DUTLULU´DAN SOKAK HAYVANLARINA YAŞAM MERKEZİ PROJESİ

DUTLULU´DAN SOKAK HAYVANLARINA YAŞAM MERKEZİ PROJESİ

Millet İttifakı´nın Akhisar Belediye Başkan Adayı Besim Dutlulu, sokak hayvanları için yaşam merkezleri oluşturacaklarını açıkladı.

Millet İttifakı´nın Akhisar Belediye Başkan Adayı Besim Dutlulu, sokak hayvanları için yaşam merkezleri oluşturacaklarını açıkladı.

İyi Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi´nin Akhisar Belediye Başkan Adayı Besim Dutlulu, kent merkezinde açlık çeken, trafik tehlikesine karşı hayatta kalmaya çalışan sokak hayvanları için belediye kontrolündeki yaşam merkezleri projesinden bahsetti. Dutlulu bu projesiyle, sokak hayvanlarının bakımını üstleneceklerini ve hayvan severlerin sürekli ziyaret edebilecekleri sosyal bir alan oluşturacaklarını söyledi.

"AKHİSARLILAR ARTIK KÖPEKLERDEN KORKMAYACAK"

Akhisar´ın bazı mahallelerinden sokak hayvanları ile ilgili şikayetler aldığını belirten Dutlulu, bu projeyle vatandaşların korkularının giderilmesinin yanı sıra sokak hayvanlarının da kendi türleriyle, yiyecek arama telaşı olmadan, mutlu bir şekilde hayatlarını sürdürebileceklerini söyledi.  ´Yok ederek değil, yaşatarak çözüm bulan bir belediye olacağız´ diyerek sözlerine başlayan Besim Dutlulu, hayvanları çok sevdiğinin altını çizerek, "Onları trafik tehlikesinden uzaklaştırarak, ormanlık bir alan içerisinde, kendi doğal ortamlarında, yem takviyesiyle bir yaşam alanı oluşturmak projelerimiz arasında. Bu şekilde hem hayvanların yaşamlarını kent hayatının tehlikelerinden uzak şekilde, kendi türleriyle sosyalleşmesine destek olacak, hem de çocuklarımızın okula giderken köpeklerden korkmadığı, vatandaşlarımızın Akhisar´ımızda gezerken köpeklerden korkmadığı bir düzen oluşturacağız" dedi. 

"BUNU GERÇEKLEŞTİREN BELEDİYELER VAR"

Bu tür yuvaların günümüzde en çok kaybettiğimiz vicdan ve merhamet duygularını ön plana çıkardığını ifade eden Dutlulu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Bakım ve temizlik destekleriyle bunu gerçekleştiren çok başarılı belediyeler var. Seferihisar Belediyesi bu örneklerden birisi. Bildiğiniz gibi veteriner hizmetleri Manisa Büyükşehir Belediyesi´nin kontrolünde. Ama biz ilçemizin sorunları için "Bu bizim alanımızda değil, Büyükşehir Belediyesi´nin yetki alanında" gibi bir ifade kullanmayacağız. Böyle bir lüksümüz yok. Bunun zararlarını şu anda iki belediyemiz de görüyor. Bu tür yuvalar, günümüzde en çok kaybettiğimiz vicdan ve merhamet duygumuzu hatırlatıyor. İnşallah sizlerin desteğiyle seçilirsek, sokak hayvanlarının da mutlu olduğu bir Akhisar yaratacağımızın sözünü veriyoruz."

 


Haber Kaynak : haber merkezi


DUTLULU 'SANAYİ ARTIK DAHA GÜVENDE' DİYOR

O MAHALLELRE YENİ KREŞLER VE SAĞLIK OCAKLARI GELİYOR

ÖMER İŞÇİ'DEN EFENDİ-CUMHURİYET DOĞAL YAŞAM ALANI MÜJDESİ

AKHİSAR’A YENİ KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ GELİYOR

BAŞKAN DUTLULU’DAN GENÇLERE DÜĞÜN SALONU MÜJDESİ

BAŞKAN DUTLULU’DAN 3 MAHALLEYE KREŞ MÜJDESİ

AKHİSAR’A ATATÜRK ANI EVİ AÇILACAK