SİYASET

SİYASET Haberleri

?KDV düşecek Prim Gelecek?

?KDV düşecek Prim Gelecek?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup başkan vekili, Manisa Milletvekili Özgür Özel ve CHP Manisa 2. sıra Milletvekili Adayı Vehbi Bakırlıoğlu 24 Haziran seçimleri öncesinde, İlçe başkanı Av. İsmail Fikirli, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, Akhisar Ticar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup başkan vekili, Manisa Milletvekili Özgür Özel ve CHP Manisa 2. sıra Milletvekili Adayı Vehbi Bakırlıoğlu 24 Haziran seçimleri öncesinde, İlçe başkanı Av. İsmail Fikirli, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat´ı ziyaret etti.

 

Zeytin üreticilerinin en önemli sorunu olarak ortaya sofralık zeytine pirim verilmesine yönelik taleplerin gündeme getirildiği ziyarette CHP´li adaylar Özel ve Bakırlıoğlu taleplerin karşılanması için TBMM´de mücadele edeceklerini söyledi.

 

Ziyarette konuşan Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat son 10 yılda Akhisar´da ağaç sayısını 6 milyon artırarak 14 milyona çıkardıklarını bu uzun soluklu süreçte üreticinin üzerine düşen tüm görevleri yerine getirdiğini söyledi. Türkiye´de sofralık zeytinde tuz oranını düşürerek tüketimi yılda 100 bin ton artırdıklarına dikkat çeken Alhat, artık zeytinyağında da kalite açısından söz sahibi olduklarını  anlattı.

 

?TÜRKİYE KAZANACAK?

Türkiye´de yeşil olarak satılan iki tip zeytin olduğunu ve bunlardan birinin Akhisar domat zeytini olduğunu aktaran Alhat ihracatlarının 2 yılda yüzde 300´e varan artış sergilediğini söyledi.  Akhisar´ı zeytinde marka haline getirmek için yoğun çalıştıklarını ve bu çalışmalar arasında KDV indirimi ve sofralık zeytin için pirim talep ettiklerini anlatan Alhat tüm bu çalışmaların yanında sağlıklı bir nesil yetiştirebilmek için de zeytin yağı kullanımının arttırılması için çalışmalar yaptıklarını vurguladı.

 

Alhat ayrıca Akhisar´ın 100 bin ton yemeklik, 30 bin ton yağlık olarak 130 bin ton üretim beklentisi olduğunu ve markalı üretim konusuna da önderlik ettiğini söyleyerek markalı ve ambalajlı ürün ihracatıyla hem üreticinin hem de Türkiye´nin kazanacağını ifade etti. 

 

?GÜVENİ BOŞA ÇIKARMAYACAĞIZ?

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özel ise Akhisar´da yaptığı ziyarette ?Akhisar´da hep neden seçilecek yerden bir adayınız yok sorusuyla karşılaşıyorduk. Eskiden ön seçim yapıyorduk, Akhisar´dan çok kıymetli adaylar giriyordu ve oylar dağılıp Akhisar ön sıralara gelemiyordu. Şartlar bu kez ön seçim yerine merkez yoklamasını olanaklı ve zorunlu kılınca burada siyasetçilerin yapması gereken değerlendirmeyi merkezimiz yaptı. Nüfusa ve o ilçedeki seçmen sayısına ve Cumhuriyet Halk Partisinin oy potansiyeline göre bir karar verdi. Akhisar´ın ikinci sırada olması kadar doğal bir şey yoktu. Bu seçim Akhisar´ın kendisine gösterilen bu teveccühü bu güveni boşa çıkarmamanın yanında geleceğe yönelik ve Akhisar´da ki diğer siyasi partilerde siyaset yapanlar açısından geleceğe dönük olarak bir kazanım olacak" dedi.

 

?YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ?

Zeytin üreticisinin sorunlarını yakından takip ettiklerini ifade eden Özel ?Zeytinde bile dönümünde harcanan mazotun 8´de 1´ini bile veremiyor. Çiftçinin her türlü borcunun farkındayız. Bütün faizlerin affedilip ortadan bir sefere mahsus kaldırıp ana paranın 2 yıl faizsiz isteğe göre 5 yıla kadar bölüneceği bir vademiz var. Cumhuriyet Halk Partisinin tarımdaki çılgın projesi budur. Ayrıca Zeytin üreticilerinin pirim beklentisinin de haklı olduğunu görüyor ve bu konuda çalışmalar yapmaya söz veriyoruz. Zeytinde talep edilen kilo başı 1 lira, zeytin yağında ise 1.5 lira. Bu talebin gerçekleşmesi için TBMM´de çalışacağız? dedi. Özel Alhat´ın 2 dönemlik Borsa Başkanlığında  yaptığı çalışmaları yakından takip ettiklerinin de altını çizerek çalışmaları beğendiklerini ve bundan sonra yapılacak işlerinden takipçisi olacaklarını söyledi.  

 

Özel ve Bakırlıoğlu Alhat nezdinden üreticilere zeytinde1 lira, zeytinyağında 1.5 lira kilo başı prim ve zeytinyağında KDV´nin yüzde 8´den yüzde 1´e indirilmesi için çalışacakları sözünü verdi.

 

 


Haber Kaynak : haber merkezi


DUTLULU 'SANAYİ ARTIK DAHA GÜVENDE' DİYOR

O MAHALLELRE YENİ KREŞLER VE SAĞLIK OCAKLARI GELİYOR

ÖMER İŞÇİ'DEN EFENDİ-CUMHURİYET DOĞAL YAŞAM ALANI MÜJDESİ

AKHİSAR’A YENİ KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ GELİYOR

BAŞKAN DUTLULU’DAN GENÇLERE DÜĞÜN SALONU MÜJDESİ

BAŞKAN DUTLULU’DAN 3 MAHALLEYE KREŞ MÜJDESİ

AKHİSAR’A ATATÜRK ANI EVİ AÇILACAK