SİYASET

SİYASET Haberleri

DUTLULU ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

DUTLULU ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Besim Dutlulu, CHP´den Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayarak İlçe parti binasında basın açıklaması yaptı.

Besim Dutlulu, CHP´den Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayarak İlçe parti binasında basın açıklaması yaptı.

Dutlulu; ?Sayın İlçe Başkanım, Yönetim Kurulu Üyelerim, Değerli basın mensupları, önceki dönemler parti yöneticilerim, belde, belediye başkanlarım ve yol arkadaşlarım: Sevgili Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri,

öncelikle buraya gelmeniz bana onur, partimize güç katmıştır. Sağ olun var olun!

Konuşmama başlamadan önce değerli parti büyüğüm, sevgili abim, partimizin emekçisi ilçe sekreterimiz sayın Lütfü Yavuz´a acil şifalar diliyorum. Geçtiğimiz haftalarda yaşadığı sağlık sorunlarını atlatacağını umut ediyorum.Öncelikle kamuoyunu ve üyelerimizi daha iyi bilgilendirmek için kendimden bahsetmek istiyorum.1979 doğumluyum, ilkokulu Akhisar´da Misak-ı Milli ilkokulunda okudum. Çocukluk yıllarım Akhisar´da şimdiki öğretmenevi, eski Tekel binası karşısında bulunan evimizde, ve onun çevresinde ki sokaklarda geçti.Ortaokul ve liseyi İzmir´de yatılı okulda okuduktan sonra Ege üniversitesi Eczacılık Fakültesinden mezun oldum. 2005 yılında Akhisar´da eczanemi açtım, aynı yıl eşim Özge Dutlulu ile evlendim. Kendisi de Hürriyet mahallesinde ki eczanesinde mesleğini icra etmektedir. Ege ve Simge isimli ikiz çocuklarım var.On sene Manisa Eczacı Odası Akhisar İlçe Temsilci Yardımcılığı görevinde bulundum. Arkasından İlçe Temsilcisi oldum, geçtiğimiz hafta partimizden aday adayı olduğumdan dolayı görevimden istifa ettim. Akhisar´da ki bir çok sivil toplum kuruluşu ve derneğe üyeyim, bazılarının yönetiminde görev aldım. Mesleki kooperatifler olan Edak, Çekop ve Farmakoop üyesiyim. İlk defa 2014 yerel seçimleri öncesi şu an vekilimiz olan o zaman ki belediye başkan adayımız sayın Vehbi Bakırlıoğlu´nun daveti ile Cumhuriyet Halk Partisine üye olarak siyasete başladım.

2014 yerel seçimlerinde partimizin meclis üyesi adayıydım. O seçimi kendimi adadığım, çok emek sarf ettiğim bir süreç olarak görürüm. Seçim kampanyası için oluşturduğumuz projelerin üretim aşamasında çalıştım. O zaman ki başkan adayımız, meclis adaylarımız, yöneticilerimiz, kadın kollarımız ve gençlik kollarımız ile sokak sokak çalıştık. Bu dönem ciddi bir tecrübe kazandım.

Daha sonra Cumhuriyet Halk Partisinde siyasete devam ettim. 2017 aralık ayında yapılan kongrede Akhisar ilçe yönetimine seçildim. Mevcut ilçe yönetiminde başkan yardımcısı olarak görev yaparken geçtiğimiz hafta aday adaylığı süreci sebebiyle görevimden istifa ettim.

Sizlerle Akhisar´ın durumu hakkında ki düşüncelerim ile neden aday olduğumu paylaşmak istiyorum.

Akhisar´da yıllardır partimiz iyi oy almasına rağmen seçimleri az farkla kaybediyoruz. Özellikle Akp´li Akhisar Belediyesi tüm eksikliklerine ve başarısızlıklarına rağmen belediyeyi üç dönemdir yönetiyor. Bununla birlikte sokağa indiğiniz zaman belediye hizmetlerinden memnun olmayan, belediye başkanı ve yöneticileri ile ilişkisi çok zayıf ve buna alışmış bir seçmen profili karşımıza çıkıyor.

Seçim sürecinde ve başkanlıkta ilk önce Akhisarlıların ulaşabilecekleri, diyalog kurabilecekleri ve birlikte çözüm üretebilecekleri  bir başkan olmayı amaç edineceğim.

Sosyal demokrat belediyecilik anlayışı ile şeffaf, hesap verebilir ve tüm vatandaşların yönetime katılacağı, demokratik bir yönetim anlayışını Akhisar Belediyesinde hakim kılacağız. Partimizin ilkeleri doğrultusunda sürdürülebilir kalkınma amacı ile planlı yönetim modeli oluşturacağız.

Akhisar Belediyesi insanları mutsuz eden konumundan, hizmet odaklı, memurundan başkanına güler yüz ile insanlara çözüm üreten bir kurum haline gelecek.

Seçmenleri , yurttaşları, müşteri gibi gören belediyecilikten, kenti kentliyle yöneten belediyeciliğe en kısa zamanda geçeceğiz.

Akhisar´ın sorunlarını da seçim kazanmak için gerekli olan ayrıntıları da çok iyi biliyoruz. Dersimize çalıştık. Belediye ne yazık ki borç içinde, bir yanda en basit hizmete bile ödenek bulunamazken, öte tarafta paralar çar çur edilmekte

Ancak şehrimizin asıl sorunu bütçe sorunu değildir. Heyecanını, çalışma isteğini kaybetmiş bir anlayış Akhisar Belediyesine hakimdir. Bu heyecan ise sadece ben de değil tüm Cumhuriyet Halk Partililerde mevcuttur. Parti olarak duyduğumuz bu heyecan, istek ve hizmet etme aşkı rakiplerimize göre en önemli avantajımızdır.

Seçimi kazandıktan sonra ilk aşama olarak belediyenin mali yapısını düzeltirken projelerimiz ile de Akhisar´ımıza farklı bir çehre kazandıracağız.

Akhisar merkez çarşı ve Tahir Ün Caddesini içine alan ?Modern Çarşı´ projemiz ile otoparklar, yaya yolları, üzeri kapatılmış konsept sokaklar, cafeler, mağazalar ve restoranlar ile Türkiye´de örneği olmayan bir alış veriş bölgesi yaratacağız.

Yılan hikayesine dönen kentsel dönüşümü o bölgede yaşayan vatandaşlarımız ile onların isteklerine göre şekillendireceğiz. Akp´nin hayali olan rantsal dönüşüm yerine bizim hayalimiz olan yerinde dönüşümü hayata geçireceğiz. O bölgede yaşayan vatandaşlarımıza yeşil alanları, sağlık merkezleri, oyun parkları ve otoparkları ile standartları yüksek yaşam alanları yaratacağız. Bu bölgelerde bulunan tarihi evleri turizm bakanlığı ile ortak projeler ile koruyacağız, yeni sosyal alanlar yaratacağız. Daha önemlisi kentsel dönüşümü gerçekleştirirken bölge halkının gene mahallelerinde yaşamalarını sağlayacağız.

Akhisar´ın geleceği için önemli olan zeytin konusunda hızlı bir şekilde üretici birliği kurulması için çalışmalara başlayacağız. Bu konuda hem borsa hem ticaret odası hem de üreticiler ile birlikte çalışacağız. Burada da önceliğimiz küçük üreticilerin ekonomik sorunlardan en az etkilenmesi olacaktır. Benim de belediye meclis üyesi adayı olarak işin mutfağında bulunduğum 2014 yerel seçimlerinde, belediyenin öncülüğü ve teşviki ile kurmayı planladığımız üretici birlikleri öncelikli projelerimizdendi. Özellikle bu sene üreticimizin yaşadığı sorunlar bu konunun ne kadar hayati bir öneme sahip olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Belediyeye geçen zeytinliklerin kullanımı açısından önceliğimiz asıl sahibi olan, oraları satın alan köylere kooperatif kurup, zeytinliklerin bu kooperatiflere kiralanmasıdır. Bu gerçekleşene dek bu zeytinlerden gelen gelirlerin tamamını o köylere yapılacak yatırımlarda kullanacağız.

Tüm bütçemiz şeffaf olacak.  Giderleri, toplanan ve toplanamayan gelirleri düzenli olarak açıklayacağız. Bunları yerel gazetelere vereceğiz. Hiç bir dedikoduya imkan vermeyeceğiz.

Ülkemizde Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin başarılı örneklerinde olduğu gibi özellikle kadın odaklı üretim kooperatiflerini hayata geçireceğiz. Bunlara maddi anlamda destekle kalmayıp ticari hayatlarında da yardımcı olacağız.

Yerel yönetim seçimini kazandığımızda sizin de desteğinizle sadece Cumhuriyet Halk Partililerin  değil daha önce başka partilere oy vermiş insanların da yaşamaktan mutluluk duyacağı bir şehir yaratacağız. Kendime ve Cumhuriyet Halk Partililere güveniyorum, kısa sürede İzmir gibi Eskişehir gibi tüm Türkiye´nin örnek gösterdiği bir şehir yaratacağız.

Burada bahsettiğim projeler aklımızda, hayalimizde olanlardan bir kaç örnek sadece.  Amacım vizyonumuzu sizinle paylaşmak .

Başta önseçim dahil olmak üzere genel merkezin belirleyeceği tüm yöntemlere saygılıyım. Benim isteğim üyelerin oyları ile sandıktan çıkmaktır. Sandıktan çıkacak her sonuca veya yapılacak bir atamaya saygılıyım. Yıllardır örgütte hizmet verdim, her sonuçta gene vereceğim. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün kurmuş olduğu parti benim partim ve altı ok ile belirlenmiş ilkeler benim hayat felsefemdir.

Sevgili Cumhuriyet Halk Partililer bizim kazanmamız gereken bu seçimde hem sizlerin desteğinize hem tüm Akhisarlıların oylarına talibim.

Buraya gelen ve gelemeyen tüm Cumhuriyet Halk Partililere ve Akhisarlı hemşerilerime teşekkürü bir borç bilirim. Bu şehre hizmet etmek benim için büyük bir şeref olacaktır. Saygı ve sevgilerimle.?dedi.

 

 

 


Haber Kaynak : Şerife Kandemir


BESİM DUTLULU MAZBATASINI ALDI

BAKIRLIOĞLU; “VATANDAŞ ENFLASYONA YETİŞEMİYOR”

MİLLETVEKİLLERİ VE BAŞKAN ADAYLARI OYUNU KULLANDI

ÖMER İŞÇİ’YE OLAN SEVGİ ÇINARLIKAPI’YA SIĞMADI

DUTLULU 'SANAYİ ARTIK DAHA GÜVENDE' DİYOR

O MAHALLELRE YENİ KREŞLER VE SAĞLIK OCAKLARI GELİYOR

ÖMER İŞÇİ'DEN EFENDİ-CUMHURİYET DOĞAL YAŞAM ALANI MÜJDESİ