GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

KADIN İSTERSE

KADIN İSTERSE

Kadın üretici güç anamız, evimizin vazgeçilmezi çağımızın gelişen iş teknolojisi ile kadınlar iş hayatında ve siyasette kısaca günlük yaşamımızın her bölümünde ellerini taşın altına sokmaktadır.

Kadın üretici güç anamız, evimizin vazgeçilmezi çağımızın gelişen iş teknolojisi ile kadınlar iş hayatında ve siyasette kısaca günlük yaşamımızın her bölümünde ellerini taşın altına sokmaktadır. Ev ekonomisine ve ülke ekonomisine katkıda bulunmaktadır. İşte buna uygun olarak Akhisar organize sanayinde faaliyet gösteren Karyer firmasında kadın çalışan sayısı her geçen gün artmaktadır.

Akhisar Organize sanayiinde faaliyet bulunan Karyer firması ürünlerini  dünyaya ihracaat etmeye davam ediyor.  Akhisar Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren sektörün öncü firmalarından Karyer Isı Transfer A.Ş  dış ülkelere ihracatta adını duyurur iken kadın ve erkek ayrımı yapmadan personelde yapılan çalışmaladan çok memnun.  Karyerde yaklaşık olarak erkekler ile birlikte 60´a yakın kadın çaışmakta. KAR ? YER´de bizde varız diyen kadın  işçiler ile yaptığımız bire bir görüşmelerde kadınlar bizede imkan verildiğinde bizimde başaramayacağımız iş yok diyerek kadınlardan birtanesi şöyle dedi. ?Ben daha önce Akhisarda bir iş yerinde çalışıyordum  bu çalışmam esnasında Kar-Yer´e kadın kaynakçılar alındığını duydum ve hemen zaman kaybetmeden gelip müracaat yaptım. İş tecrübem olmamasına rağmen işe alındım yaklaşık olarak burada 5 -6 aydan bu yana çalışıyorum.

Burada bir aile ortamı gibi çalışıyoruz herşeyden önemlisi patronlar bir patron gibi değil bizden biri çalışan biri gibi bizimle birlikte aynı ortamda olmamız bizleri dahada mutlu ediyor ve çalışma azmimizi arttırıyor. Bizim burada bir aile ortamı halinde çalışmamızı sağlayan başta Koko bey´e, Serkis bey´e Selim bey ve Rodi bey´e çok teşekkür ederiz. Cünkü her zaman bizlere burada bir işci gibi değil bir abi bir kardeş bir baba gibi davranıyorlar tabi onların bu davranışı hem bizleri mutlu ediyor demde yaptığımız işten ve çalışmamızdan zevk alıyoruz. Burada işe giriş çıkış saatimiz belli her gün yemek saatimizde bizlere değişik değişik 4-5   yemek çıkıyor. Tabi böyle imkanlar böyle olanaklar var iken daha ne isteyelim kendilerine teşekkür ederiz, onların sayesinde bizde evimizde çoluğumuz çocuğumuz ile  yiyeceğimiz ekmek parasını kazanarak aile bitçemize katkı sağlıyoruz? dediler. Kadınlarında fırsat verildiğinde bu erkek işi bu kadın işi  gibi algı oluşturmadan fırst verilirse başaramayacağı iş olmadığını Karyerde yaptıkları iş ile gösteren kadınlar işlerinin ağır olmadığını da belirttiler.

 


Haber Kaynak : erhan çelik


AKHİSAR’DA 23 NİSAN ÇOCUK BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANACAK

AKHİSAR’DA 23 NİSAN KUTLAMALARI BAŞLADI

ASAYİŞ VE GÜVENLİK DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

MASKİ’DEN AÇIKLAMA

AKHİSAR BELEDİYESİ TAZİYE EVİ’NDE SONA GELİNDİ

İNTERNET MEDYASI İLAN GELİRLERİYLE DAHA GÜÇLÜ

ATSO EKONOMİ KONFERANSINA YOĞUN İLGİ