GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

KADIN KONUŞULDU

KADIN KONUŞULDU

Engin Akyüz ile konuşuYORUM programında bu hafta kadın ve kadının toplumdaki yeri konuşuldu.

Engin Akyüz ile konuşuYORUM programında bu hafta kadın ve kadının toplumdaki yeri konuşuldu. Akhisar Kent konseyi kadın meclisi başkan ve yönetiminden üç konuk ile yapılan programda kadın erkek eşitliğinden, kadının yönetimde, üretimde ve siyasetteki yerine kadar bir çok konuya değinildi.

Programa konuk olarak Akhisar kadın meclisi başkanı Serpil Pehlivan, kadın meclisi genel sekreteri Fatoş Öztürk, kadın meclisi yönetim kurulu üyesi Dilek Çabuk katıldılar.

Akhisar´da kent konseyi ve bünyesindeki alt meclislerin teşkillerinin anlatıldığı programda kadın meclisi ve engelli meclisinin kuruluş amaçları, kadın meclisinin kurulduğu günden bu yana yaptığı çalışmalar ve faaliyetler anlatıldı.

Kadın meclisinin geçtiğimiz günlerde başlattığı Akhisar´ın kadın sesleri projesinin amacı ve şimdi gelinen noktayı anlatan başkan Serpil Pehlivan ?Akhisar´da temsil yeteneği ile birçok konuda başarı sağlamış ve bulunduğu kurum, kuruluşu güçlü ve başarılı bir şekilde temsil eden çok sayıda kadın var. Biz bunları ziyaret ederek başarı hikayelerini dinliyor, not ediyoruz. Burada amacımız onların nasıl başarıya ulaştıklarını daha fazla kitleye taşımak, rol model alınmalarını sağlamak? dedi.

Programın diğer konukları olan Fatoş Öztürk ve Dilek Çabuk´ta; kadın sığınma evinden, aile danışma merkezlerinin kuruluşuna; çalışma hayatındaki kadının yerinden, siyasette kadına kadar bir çok konuda fikirlerini belirttiler.

Programın moderatörü Engin Akyüz´ün "toplantılarınızı tüm kadınlara açık yapsanız daha iyi olur mu?" sorusuna olumlu cevap veren konuklar, yine Engin Akyüz´ün önerdiği Kadın Meclisine ait bir spor kulübü kurulması fikrini de hayata geçirebileceklerini söylediler.

Programa katılan konukların tatması için "Zeytin Döneri" adını verdiği ürünü gönderen usta aşçı Fatih Erdoğan´ın kendi tarzında lezzet katarak oluşturduğu lokumlar çok beğenildi. Yakın gelecekte eğer başarılı bir şekilde pazarlanırsa zeytin dönerinin Akhisar´ın seçkin bir lezzeti olabileceğini savunan konuklar aşçı Fatih Erdoğan´a bu lezzeti Akhisar´a kazandırdığı için teşekkür ettiler.    


Haber Kaynak : haber merkezi


ENERJİ SA'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ANLAMLI DESTEK

DUTLULU “AKHİSARLILARIN DESTEĞİYLE BİZ BU SEÇİMİ KAZANACAĞIZ”

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI ÖMER İŞÇİ'DEN ENGELSİZ YAŞAM ALANI MÜJDESİ

AKHİSAR’DA 461 SANDIKTA 138 BİN 841 SEÇMEN OY KULLANACAK

BAŞKAN DUTLULU, İFTARIN BEREKETİNİ AKHİSARLILARLA PAYLAŞIYOR

SELÇUK ÖZDAĞ CENGİZ ERGÜN’Ü MAL VARLIĞINI AÇIKLAMAYA DAVET ETTİ

HACET; “ŞANTİYELERDE, MÜHENDİSLERE YÖNELİK ŞİDDET SON BULSUN!”