KAYACIK EKSTREM SPORLARA AÇILIYOR?

KAYACIK EKSTREM SPORLARA  AÇILIYOR?

Gördes´in Kayacık Mahallesi, tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanında sahip olduğu özel coğrafi yapısı ile ekstrem sporların yapılmasına imkan sağlıyor.

Sekiz yıl önce başlayan tarih ve kültür festivali ile bölgeye yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda ziyaretçi geliyor. Muhteşem doğası ve zengin kültürel birimi, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış tarihi yapıları ile gelenlerin hayranlıkla takip ettikleri doğa harikası bir yöre Kayacık.

Geçtiğimiz hafta sonu kayacıkta yapılan yamaç paraşütü etkinlikleri, Almanya´dan gelerek burayı keşfeden Halil İbrahim Çoban ve arkadaşlarının girişimi, dönemin Belde Belediye Başkanı Ramazan Koyunlu´nun ve o dönem Kayacık Kültür ve Turizm Derneği başkan Yardımcısı olan Süleyman Kollu´nun destekleri ile başlamış. Köy halkının ve Muhtar Şemsettin Akbıyık´ın desteği ile devam eden bu etkinlik bu yıl Gördesliler Derneği ve Kayacık Muhtarlığının organize ettiği bir kahvaltı programı ile başladı. Programa, Akhisar ve Gördes´ten katılımlar gerçekleşirken Gördes´e yeni atanan ve Gördes´in ilk kadın Kaymakamı olan Büşra Uçar´ın katılımı ayrı bir renk kattı.

Sporu , doğayı ve tarihi çok sevdiğini belirten Kaymakam Büşra Uçar , Kayacığın tarihi, doğası, kültürü ve insanı ile  muhteşem olduğunu ve burada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gördes´e kısa süre önce atandığını belirten Uçar ? Gördes´e ilk atandığım günden beri beni çok sıcak karşılayan Gördeslilere teşekkür ediyorum. Hiç yabancılık çekmedim. Burada birlikte çok güzel hizmetler yapmak nasip olur inşallah. Buradan ayrılmak istemiyorum. Bu tür sportif, kültürel etkinliklerin şehrimize ve mahallelerimize olumlu katkılar sağlayacağını ümit ediyorum. Gördesliler Derneğine ve Kayacık Mahallesi Muhtarı ve şahsında kayacık halkına bizleri burada çok güzel ağırladıkları için, misafirperverlikleri dolayısıyla da ayrıca teşekkür ediyorum? dedi.

TANITIMA KATKI YAPANLARA TEŞEKKÜR BELGESİ

Gördesliler Derneği başkanı Nadir German bölgenin tanıtımına yaptıkları katkıdan dolayı  tüm katılımcılara teşekkür etti. Daha sonra Yamaç Paraşütü pilotları H. İbrahim Çoban, Özgür Korkut, Ayhan Kocaman´a ve tarih araştırmacısı Mustafa Kuzucuk ve Gör-Der Basın Halkla İlişkiler Sorumlusu Süleyman Kollu´ya teşekkür belgeleri takdim edildi.

Kayacığın tarihi, neolotik dönemden bu güne süregelen medeniyetlerin birikimleri Mustafa Kuzucuk tarafından anlatıldı. Yamaç Paraşütü ve bu sporun genel özellikleri, Kayacıkta yapılan uçuşların özellikleri anlatılarak katılımcılara bilgi verildi.

GÖKYÜZÜ RENKLENDİ

Kayacık´a 3 km mesafede bulunan Kartepe´deki yamaç paraşütü pistine araç ve yürüyerek giden katılımcılara yamaç paraşütü ile ilgili uygulamalı tanıtım yapıldıktan sora uçuşlar gerçekleşti. Uygun rüzgar yönü ve şiddetinin oluşmasından sonra gerçekleşen uçuş izleyiciler tarafından heyecan ve merakla takip edildi. Kalkış pistine gelen izleyiciler piknik yaparak zamanlarını değerlendirdi. Bir sonraki yıl daha kapsamlı bir etkinlik yapılması için Kayacık Muhtarlığı, Gördes Kaymakamlığı ve Gördesliler Derneği Birlikte proje hazırlama konusunda görüş belirttiler.

HALK ETKİNLİKTEN MEMNUN VE YOL İSTİYOR.

Kayacık halkı, köyden uzun zamandan beri göç yaşandığını belirterek, ?artık dışarıdan gelen ziyaretçilere daha çok seviniyoruz. Bu tür etkinliklerle hem biz güzel zaman geçiriyoruz hem de Kayacıkla ilişkili olan veya olmayan birçok misafir geliyor , onlarla birlikte çok güzel zaman geçiriyoruz. Bu sporun altyapısı ile ilgili destek gelirse yöremize daha çok ziyaretçinin geleceğini düşünüyoruz. En önemli eksiğimiz  Kartepe ve Şahinkaya bölgesindeki yol problemi. Bu tepelere çıkışı sağlayan yollar yapılırsa yamaç paraşütü ekipleri zirve tırmanışını daha kolay sağlayacak. Bu da daha çok uçuş ve görsel güzellik demek? diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler. AGB Ajans / Süleyman Kollu

/resimler/2018-7/31/2026442041140.jpg

/resimler/2018-7/31/2028290324439.jpg

/resimler/2018-7/31/2029121262779.jpg

/resimler/2018-7/31/2029337981947.jpg

/resimler/2018-7/31/2030329701817.jpg

/resimler/2018-7/31/2031196265324.jpg

/resimler/2018-7/31/2037215178614.jpg


Haber Kaynak : Süleyman KOLLU


KUMAR OYNAYAN 5 KİŞİYE 38 BİN LİRA CEZA

AKHİSAR BELEDİYESİ 2021 ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

İSTANBUL´A KAR NASIL YAĞAR

AK PARTİ MANİSA İL KONGRESİ PAZARTESİ

Dijital Tarım Pazarına (Ditap) Kaydınızı Mutlaka Yaptırın!

COVİD-19 DENETİMLERİNDE 182.478 TL CEZAİ İŞLEM