konuşuYORUM" İlk Konuğu Psikolog Merve Akdeniz Oldu

konuşuYORUM

"Engin Akyüz ile konuşuYORUM" yeni yayın döneminin ilk günü ekranlara tekrar merhaba diyerek programlarına başladı.

Engin Akyüz ile konuşuYORUM" yeni yayın döneminin ilk günü ekranlara tekrar merhaba diyerek programlarına başladı.  Her pazartesi 20:00´de canlı olarak yayınlanan programın ilk konuğu Uzman Klinik Psikolog Merve Akdeniz oldu. 2017-2018 Eğitim Öğretim yılının ilk açıldığı günde yapılan canlı yayında "Okullar Açılırken Ebeveynlerin Doğru ve Yanlış Tutumları" hakkında konuşuldu.

Okul fobisi ve bu fobinin nasıl ve neden çıktığı ile ilgili bilgiler veren Uzman Psikolog Merve Akdeniz; 5-7 yaş arasında bu fobinin daha fazla görülebildiğinden bahsederek, kreşe gitmenin bu fobiyi azaltıcı etkisi olduğunu söyledi. Okula yeni başlayan çocuklar ile büyük bir insan ile konuşuyormuş gibi konuşulması gerektiğini, okuldan eve gelen öğrenci ile hesap sorulur gibi değil, sohbet ederek konuşulması gerektiğini anlatarak,

velilerin de okula başlama sürecinde kendilerini hazırlamaları gerektiğini ve bunun metodlarının neler olduğunu anlattı. Öğrencilerin ödevlerini anne babanın yapmasının doğru olmadığını ancak destek olunması gerektiğini de söyleyen Merve Akdeniz, "Bilgisayar ve Çocuk", "Sosyal Medya ve Çocuk"

hakkında da bilgilerini paylaşarak, toplumda psikoloğa gitmenin hoş karşılanmadığını fakat bunun son derece yanlış olduğunu söyleyerek sorunlar büyüdüğünde ya da uyum sorunları fazlalaştığında bir psikoloğa danışmanın faydalı olacağını belirtti.

Keyifli bir hava içerisinde geçen "Engin Akyüz ile konuşuYORUM"a canlı yayında atılan soru-mesajların yoğunluğu dikkat çekiciydi.


Haber Kaynak : haber merkezi


SAKARKAYA MAHALLESİNDE SONDAJ ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

SEÇİM SENİN AKHİSAR

VALİ ÜNLÜ BAŞKANLIĞINDA SEÇİM GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

ÖMER İŞÇİ'NİN HACIİSHAK MİTİNGİNDE COŞKULU KALABALIK

MİTİNGLERDE KALABALIK REKORU BAŞKAN DUTLULU’NUN

İŞÇİ, GALERİCİ ESNAFLARINA MÜJDE VERDİ