GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

GÜRAL, ?AKHİSAR´A DEV TESİS?

GÜRAL, ?AKHİSAR´A DEV TESİS?

Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Güral, soğuk hava deposu Akhisar´ın olmazsa olmazı? dedi.

Soğuk hava deposu Akhisar için olmazsa olmazı diyen Başkan Güral, ? Akhisar´da bilindiği üzere iki tane soğuk hava deposu var. Biri Has Yağ´ın, diğeri de yemişçilerin. Her ürünün soğuk hava deposunda yeri ve derecesi ayrıdır. Her ürünün ayrı bir odası olmak zorundadır?dedi. Güral, ayrıca hedeflerinin 2019´da bin m2´lik alana soğuk hava deposu yapmak olduğunu belirtti. Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Güral, konuşmasına şöyle devam etti: ?Bizim 4 yıllık geçmişimiz var başkanlıkta, 2 yıldır soğuk hava deposu projesine üzerinde çalışıyoruz. Son 1 yıldır esnafımızın soğuk hava deposuna ihtiyacı var. Pazarcı esnafının olmazsa olmazı soğuk hava deposu. Akhisar´da sebze ve meyve üretimi hat safhada. Dağdere´de kiraz üretimimiz var. Kirazı saklama imkânımız yok çünkü soğuk hava depomuz olmadığı için üretici o gün sattı sattı satamadı hepsi meyve suyuna gidiyor. Soğuk hava deposu olsa bu kardeşim malını alıcıya malı alırsan al almazsan soğuk hava deposuna koyar ve malımı değerine satarım der. Pazarcı esnafı dayanıksız günlük pazaryerinde satılması gereken meyveyi ve sebzeyi aşağı fiyata da satabilir ama soğuk hava deposu olursa bu başka olur.

Milyonluk Proje

Manisa İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Tarımsal Kırsal Kesim Destekleme Manisa Koordinatörlüğü ile görüşmeler yapıldı. Ekipman kurulum destekleri için malzeme giderleri için gereken işçilik giderleri ve dolaylı giderler, beklenmeyen giderler, işletme sermayeleri, doğrudan işletme giderleri hepsini hesapladığımızda toplam maliyet 2 milyon liraya mal olacak. Bunu %70 devlet destekli hibe ile 1 milyon 400 bin liralık kısmını devletten geriye kalan 600 bin liralık kısım içinse 5 yıl faizsiz her yıl ödemeli kredi imkânı kullanarak böyle bir projeyi Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası olarak 2022 yılında kazandırmayı hedefliyoruz. Maliyeti ne kadar çok görülse de Akhisar Belediyemizin katkıları ile devletimizin vermiş olduğu %70 hibe desteği ile bizlerinde azimli ve kararlı çalışmalarımızla 1 yıldır üzerinde çalışılan bu projeyi en geç 2022 yılında hayata geçirmeyi hedefliyoruz.

Güral, ?Soğuk Hava Deposu Odanın Malı Olacaktır, Şahsın Değil?

Akhisar Belediye´mizden 3 mevcut uygun yerimiz var. 4 bin 800 m2 alanı bizlere tahsis edecekler. Akhisar Belediyemizin odamıza yapacak olduğu yer tahsisinde talep ettiğimiz 5 bin m2´lik alanı kamu yararına olduğu için en düşük miktarlara vereceklerini umuyorum.  Bu alana bir sosyal tesis düşünüyoruz. İçinde kafeterya, lokanta, oto yıkama olacak şekilde bir tesis yapmayı planlıyoruz. 435 üyeli Manavlar ve Pazarcılar Odası esnafı ile soğuk hava deposu imkânını sunmakta kararlıyız. Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odasına kayıtlı üyelerimiz yapacak olduğumuz bu tesisten %50 indirimli kullanma imkânına sahip olacaklar. Odaya kaydı bulunmayan kişiler de piyasa değerlerinde olmak şartıyla hizmetlerden yararlanacaklar.

Başkan Güral, ?Isparta- Uluborlu´daki Tesisleri İnceliyoruz?

Isparta Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi ile-aynı zamanda Uluborlu Kiraz Kooperatifleri Başkanı- görüşmelerimizi yaptık. Önümüzdeki aylarda bizzat Isparta Uluborlu´ya gideceğiz. Tesisin tam anlamıyla nasıl olacağı ile ilgili görüşerek bizlerde o tesisler gibi tesisleri Akhisar´ımıza kazandıracağız. Bu tesisleri Akhisar´ımıza kazandırmak için oda esnaflarımızdan oluşan temsilcilerle tesisleri yerinde ziyaret ederek Akhisar´a o tarzda bir tesisi kazandıracağız. Biz kuracak olduğumuz tesisinin üzerini de elektrik üretimi için güneş panelleri döşeyeceğiz.?

Esnafa ve Halka Buz Hizmeti Sözü

Güral, ?soğuk hava deposunun yanında balıkçı, fırıncı esnaflarımıza ve Akhisar halkına buz üretim makinası ile buz hizmeti vereceğiz ?diyerek sözlerini sonlandırdı.




MASKİ’DEN AÇIKLAMA

AKHİSAR BELEDİYESİ TAZİYE EVİ’NDE SONA GELİNDİ

İNTERNET MEDYASI İLAN GELİRLERİYLE DAHA GÜÇLÜ

ATSO EKONOMİ KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

MANİSA'DA İLK 2 TON SU 1 TL OLDU, KARTLI SAYAÇ ZORUNLULUĞU KALKTI

BAŞKAN ZEYREK, AKHİSAR HEYETİNİ MAKAMINDA AĞIRLADI

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ