSF bankalarındaki mevduatları devredilmesi ve sorunlu kredilerin çözümlenmesi konularındaki çalışmalara da katıldı.

Arams, Aktif Çözümleme ve Danışmanlık şirketinde yönetici ortak olarak görev alan Ağaoğlu değişik kurumların finansal piyasalardaki risklerinin yönetilmesi konularında danışmanlık yapıyor.

2007-2008 yıllarında haftalık Tek Borsa dergisinde ve 2004 yılından bu yana Vatan Gazetesi´nde finansal piyasalar alanında köşe yazıları yazan Ağaoğlu, 2008-2012 arasında Fortune Türkiye dergisinin Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürütmüş, 2009-2013 yılları arasında CNBC-E televizyonunun sabah kuşağında finansal piyasalardaki gelişmeleri yorumlamıştır. Benzer bir görevi halen daha Bloomberg televizyonu akşam kuşağında sürdürmektedir.

Kültür Üniversitesi´nde finansal piyasalar konusunda dersler vermektedir.
Ali Ağaoğlu, evli ve bir kız çocuğu babasıdır.

 

 

 


Haber Kaynak : haber merkezi


BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

SEÇİM SENİN AKHİSAR

VALİ ÜNLÜ BAŞKANLIĞINDA SEÇİM GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

ÖMER İŞÇİ'NİN HACIİSHAK MİTİNGİNDE COŞKULU KALABALIK

MİTİNGLERDE KALABALIK REKORU BAŞKAN DUTLULU’NUN

İŞÇİ, GALERİCİ ESNAFLARINA MÜJDE VERDİ

BAKIRLIOĞLU; “TEMMUZDA ZAM ZATEN YASAL ZORUNLULUK”