HARİTA VE KADASTRO MÜHENDİSİ ÖĞRENCİLERİ AKHİSAR´DA BULUŞTU

HARİTA VE KADASTRO MÜHENDİSİ ÖĞRENCİLERİ AKHİSAR´DA BULUŞTU

Kültür ve Turizm Bakanlığı´nın izinleri ve Akhisar Belediye Başkanlığı´nın desteğiyle Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ve Thyateira Kazı Başkanlığı tarafından orta

Kültür ve Turizm Bakanlığı´nın izinleri ve Akhisar Belediye Başkanlığı´nın desteğiyle Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ve Thyateira Kazı Başkanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen Arkeolojik Çalışmalarda Harita ve Jeoinformasyon Teknolojileri Kullanma Seminerinin arazi uygulaması kısmı Akhisar´da Thyateira´da gerçekleşti.

Etkinliklerde haritacılıktaki son gelişmelerin arkeolojik amaçlarla kullanımı ele alındı. Etkinliğe 100 civarında akademisyen ve öğrenci katılırken heyet ilk olarak Akhisar Thyateira (Tepe Mezarı) antik kentini ziyaret ederek burada rehber eşliğinde bilgiler aldı. Ardından Akhisar Arkeoloji ve Etnografya müzesini ziyaret ederek buradaki parçaları yerinde incelendi. Ardından eski devlet hastanesi höyüğü üzerine yapılan çalışmalarda drone yardımıyla  Arkeolojik Çalışmalarda Harita ve Jeoinformasyon Teknolojileri Kullanma Seminerinin arazi uygulaması yapıldı.


Haber Kaynak : haber merkezi


SAKARKAYA MAHALLESİNDE SONDAJ ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

SEÇİM SENİN AKHİSAR

VALİ ÜNLÜ BAŞKANLIĞINDA SEÇİM GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

ÖMER İŞÇİ'NİN HACIİSHAK MİTİNGİNDE COŞKULU KALABALIK

MİTİNGLERDE KALABALIK REKORU BAŞKAN DUTLULU’NUN

İŞÇİ, GALERİCİ ESNAFLARINA MÜJDE VERDİ