GENEL ANESTEZİ ALTINDA DİŞ TEDAVİSİ BAŞLADI

GENEL ANESTEZİ ALTINDA DİŞ TEDAVİSİ BAŞLADI

Akhisar´da genel anestezi altında diş tedavisi ve evde sağlık hizmeti yapılıyor

Akhisar´da genel anestezi altında diş tedavisi ve evde sağlık hizmeti yapılıyor

Akhisar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi 24 Diş Hekimi, Gölmarmara Entegre Kliniğindeki 1 Diş Hekimi ile birlikte günün tüm teknolojik imkanlarıyla donatılmış olarak hizmet veriyor. Akhisar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Şükran Çakmak, günün son teknolojisi ile hizmet verdiklerini ve genel anestezi altında artık daha kolay ve hızlı hizmet verdiklerini ifade ederek evde sağlık hizmetlerine de vurgu yaptı. Başhekim Çakmak yaptığı açıklamada daha önce il dışına sevk edilen hastaların karşılaştıkları birçok sıkıntının önüne geçtiklerini ve artık engelli hastalara diş tedavilerini yaptırabilme olanağı sağlandığını kaydetti.

GENEL ANASTEZI ALTINDA İŞLEM

Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi ile yapılan protokol gereği haftada bir gün ameliyathane de anestezi uzmanı tarafından konsültasyonu tamamlanmış anestezi yapılmış hastalara diş hekimi tedavisi yapıldığına vurgu yapan Çakmak, aynı hastaya birden fazla işlem uygulayabiliyoruz, genel anestezi özellikle zihinsel engelli bireylere, bulantı refleksi olan, tedaviyi olumsuz etkileyebilecek, bedensel engelli hastalara korkan ve endişe duyan hastalara, tedavi için ikna edilemeyen yaşı küçük çocuklara yapılabilmektedir.

Genel anestezi altında yapılabilecek tedavileri sıralamak gerekirse; Süt ve daimi dişlere çekim, süt ve daimi dişlere dolgu, On dişler de kanal tedavileri olarak sıralayabiliriz. Kurumumuz da 2017 yılında 27 hastaya ulaşılmış olup, sadece diş çekimi yapılırken 2018 yılında tedaviye başlanmıştır. 2018 yılı Ocak ayından bugüne kadar ulaşılan hasta sayımız 17´dir. Diş çekiminin yansıra dolgu ve buna benzer tedavilerde yapılmaya başlanmıştır? dedi.

EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ

Fiziksel yada mental engelli yada yatalak kuruma gelemeyecek durumda olan hastalar evde sağlık hizmeti verdiklerinin altını çizen Akhisar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Şükran Çakmak, ?Evde Sağlık Hizmeti için 444 38 33 ve 0344 225 38 33 numaralı telefondan mesai saatleri içinde aranabilir. Kayıt altına alınan başvurular en kısa zaman da yerinde değerlendirilir. Olumlu olumsuz olup olmadığına bakılmaksızın bireylere kısa zamanda geri dönüş yapılıp bilgi verilir.

Hastalara diş tedavisi, diş çekimi, sabit ve hareketli protez işlemleri yapılmaktadır. Ayrıca diş hekimimizin muayenesi sonucunda hastaların genel durumu ile ilgili konsültasyon istenebilir.

Kurumumuz da Evde Sağlık Hizmetimiz 2017 yılında 113 hastaya ulaşılmış halen devam etmektedir. Evde Sağlık Hizmeti kapsamına giren bütün hastalara yakın uzak demeden hizmet götürülmektedir? dedi.

Pedodonti Kliniği Pedodonti (Çocuk Kliniği) ile 10 yaş ve altı çocuk hastalara hizmet vermeye başladıklarını ifade eden Başhekim Şükran Çakmak, ?Diş hekimimiz muayene, diş çekimi, dolgu, yer tutucu, kanal tedavisi yapmaktadır. Çocuk hastalarımız içinde uyumlu olan çocuklar a teşvik için cesaret belgesi ile ödüllendirilmektedir? dedi.

 


Haber Kaynak : haber merkezi


FİZİK TEDAVİ UZMANI KARATAŞ ÖZEL MEDİGÜN AKHİSAR HASTANESİNDE

VEREM HASTALIĞI HAKKINDA BİLGİLENDİRDİLER

ÖZEL MEDİGÜN HASTANESİ’NDEN ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİNE ZİYARET

ÖZEL MEDİGÜN’DEN YAŞLILARA SAYGI HAFTASINDA ANLAMLI ZİYARET

“RAMAZANDA ORUÇ TUTANLAR İÇİN BESLENME ÖNERİLERİ”

DERMATOLOJİ UZMANI DR. HAROVA MEDİGÜN AKHİSAR HASTANESİNDE

"AYAKTAN KEMOTERAPİ ÜNİTESİ” HAKKINDA BİLGİLENDİRDİLER