İLÇE SAĞLIK BİLGİLENDİRME YAPTI

İLÇE SAĞLIK BİLGİLENDİRME YAPTI

Akhisar İlçe Sağlık Müdürlüğünce vatandaşlar sağlık konusunda bilgilendirildi.

Akhisar İlçe Sağlık Müdürlüğünce vatandaşlar sağlık konusunda bilgilendirildi.

Akhisar İlçe Sağlık Müdürlüğünce 3-9 Eylül Halk Sağlğı Haf tası etkinlikleri kapsamında 6 Eylül Perşembe günü Şehit Necdi Şentürk Belediye Parkında Sağlıklı Yaşam Aracı ile Personeller Ebe Şule İnkaya, Ebe Semra Şen ve Hemşire Dilek Baş tarafından  stand açarak halka ?Sağlıklı Beslenme,Kanser Taramaları, Sigaranın zararları, Kahvaltının  önemi, Ağız ve Diş Sağlığı ,Obezite ve hareketli yaşam? konularında bilgilendirme yapıp broşür dağıttılar.

 

HALK SAĞLIĞI HAFTASI (03-09 EYLÜL)

Ülkemizde her yıl 3-9 Eylül tarihleri ?Halk Sağlığı Haftası´ olarak kutlanmaktadır. Bu haftanın amacı; halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak ve yürütülen çalışmaları daha görünür kılmaktır.

8 bine yakın aile sağlığı merkezinde, daha bebeklik ve çocukluk çağında aşılama faaliyetleri ile başlayan koruyucu sağlık hizmetlerini veYenidoğan İşitme Tarama Programı, Yenidoğan Görme Taraması Programı, Gelişimsel Kalça Displazisi Tarama Programı ile sağlık hizmetleri itinayla sürdürülmekte ve yakından izlenmektedir.

15-49 yaş kadın izlemleri, evlilik öncesi danışmanlık, gebe bilgilendirme sınıfı, anne dostu hastane, doğum öncesi ve lohusalık dönemi izlemleri, gebelik ve süt verme dönemimde D vitamini desteği, sezaryen oranının azaltılması ve normal doğumun teşviki programları ile kadın sağlığı çalışmaları kesintisiz olarak devam etmektedir.

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, 7 gün 24 saat boyunca bulaşıcı hastalıklara yönelik izlem yapmakta, herhangi bir salgın tehlikesi durumunda süratle harekete geçerek salgın kontrol çalışmalarına başlamaktadır.

İçme-kullanma suyu, ambalajlı sular, kaplıca suları, yüzme havuzları ve yüzme suları ile ilgili denetleme ve izleme çalışmaları Çevre Sağlığı Bilgi Yönetim Sisteminde (ÇSBYS) elektronik ortamda izlenmekte ve değerlendirilmektedir. Kapalı alanda sigara kullanımına tanık olan vatandaşlarımız tarafından Yeşil Dedektör uygulaması ve Bakanlığımızın ALO 184 iletişim hattı üzerinden yapılan ihbar ve şikâyetlere de anında müdahale etmektedir. ALO 171 ve ALO 191 hatlarımız 7 gün 24 saat canlı destekle hizmet vermektedir.

Ruh sağlığı hizmetleri kapsamında çocuk izlem merkezleri, toplum ruh sağlığı merkezleri, psikososyal destek uygulayıcı programı eğitimleri, otizm spektrum bozukluğu tarama ve takip programı, intiharı önleme farkındalık çalışmaları, 0-6 yaş çocuğun psikososyal gelişimini destekleme (ÇPGD) programı, toplumsal travmalar ve afette psikososyal destek programı, birinci basamakta ruh sağlığı hizmetlerini güçlendirme eğitimi (RSGÜÇ), kadına yönelik aile içi şiddetle mücadele programı, davranışsal bağımlılıklar eylem planı çalışmaları ve davranışsal bağımlılıklarla mücadele programları sürdürülmektedir.

SHM ve TSM´lerde diyetisyenlerimiz tarafından sağlıklı beslenme ve obezite ile ilgili danışmanlık verilmektedir. Tüm okullarda Beslenme Dostu Okul Programları devam etmektedir.

174 Verem Savaş Dispanseri Birimi ve 20 Mobil Tarama Ekibimiz ile teşhis ve tedavi hizmeti verilmektedir.

UZEM tarafından Türkiye geneli 114 numaralı telefon hattı üzerinden 7/24 kesintisiz olarak halka ve sağlık personeline zehirlenmelerle ilgili danışmanlık hizmeti verilmekte, ihtiyaç halinde gerekli olan antidot tedarik edilerek mümkün olan en kısa sürede hastaya ulaşması sağlanmaktadır.

Sağlıklı Hayat Merkezlerimizde; diyetisyen, psikolog, fizyoterapist, sosyal hizmet uzmanı ve çocuk gelişimcilerimiz başta olmak üzere hekimlerimiz ve diğer sağlık personelimiz öncelikli olarak kronik hastalıkların önlenmesi boyutunda bir ekip ruhu ile çalışmalarını sürdürmektedir. Bu merkezlerimizde verilen kapsamlı sağlık danışmanlığı ve sağlık eğitimlerinin yanı sıra, Sigara Bırakma Polikliniklerimiz, koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Bölümlerimiz, enjeksiyon ve pansuman birimlerimiz hizmet sunmaktadır.

Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetlerimizin içinde, tüm ilköğretim okullarımızda ağız diş sağlığı muayenesi, flor vernik uygulaması, ağız diş sağlığı farkındalık eğitimi ve diş fırçası-macun seti dağıtımı yer almaktadır.

Koruyucu hekimlik çalışmalarını yaygınlaştırmak, sağlık eğitimleri düzenleyip toplum bilincini artırarak hastalıkları meydana gelmeden önlemek ve kaliteli yaşam standardını yükseltmek için, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü olarak çalışmalarımız, hiç ara vermeden ve artarak devam edecektir.

 

 


Haber Kaynak : haber merkezi


FİZİK TEDAVİ UZMANI KARATAŞ ÖZEL MEDİGÜN AKHİSAR HASTANESİNDE

VEREM HASTALIĞI HAKKINDA BİLGİLENDİRDİLER

ÖZEL MEDİGÜN HASTANESİ’NDEN ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİNE ZİYARET

ÖZEL MEDİGÜN’DEN YAŞLILARA SAYGI HAFTASINDA ANLAMLI ZİYARET

“RAMAZANDA ORUÇ TUTANLAR İÇİN BESLENME ÖNERİLERİ”

DERMATOLOJİ UZMANI DR. HAROVA MEDİGÜN AKHİSAR HASTANESİNDE

"AYAKTAN KEMOTERAPİ ÜNİTESİ” HAKKINDA BİLGİLENDİRDİLER