EĞİTİM ŞART, FAKAT NASIL EĞİTİM!

EĞİTİM ŞART, FAKAT NASIL EĞİTİM!

Manisa Medya Tv´de yayınlanan Engin Akyüzle konuşuyorum programının bu haftaki konusu eğitim metotları ve rehberlik hizmetleri oldu.

Manisa Medya Tv´de yayınlanan Engin Akyüzle konuşuyorum programının bu haftaki konusu 24 Kasım Öğretmenler günü öncesi eğitim metotları ve rehberlik hizmetleri oldu.

Montessori eğitim modelinin uygulaması ve eğitimde psikolojik danışmanlığın etkilerinin konu edildiği programın konukları, Montessori Eğitmeni Tuğba Akcan ve Psikolojik Danışman Ayşegül Karakaya Enön idi. Programa anne ve babamızdan sonra bizlere en çok emeği geçen ve asla hakkını ödeyemeyeceğimiz öğretmenlerimizin ellerinden öpüyoruz diyerek başlayan Engin Akyüz, 24 kasım öğretmenler gününü kutladı.

Eğitim öğretim faaliyetlerinde başarıyı , verimliliği ve planlı öğrenci gelişiminin sağlanması hakkında metot yöntem ve destekleme faaliyetleri konuşulan programda bilinmeyen birçok tanım, basit ancak uygulandığında çok olumlu sonuçlar veren metotlar, öğrencilerin karşılaştığı okul içi ve dışı sorunlar, gelecek kaygısı, yeteneğe ve ilgi alanına yönelik eğitim faaliyetleri, sosyal faaliyetlerin öğrenciler üzerinde kişilik gelişiminde yaptığı olumlu etkiler masaya yatırıldı.

İzleyicilerin yoğun ilgi göstererek soru, görüş ve önerileri ile katıldığı programda çarpıcı gerçekler de gün yüzüne çıktı. Okula giden öğrencilerin, gerek okul dışındaki olumsuz şartlardan gerekse ailelerin ilgisizliğinden kaynaklı olarak birçok zararlı alışkanlıkları edindiği, alkolden, sigara ve hatta uyuşturucu bağımlılığına, dijital bağımlılıktan, akran zorbalığına kadar birçok güçlükle karşı karşıya kaldığı gerçeği vurgulandı. Bunların çözümü için gerekli tüm gayreti gösterdiklerini yaptıkları çalışmalardan örnekler vererek anlatan Ayşegül Karakaya Enön, kalıcı çözüme ulaşmak için, okul, öğrenci, öğrenci velisi arasında çok güçlü bir iletişim bağının kurulması gerektiğini belirtti.

Özel bir okul öncesi kurumunda hizmet veren Montessori Eğitmeni Tuğba Akcan, bu eğitim modelinin, yaparak yaşayarak ve görerek öğrenme metodu olduğunu, öğrencilerin kişiliklerinin, becerilerinin oluşmasında çok etkili bir yöntem olduğunu belirtti. Montessori eğitim metodunun uygulanması esnasında kullanılan eğitim materyallerinin yurt dışlından ithal edildiği için çok pahalı olduğunu belirten Akcan, özellikle mesleki ve teknik okulların üretime dönük çalışmalarında bu materyallerin üretilebileceğini, böylece çok uygun maliyetlerle materyallere kavuşulabileceğini, yurt dışına bağımlılıktan kurtulunabileceğini belirtti. Uygulama örneklerini sergileyen Akcan bu eğitim modelinin mevcut milli eğitim bakanlığı eğitim modeline ters olmadığını bilakis buna paralel çalışmalarla eğitimin daha güçlü olmasının sağlandığını ifade etti.#Süleyman Kollu

/resimler/2018-11/22/1838080703705.jpg

 


Haber Kaynak : Süleyman KOLLU


KUMAR OYNAYAN 5 KİŞİYE 38 BİN LİRA CEZA

AKHİSAR BELEDİYESİ 2021 ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

İSTANBUL´A KAR NASIL YAĞAR

AK PARTİ MANİSA İL KONGRESİ PAZARTESİ

Dijital Tarım Pazarına (Ditap) Kaydınızı Mutlaka Yaptırın!

COVİD-19 DENETİMLERİNDE 182.478 TL CEZAİ İŞLEM