?HAYAT PAHALILIĞINA HAYIR? İÇİN İMZA TOPLANDI

?HAYAT PAHALILIĞINA HAYIR? İÇİN İMZA TOPLANDI

Disk Emekli ?Sen Tüm Emekliler Sendikası Tahir Ün Caddesinde ?Hayat Pahalılığına Hayır? demek için basın açıklaması yaparak imza kampanyası başlattılar.

Disk Emekli ?Sen Tüm Emekliler Sendikası Tahir Ün Caddesinde ?Hayat Pahalılığına Hayır? demek için basın açıklaması yaparak imza kampanyası başlattılar. Disk Emekli ?Sen Tüm Emekliler Sendikası temsilcisi Mehmet Cüreoğlu yaptığı basın açıklamasında; ?Yaşadığımız ülke Türkiye, 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan ve bizce kabul edilmeyen,ancak YSK´nın son dakika darbesiyle kabul edildiği açıklansa da,tartışmaları uzun yıllar sürecek,Anayasa referandumu sonucu,resmi adı,Cumhurbaşkanı Hükümet sistemi,uygulaması ise tüm denetim mekanizmaları yok edilmiş,denetimsiz tek adam yönetimi,yeni yönetim biçimi olarak Anayasa güvencesine kavuşturulmuş oldu.Bu Anayasa değişikliğinin,2019 yılının kasım ayında yapılacak seçimlerden itibaren uygulanması beklenirken,iktidar bloğunu oluşturan AKP-MHP ittifakının,TBMM´ye baskın seçim kararı aldırmasıyla 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan,Cumhurbaşkanı ve Milletvekili erken seçimleriyle 1,5 yıl erkene alındı ve uygulanmasına başlandı.Yeni yönetim biçiminin garantiye alındığı,seçimlerin hemen ardından ise ülkemiz kendini büyük bir ekonomik krizin içinde buldu.Bu kriz 1980´lerden itibaren,uygulanmasına başlanan,AKP iktidarı ile gemi azıya alan bir biçimde uygulanan;bilim dışı,anti sosyal,üretime dayanmayan,inşaat öncelikli,devletin görevini ihale açmakla sınırlayan,ihalelerin yandaş şirketlere verilmesine olanak sağlayan,yeni liberal ekonomik modelin,yol açtığı,derin yapısal krizdir.Türkiye emekçi halkının yaşamını günden güne çekilmez hale getiren krizin, ağırlaşarak sürdüğü bu günlerde,halkın iradesinin temsilcisi olan TBMM´nin devre dışı bırakılması ve ülkenin tek kişinin atadığı bakanlar tarafından yönetiliyor olması, toplumun parlamentoya güvenini sarsacak ve parlamentonun gereksizliği algısına yol açabilecek tehlikeli bir uygulamadır. Türk lirası hızla değer kaybediyor. Dikkat edin, dolar artıyor demiyorum. Çünkü yaşanan, doların değerlenmesi değil, Türk lirasının değer kaybetmesidir. Nitekim dolar, diğer ülkelerin para birimi karşısında değer kazanmamış, aksine Türk Lirası, Euro ve benzeri yabancı para birimleri karşısında değer kaybetmiştir. Krizin hızla tırmanmaya devam ettiği piyasa verileri de doğrulamaktadır. Nitekim TÜİK, Ağustos ayı tüketici fiyatları artışını aylık %2,3, yıllık ise % 17,94 olarak açıkladı. Türkiye´nin tekrar yüksek enflasyonlu bir döneme girdiği açıkça ortaya çıkmış oldu. Zira açıklanan yıllık artış oranı, son 15 yılın en yüksek TÜFE artışıdır. Enflasyondaki hızlı artış büyük çoğunluğu 4 kişilik bir ailenin sadece mutfak giderinin karşılığı olan açlık sınırı altında maaş alan 12 milyon 300 bin emekli başta olmak üzere, toplumun emekçi kesimlerinin gelirlerinin reel olarak erimesine yol açacaktır. Sendika olarak Parlamentoyu duruma el koymaya ve sorunlarımıza sahip çıkmaya çağırmak amacıyla, Türkiye çapında bir imza kampanyası başlatıyoruz. Kampanyamız 19 Ekim 18 tarihine kadar,

kent merkezinde kuracağımız stantlarda, mahallelerde, kahvelerde, parklarda yani emeklinin olduğu her yerde imza toplayacağız. Toplanan imzalar 25 Ekim 18 TBMM Başkanlığına teslim edilecektir.?dedi.

 


Haber Kaynak : Şerife Kandemir


İLÇE TARIM SAHA ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

ATSO'DAN BAŞKAN DUTLULU'YA TEBRİK ZİYARETİ

İLÇE SAĞLIK MÜDÜRÜNE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

AKHİSAR AVCILAR DERNEĞİ’NDEN KURŞUN ATIŞI ETKİNLİĞİ

EKONOMİST İSLAM MEMİŞ AKHİSARLILARLA BULUŞACAK

BELEDİYE BAŞKANI DUTLULU GAZETEMİZE KONUŞTU

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDE GÖREV DAĞILIMI YAPILDI