İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ HASTANEDE STAND AÇTI

İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ HASTANEDE STAND AÇTI

Akhisar İlçe Sağlık Müdürlüğü 31 Mayıs ?Dünya Tütünsüz Günü? nedeni ile Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi bahçesinde stand açtı.

Akhisar İlçe Sağlık Müdürlüğü 31 Mayıs ?Dünya Tütünsüz Günü? nedeni ile Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi bahçesinde stand açtı. Akhisar İlçe Sağlık Müdürü personeli tarafında ile Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi bahçesinde açılan standda  da vatandaşa bilgi verilip sonra da bilgilendirme broşürleri dağıtıldı. 

Yapılan bilgilendirmede; Tütün ve tütün ürünlerinin zararları hakkında toplum bilincinin arttırılması amacı ile 31 Mayıs tarihi Dünya Sağlık Örgütü tarafından  ?Dünya Tütünsüz Günü? olarak ilan edilmiş olup tüm dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.
31 MAYIS DÜNYA TÜTÜNSÜZ GÜNÜ
Küresel tütün salgınından her yıl 7 milyondan fazla insan ölmektedir. Bunlardan 900 000´e yakını ise sigara dumanına pasif maruziyetten hayatını kaybetmiştir. Dünya genelinde 1 milyardan fazla sigara içicinin yaklaşık % 80´i düşük ve orta gelirli ülkelerde yaşamakta olup, tütünle ilişkili hastalık ve ölümün en ağır olduğu ülkelerdir.
Dünya Sağlık Örgütünün bu yıl 31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü için belirlediği tema ?Tütünün kalp ve damar sağlığı üzerine etkisi? olarak açıklanmıştır. Kardiyovasküler hastalıklar ve inme dünyadaki ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer almaktadır. Tütün kullanımı; koroner kalp hastalığı, inme ve periferik vasküler hastalık gelişimi için önemli bir risk faktörüdür. Tütünün kullanımı ve tütün dumanına pasif maruziyettüm kalp hastalığı ölümlerinin yaklaşık % 12´sine katkıda bulunur. Tütün kullanımı, yüksek tansiyondan sonra kardiyovasküler hastalıkların ikinci önde gelen nedenidir. Tütünle mücadelede birinci amacımız sigaranın zararları ve insan vücuduna etkileri konusunda halkı bilgilendirmek , okul çağındaki çocuk ve ergenlerin sigaraya hiç başlamalarını sağlamak , ikinci amacımız toplumu pasif sigara dumanı maruziyetinden korumak, üçüncü amacımız ise sigarayı bırakmak isteyen nikotin bağımlılarına sigarayı bırakmalarında yardımcı olmaktır.  Sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımız Sağlık Bakanlığı Sigara Bıraktırma Hattı Alo 171 numaralı telefonu aradıkları takdirde, en yakın Sigara Bıraktırma Polikinliği´ne yönlendirilecektir. İnsan sağlığının en önemli düşmanı sigara ile mücadele etmek ve Dumansız Hava Sahası oluşturmak hepimizin görevidir. Sağlıklı nesillerin geleceği için tüm halkımızın  ?Dumansız Bir Hava Sahasında? yaşamasını temenni ediyoruz. Denilerek vatandaşa farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.


Haber Kaynak : erhan çelik


FİZİK TEDAVİ UZMANI KARATAŞ ÖZEL MEDİGÜN AKHİSAR HASTANESİNDE

VEREM HASTALIĞI HAKKINDA BİLGİLENDİRDİLER

ÖZEL MEDİGÜN HASTANESİ’NDEN ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİNE ZİYARET

ÖZEL MEDİGÜN’DEN YAŞLILARA SAYGI HAFTASINDA ANLAMLI ZİYARET

“RAMAZANDA ORUÇ TUTANLAR İÇİN BESLENME ÖNERİLERİ”

DERMATOLOJİ UZMANI DR. HAROVA MEDİGÜN AKHİSAR HASTANESİNDE

"AYAKTAN KEMOTERAPİ ÜNİTESİ” HAKKINDA BİLGİLENDİRDİLER