ENGİN AKYÜZ İLE KONUŞUYORUM´DA HAVA´DAN SU´DAN MUHABBET

ENGİN AKYÜZ İLE KONUŞUYORUM´DA HAVA´DAN SU´DAN MUHABBET

Her çarşamba Manisa Medya TV´den canlı olarak yayınlanan Engin Akyüz ile konuşuYORUM farklı bir konu ile izleyici karşısında idi.

Her çarşamba Manisa Medya TV´den canlı olarak yayınlanan Engin Akyüz ile konuşuYORUM farklı bir konu ile izleyici karşısında idi.

İklim değişikliği ile yaşanan hortum, aşırı yağışlar, sel felaketleri, toprak kaymaları, obruklar, aşırı soğuk ve aşırı sıcak havalar günlük hayatta çok konuştuğumuz, etkilerini yaşadığımız konular bu hafta Engin Akyüz ile konuşuYORUM´da değerlendirildi. Dünya üzerinde yaşayan sekiz buçuk milyar insanın her birinin kirlettiği, ancak sanayileşmiş ülkelerin adeta çöplüğe çevirdiği dünyamız artık alarm veriyor. İşte bu tabloyu yaşarken meteorolojik tahminler, uyarılar hayatımızın neresinde? Engin Akyüz bu hafta programında Akhisar Meteoroloji Müdürü Fehmi Şengün ve yine Akhisar Meteoroloji Müdürlüğünde görevli  Rasatçı (gözlemci) Uygar Acar ?ı konuk etti.

Her gün hava durumu olarak televizyon, radyo ve kitle iletişim araçlarında izlediğimiz, okuduğumuz tahminlerin nasıl bir çalışmanın eseri olduğunun anlatıldığı programda, Türkiye´nin 1960´ lı yıllardan beri dünyada en iyi hava tahmini yapan ilk üç ülke arasında olduğu, ülke genelindeki gözlem evi sayısı bakımından birçok ülkeden çok daha iyi durumda olduğu vurgulandı.

Hava meydanlarının, tarım, hayvancılıkla uğraşanların, balıkçıların, kısaca hayatın her kesiminde insanların hava tahminine kulak verdiğini, işini ve önlemlerini ona göre aldığını belirten Şengün ?Bizim işimiz, yapılan gözlemlerle  elde edilen verilere, bilgilere bakarak en iyi tahmini üretip onu gerekli yerlere ulaştırmaktır. Elbette hatalı tahminlerimiz olmuştur. Ancak gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki bunun oranı yüzde bir bile değildir. Adı üstünde tahmin yürütüyoruz. Önemli olan eldeki verilere göre en doğru tahmini üretmektir. Tüm izleyenlerimize fırtınasız, afetsiz güzel günler diliyorum? dedi.

Programın bir bölümünde rebap ile güzel bir ezgiyi çalan Rasatçı (Gözlemci) Uygar Acar´ın performansı izleyiciler tarafından takdirle karşılandı.    


Haber Kaynak : haber merkezi


METEOROLOJİ UYARDI; “TOZ TAŞINIMI BEKLENİYOR”

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜYLE CBÜ ARASINDA PROTOKOL

23 NİSAN’DA MİNİK SITKI EFE, MANİSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OLDU

23 NİSAN’DA MİNİK ALPEREN YUNUSEMRE KAYMAKAMI OLDU

NORM ENDER’DEN MANİSA’DA MUHTEŞEM KONSER

MİNİKLER BELEDİYE BAŞKANI OLDU

23 NİSAN’DA ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİ