KÜLTÜR SANAT

KÜLTÜR SANAT Haberleri

KADINLIK BİZDE KALSIN İLGİ İLE İZLENDİ

KADINLIK BİZDE KALSIN İLGİ İLE İZLENDİ

Akhisarda 8 Mart kadın Dayanışma derneği önderliğinde 5 derneği birleşerek sergilediği tiyatro ilgi ile izlendi.

Akhisarda 8 Mart kadın Dayanışma derneği önderliğinde 5 derneği birleşerek sergilediği tiyatro ilgi ile izlendi. Akhisarda 25 Kasım kadına yönelik şiddete karşı uluslar arası mücadele gününde8 Mart Kadın Dayanışma Derneği Aksad Akhisar Kültür Sanat Derneği Akhisar Down Sendromluları Derneği, Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Sevgi Çocukları Derneği Değişim Tiyatrosu Oyuncuları ile birlikte ortaklaşa düzenledikleri tiyatroda  Yılmaz Erdoğan ın yazdığı ?Kadınlık Bizde Kalsın? Oyununu Belediye Park içi Kültür Salonunda ilgi ile izlendi. Yılmaz Erdoğan´ın yazdığı Kadınlık Bizde kalsın tiyatro oyunu Saygı duruşu, 8 Mart kadın Dayanışma derneği Başkanı Ayşen Erkanlıoğlu  Uçar´ın   günün anlam ve önemini belirten konuşması ve Sinevizyon gösteriminden sonra tiyatro başladı.

Kadınlık Bizde Kalsın Adem ile Havva´dan günümüze kadar kadın ile erkek arasındaki var olan haksiz rekabet ve  dünyada toplumun doğru ve yanlışları dile getirdiler. Kadınlık bizde kalsın oyununda Zafer Ünaler, Barış Ünaler, Yasemin Kasacı, Nur Onur, Yeeliz Dedeoğlu, Hüseyin Avkal, Umut Şafak, Ozan Kaya, Hüseyin İbret, Nuray Kurban, Serpil Sözcüer, Melik Yülsel, Mine Yüksel, Diyar Genel, Ecenaz Çelik ve Zelal Deniz İbret Sahne aldı. Tek perdelik oyunda  oyuncular salonu solduran Sanatseverler Tarafından büyük takdir ve alkış aldı.

Tiyatronun bitiminde 8 Mart Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Ayşen Erkanlıoğlu Uçar oyuncuları tek tek tebrik ederek çiçek verdi oyuncularda teşekkür ederek çiçekleri seyircilere attı. Tiyatroyu Manisa Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri, CHP Akhisar İlçe teşkiletı kadın kadın kolları başkanı Sevil Ender Büyükyazgan, CHP Meclis Üyesi Caner Yılmaz,  MHP Meclis Üyesi Arif Oruntaş, Bakkallar Odası Başkanı Zafer Kara ve Akhisarlılar izledi.

 


Haber Kaynak : erhan çelik


İLKNUR KULOĞLU, İLK IŞIK KİŞİSEL SERGİNİ AÇTI

MASKİ VE MİLLİ EĞİTİM İŞBİRLİĞİNDE ÖĞRENCİLER AKHİSAR AAT’Yİ GEZDİ

AKHİSAR KENDİN YAP ATÖLYESİ YARIYILDA YOĞUN ÇALIŞTI

ROBOTİK KODLAMA ÖĞRENDİLER

AKHİSAR’DAN DAĞILACAK

AKHİSAR'DA EDEBİYAT RÜZGARI: YAZARLAR İMZA GÜNÜNDE BULUŞTU

AKHİSAR'DA “ESARETTEN ÖZGÜRLÜĞE” TİYATRO OYUNU BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI