EĞİTİM

EĞİTİM Haberleri

FEN LİSESİ POLONYA´DAN DÖNDÜ

FEN LİSESİ POLONYA´DAN DÖNDÜ

Fen Lisesi öğrencileri Avrupa Birliği Erasmus+ programı kapsamında KA219 Okullar arası Stratejik Ortaklık Projesi olan ?BİYOÇEŞİTLİLİK, GELECEK NESİLLER İÇİN SON ŞANS? adlı projenin 5 günlük Polonya toplantısını gerçekleştirerek Akhisar´a döndü.

Fen Lisesi öğrencileri Avrupa Birliği Erasmus+ programı kapsamında KA219 Okullar arası Stratejik Ortaklık Projesi olan ?BİYOÇEŞİTLİLİK, GELECEK NESİLLER İÇİN SON ŞANS? adlı projenin  5 günlük Polonya toplantısını gerçekleştirerek  Akhisar´a döndü.

 16 Nisan Pazartesi Günü, Polonyalı öğrenci ve öğretmenlerinin içten karşılamaları sonrasında yaptıkları okul ve önceki hareketliliklerle ilgili sunumunun ardından, her ortak ülke sırasıyla kendi okul, şehir ve ülke sunumlarını yaptılar. İlk gün ?Tehlike altında olan türlerin korunması ve doğaya yeniden kazandırılması? ile ilgili Gryfice bölgesindeki tüm okulların katıldığı bir yürüyüş yapıldı. 17 Nisan Salı Günü Gdansk Üniversitesi´nde öğrenciler Baltık denizi ve çevresine özgü türlerle ilgili seminere katıldı ve alglerle ilgili bir laboratuar çalışması yaptılar. Gdynia Akvaryumunda korunan ve denize kazandırılan türlerle ilgili bir eğitime katıldı ve bu canlıları gözlemleme fırsatı yakaladılardır.18 Nisan Çarşamba Günü, tüm öğretmen ve öğrenciler yapılan şehir gezisi ile Gdansk´ ı tarihi ve kültürel yönden tanıma fırsatı buldular. 19 Nisan Perşembe Günü ?Doğal Alanların Korunması ve Yeniden Canlandırılması? konulu CLIL tekniği kullanılarak yapılan dersten önce ve sonra öğrenciler  sınava tabi tutulmuş ve kazanımları değerlendirildi. Daha sonra, Wolin Milli Parkı´na gezi düzenlenerek; orada korunan türler ve yapılan çalışmalarla ilgili öğrenciler bilgilendirildi ve katılımcıların hepsi canlıları doğal ortamlarında gözlemleme şansı yakaladılar. 20 Nisan Cuma Günü , Gryfice´de tüm yerel kamu kurum ve kuruluşların da davet edildiği törende, hem Uluslar arası Yeryüzü Günü kutlandı hem de tüm katılımcılar sertifikalarını aldılar. Törende, tüm öğrenciler ülkelerinde tehlike altında olan türlerle ilgili yapılan çalışmalar ve yeniden doğaya kazandırılmasıyla ilgili sunumlarını başarılı bir şekilde sundular. Törende tüm yerel kamu kurum ve kuruluşların, öğretmen ve öğrencilerin, ailelerin ve basının da bulunması projenin yaygınlaştırılması açısından çok faydalı ve anlamlı oldu.


Haber Kaynak : haber merkezi


İL GENELİNDE OKUL PANSİYONLARINDA DENETİMLER GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

AKHİSAR KENDİN YAP ATÖLYESİ UNUTULMAZ BİR KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

AKHİSAR’A YENİ MESLEK LİSESİ KAZANDIRILIYOR

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ'NDEN BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIFLI OKULLARA ZİYARET

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ERDEM YIRCALI ANAOKULUNU ZİYARET ETTİ

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HUKUK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRÜ'NDEN AKHİSAR ZİYARETİ

YAPIMI VE GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARI DEVAM EDEN OKULLAR YERİNDE İNCELENDİ