GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

KAR-YER´DEN VİRÜS TEDBİRLERİ

KAR-YER´DEN VİRÜS TEDBİRLERİ

Altıeylül Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Semih Gürmen, dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün sanayi ve ticaretteki önlem ve etkilerini Akhisar Sanayi Bölgesinde hizmet veren Kar- Yer firması İnsan Kaynakları Müdürü Bülent İmren ve Firma doktoru Bekir Önso

Altıeylül Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Semih Gürmen, dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün sanayi ve ticaretteki önlem ve etkilerini Akhisar Sanayi Bölgesinde hizmet veren Kar- Yer firması İnsan Kaynakları Müdürü Bülent İmren ve Firma doktoru Bekir Önsoy ile bir araya gelerek konuştuk.
İlk olarak açıklama yapan Kar-Yer doktoru Bekir Önsoy, konuşmasına hoş geldiniz diyerek başladı. Virüsün ortaya çıkması ile ilgili bilgi Önsoy; ?Bu maalesef 2019´un son aylarında Çin´in Vuhan kentinde ortaya çıkan bir hastalık. Hastalığın ortaya çıkmasından itibaren yayılması, kişilerin sağlıklarını tehdit etmesi, ticareti durdurması, insanların bu virüsün ölümcüllüğünü fark etmesi ve hastaneye yatırıldıktan sonraki süreç sonra Avrupa´ya yayılması, Türkiye´ye gelmesi Dünya Sağlık Örgütü tarafından takip ediliyor. Ve bununla ilgili de 2020´nin başında bu salgının bir pandemiye dönüştüğünü bütün dünyayı etkisi altına aldığı kararına varıldı. Çok sert, radikal tedbirler alındı. Aynı şekilde bizim ülkemizde bu tedbirleri aldı uyguladı. Bununla ilgili Çalışma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve diğer bakanlıklar gerekli hazırlıkları yaptı. İşletmeleri, sağlık sektörünü ve halkımızı yönlendirdi.
?Çalışanlarımızın Sağlığının Korunması Tabi Ki Birinci Planda?
Ve bununla birlikte Bilim Kurulu oluşturdu. Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda da virüsle olan mücadele devam ediyor. Bizim de iş yerindeki çalışmalarımız sırasında çalışanlarımızın sağlığının korunması tabi ki birinci planda bizim de bu konu ile ilgili rehberlerimiz var. Öncelikle Bilim Kurulunun tavsiyeleri daha sonra Sağlık Bakanlığının ve Çalışma Bakanlığının evrakları, önderlikleri bunlarla ile beraber biz de olayın başından beri hem iş yeri hekimi olarak ben şahsım hem tabip odaları iş yeri hekim dernekleri herkes takip ediyor.
?Biz De Tedbirlerimizi Almaya Başladık?
Bunları kendi aramızda istişare ederek yürütmeye çalışıyoruz. Türkiye´de virüsün başlama dönemi 10 Mart´tan itibaren testi yapıldı 11 Mart´ta da tanısı kondu. Tedbirler alınmaya devam etti hem devlet bazında hem işletmeler bazında. Biz de tedbirlerimizi almaya başladık işletme olarak. Temas noktaları, giriş noktalarında tedbirler aldık. İşçilerimizi bilinçlendirmeye başladık. Hijyen çalışmalarımızı arttırdık. Alanları daha fazla genişlettik. Sosyal mesafe özelliğine dikkat etmeye başladık. El dezenfektanları dağıtıldı. Bu şekilde olaylara başladık. Zaman ilerledikçe biz de tedbirlerimizi arttırdık. Maskeli çalışmaya kadar gelindi.  
?6 Arkadaşımızın Sonucu Pozitif?
Kar- Yer olarak merkeze insanı koyarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ama maalesef hastalığı engellemek mümkün değil. Bulaşıcı olan bir hastalıktır. Yayılma hızı çok yüksek. Bu yüzden zorlandığımız konular oldu. Maalesef bizimde işletmemizde 6 arkadaşımızın sonucu pozitif çıktı. Tedbir olarak yaptığımız çalışmalara devam ediyoruz.  Tedbirlerimizi daha da arttırarak çalışmalarımıza devam edeceğiz.? Dedi. Daha sonra fabrika olarak alınan tedbirleri anlatan Kar- Yer firması İnsan Kaynakları Müdürü Bülent İmren; ? Hoş geldiniz diyorum. Biz Kar Yer firması olarak hastalığın çıktığı ilk günden itibaren tedbirlerimizi aldık. Servis araçlarımızdan başladık iki katına çıkarak her koltuğa bir çalışanımız oturacak şekilde yaptık.
?Sosyal Mesafe Kuralını Uyguladık?
Gelen her personelimiz ilk olarak ateş ölçümü yaptık. Ve maske dağıtımı yaptık. Yemek ve dinleme saatlerini bölümlere ayırarak sosyal mesafe kuralını uyguladık. Yemeğe çıkarken de sağlık personeli arkadaşımız önderliğinde ateş ölçümü yaptık. Paydos saatinde de mesafe kuralına dikkat ettik. Yaygın bir hastalık ve biz gerekli önlemleri aldık ve ne yazık ki üzülerek söylüyorum. 6 arkadaşımız da pozitif çıktı. Bu arkadaşlarımız ile sürekli irtibat halindeyiz. Şu an iyileşme olarak iyiye gidiyorlar. Hatta ilk vaka olarak çıkan arkadaşımız hastaneden taburcu oldu ve evinde 14 günlük karantina sürecini geçirecek. Yönetimle konuşarak diğer tedbirleri de elimizden geldiği kadar arttırarak yapacağız. Bundan önce fabrikamızı dezenfekte yapmıştık. Tekrar dezenfekte çalışmamız olacak. Servisleri ile görüşerek onlarında dezenfekte çalışmalarını takip ediyoruz. Şoför arkadaşımızı da branda ile çeviriyoruz teması en aza indirmek için. Diğer arkadaşlarımız evlerinde istirahat ediyor.
İlçe Sağlık ve İl Sağlık Müdürümüzün, İlçe Sağlık Doktorumuzun fabrikamıza yapmış olduğu ziyarette firmamızı gezdiler ve almış olduğumuz tedbirler dolayısıyla tebriklerini sundular. Biz de kendilerine ziyaretten dolayı teşekkür ediyoruz. ?dedi.     


Haber Kaynak : Şerife Kandemir


SEÇİM SENİN AKHİSAR

VALİ ÜNLÜ BAŞKANLIĞINDA SEÇİM GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

ÖMER İŞÇİ'NİN HACIİSHAK MİTİNGİNDE COŞKULU KALABALIK

MİTİNGLERDE KALABALIK REKORU BAŞKAN DUTLULU’NUN

İŞÇİ, GALERİCİ ESNAFLARINA MÜJDE VERDİ

BAKIRLIOĞLU; “TEMMUZDA ZAM ZATEN YASAL ZORUNLULUK”

ENERJİ SA'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ANLAMLI DESTEK