Eski Belediyede Kim Ne İle Yarışacak?

Eski Belediyede Kim Ne İle Yarışacak?

Geçtiğimiz günlerde Akhisar Belediyesi tarafından eski belediye binası ve çevresi ile ilgili alan düzenlemesi projesi için yarışma hazırlıklarına başladığını bildiren haber servis edildi.

Geçtiğimiz günlerde Akhisar Belediyesi tarafından yaklaşık on yıldan beri atıl duran eski belediye binası ve çevresi ile ilgili alan düzenlemesi projesi için yarışma hazırlıklarına başladığını bildiren haber servis edildi.

Akhisar Belediyesinin 11 Mayıs 2009 tarihinde mevcut yeni binasına taşınması ile boş kalan eski belediye binası bir süre bir banka tarafından kullanıldı. Daha sonra farklı projelerle anılan eski belediye binası yıllardır akıbetini sabırla bekledi. Bu süre içinde belediye önünden geçen Akhisarlı garip ifadelerle yıllarca binanın ölümünü seyretti. Hayıflandı bazıları, bazıları veryansın etti. Basın mensuplarının binanın geleceği hakkındaki sorularına ?bir dursun bakalım, bir şeyler düşünüyoruz? şeklinde yanıtlayan mevcut yönetim gerek imkânsızlıktan gerek se proje üretememesinden dolayı on yıl gecikme ile seçime çeyrek kala bir proje yarışmasını dillendiriyor. Bu düşündürücü ve bir o kadar da üzücü. Kaybolan on yıla üzülmemek mümkün değil. Fakat bir yandan da bir şeye başlıyor olmak umutlandırıyor. Şehir adına, Akhisarlı adına umut veren bir gelişme bu.

Şehirlerde yapılan genel ve kapsamlı değişiklikler, öncesinde kapsamlı ve profesyonel çalışmaları gerektirir. İhtiyaca cevap verecek, şehrin ve şehirlinin vizyonunu güçlendirecek şehrin yaşam kalitesini yükseltecek bir projenin uygulamaya geçmesi beklentimiz. Böylesine merkezi ve önemli bir projenin seçim öncesinde, seçime yetiştirilsin anlayışı ile aceleye getirilmesi büyük kayıp olacaktır. Bunun önemini bilen mevcut belediye yönetimi elbette en doğru çalışmayı, projeyi gerçekleştirmeyi düşünür. Ancak şehrin merkezindeki bu büyük alan etrafındaki sit ve koruma alanları dikkate alınarak en kullanışlı şekilde değerlendirilmelidir. Şimdi bir proje yarışması gündeme geldi. Bu proje yarışması öncesi gerekli hazırlık, inceleme ve ihtiyaç planı çıkarılmış mıdır? Ne istenmekte, ne hedeflenmektedir? Halkın ihtiyaçları gözetilerek, şehrin bu bölgedeki trafik ve otopark problemi de dikkate alınarak site ve koruma kuruluna takılmadan bir genel çerçeve planı oluşturulmuş mudur? Kısacası, kısa veya uzun vadede önü kesilmeyecek, duraklamaya, kesintiye uğramayacak, tamamlandığında keşke bunu da yapsaydık denmeyecek bir hazırlık ve planlama şarttır.

Sonuç olarak diyebilirim ki, dileğim, bu alan seçim malzemesi olarak kullanılmasın. Biz şunu yaptık demeden önce halk bilgilendirilmeli. Konusunda uzman ve şehir ihtiyaçlarını çok iyi kavramış bir ekip tarafından yeterli zaman verilerek, gerekli özen gösterilmesine olanak tanınarak projeler hazırlanıp yarıştırılmalı. Bu şehirde yaşayan ve şehrin bir parçası, sahibi olan halkın kimin ne ile, ne için yarıştığını bilme hakkı var.  Güzel, eksiksiz, ihtiyaca cevap veren, estetik, kültür yapımıza uygun bir projenin ortaya çıkması ortak dileğimizdir.


Haber Kaynak : Süleyman KOLLU


KUMAR OYNAYAN 5 KİŞİYE 38 BİN LİRA CEZA

AKHİSAR BELEDİYESİ 2021 ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

İSTANBUL´A KAR NASIL YAĞAR

AK PARTİ MANİSA İL KONGRESİ PAZARTESİ

Dijital Tarım Pazarına (Ditap) Kaydınızı Mutlaka Yaptırın!

COVİD-19 DENETİMLERİNDE 182.478 TL CEZAİ İŞLEM