GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

GIDA FUARINA AKHİSAR DAMGASI

GIDA FUARINA AKHİSAR DAMGASI

İstanbul´da düzenlenen 26. Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı´na (WorldFood İstanbul) bu yıl Akhisar damga vurdu.

İstanbul´da düzenlenen 26. Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı´na  (WorldFood İstanbul) bu yıl Akhisar damga vurdu.  Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası ile  Akhisar Ticaret Borsası işbirliğinde fuarda açılan standa 10 firma çıkarma yaptı. 270 metrekarelik dev stant fuar ziyaretçilerinden tam not aldı. 

Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy, fuarın daha ilk günden oldukça verimli geçtiğini belirterek ?Akhisar´ı ve Akhisarlı üreticiyi dış pazarlarda daha iyi tanıtmak hem üretimi hem de ihracatı arttırmak için bu tür fuarlara her yıl düzenli katılım gerçekleştiriyoruz. 2005 yılından bugüne WorldFood İstanbul´da yer alan Akhisar´ın ticari hacmine her yıl ivme kazandırıldığını da görüyoruz? dedi. Fuarda ikili iş görüşmelerinin organize edildiğini ve özel sunumların da gerçekleştiğini dile getiren Dr. Ulusoy ?Fuara katılan firmalarımızın kurduğu bağlantılar hem Akhisar hem de bizler için önemli. İhracat rakamlarının artacağı bir çalışma süreci geçireceğiz. İstanbulda bulunan Akhisarlıları da standımızı ziyaret etmeye davet ediyoruz? diye konuştu. Dr.  Ulusoy firmaların ihracat rakamlarını yükseltecek görüşmelerde bulunduğunu dile getirerek, fuarın yeni işbirliklerine zemin hazırladığını, Türkiye´de zeytin ve zeytinyağı sektörünün baş aktörü konumundaki Akhisar´ın gördüğü ilgiyi hak ettiğini söyledi.

Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat ise Akhisar´ın Türkiye´de zeytincilik ve zeytinyağı konusunda lider konuma yükseldiğini dile getirerek aranan marka olma koşullarının kalite ve rekabet cazibesiyle gerçekleştiğini söyledi. Alhat, 15 milyon zeytin ağacı sayısına ulaştıklarını ve bununla gurur duyduklarını ifade ederek "Bugün artık birçok önemli marka Akhisar´da tesis kurma yoluna gidiyor. Bu, gerek altyapı gerekse modern tarım tekniklerinin hayata geçmesinden kaynaklanıyor. Kimse durup dururken bir merkeze gelip yatırım yapmaz. Bunun gerekçeleri olur. Akhisar işte tüm bu gerekçeleri tamamlamış bir kent. Bu kazanımları fuarlarda dile getirmeyi sürdüreceğiz" diye konuştu.

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi´nde 5-8 Eylül tarihleri arasında devam edecek fuarda ?Gıda 360 Deneyimi´ kapsamında sektöre yönelik işletme ve pazar odaklı seminerler düzenlenirken uluslararası satın alma heyetleri de ağırlanıyor. Akhisar standını ziyaret eden Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Mustafa Altunbilek, ?Akhisar markalarıyla Türkiye´nin ihtiyaçlarına yanıt veriyor? dedi.

 




ENERJİ SA'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ANLAMLI DESTEK

DUTLULU “AKHİSARLILARIN DESTEĞİYLE BİZ BU SEÇİMİ KAZANACAĞIZ”

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI ÖMER İŞÇİ'DEN ENGELSİZ YAŞAM ALANI MÜJDESİ

AKHİSAR’DA 461 SANDIKTA 138 BİN 841 SEÇMEN OY KULLANACAK

BAŞKAN DUTLULU, İFTARIN BEREKETİNİ AKHİSARLILARLA PAYLAŞIYOR

SELÇUK ÖZDAĞ CENGİZ ERGÜN’Ü MAL VARLIĞINI AÇIKLAMAYA DAVET ETTİ

HACET; “ŞANTİYELERDE, MÜHENDİSLERE YÖNELİK ŞİDDET SON BULSUN!”