KonuşuYorum´un konusu Engelliler Günü oldu

KonuşuYorum´un konusu Engelliler Günü oldu

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile "Engin Akyüz ile konuşuYORUM" Akhisar Kent Konseyi Engelli Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı Yeliz Dedeoğlu ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Türk´ü konuk olarak aldı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile "Engin Akyüz ile konuşuYORUM" Akhisar Kent Konseyi Engelli Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı Yeliz Dedeoğlu ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Türk´ü konuk olarak aldı.

Engelli Kent Konseyinin, kuruluşunu, amaçlarını, ve yaptıkları hizmetleri özet olarak anlatan Yeliz Dedeoğlu, 15 yaşında iken bir trafik kazası geçirdiğini ve 26 yıldan beri omurilik zedelenmesi sebebi ile (felç) tekerlekli sandalyeye mahkum olduğunu anlattı. Engellilerin her işi başarı ile yapabileceklerini, kendisinin de halter sporu yaptığını ve Türkiye 2.liğini kazandığını, yaklaşık 300 adet şiir yazarak kitap haline getirdiğini, aynı zamanda anne olduğunu da belirtti. Engelli vatandaşların sorunlarına da değinen Dedeoğlu; ulaşım, engelli rampalarının olmamasının ve kaldırımlara park edilen araçların kendileri için en büyük sorun olduğunu da sözlerine ekledi.

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Türk ise, konfederasyonun görevlerini, örgütlenme şemasını ve işleyişini anlatarak, görme engelliler, işitme engelliler, zihinsel engelliler, ortopedik engelliler ve spastik engelliler diye beş federasyondan kurulduklarını söyledi. Kamuya ait olan yerleri denetleyerek ilgili kurumlara bildirme yetkilerinin olduğunu, her kamu kurumunda engelliler için engelli rampası, engelli tuvaleti gibi engellilerin kullanabilecekleri şeylerin olması gerektiğini söyleyen Türk; son 4 yılda Manisa bölgesinde 230 kamu binasının denetlendiğini belirtti. Engellilerin Devletten ve yerel yönetimlerden beklentilerini de anlatan Fikret Türk; her yıl Ayvalık´ta Uluslararası Engelli Şenlikleri organize ettiklerini söyleyerek, Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 12,8 inin engelli olduğunu, Akhisar´da ise 8 bin civarında vatandaşımızın engelli olduğunu belirtti.

Programın Yapımcısı ve Moderatörü Engin Akyüz´de engelli vatandaşlarımızın kullandıkları şarjlı tekerlekli sandalyelerin fiyatının 3 bin TL civarında olduğunu ve hayırsever vatandaşların bu tür araçları engelliler için alıp onlara hediye ederek, kol, bacak, vücut hatta hayat verebilecekleri çağrısında bulundu.  

Programın son bölümünde her iki konukta Engelliler için yardımda bulunan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ve diğer tüm yardımseverlere teşekkür ettiler.

 


Haber Kaynak : haber merkezi


MASKİ’DEN AÇIKLAMA

AKHİSAR BELEDİYESİ TAZİYE EVİ’NDE SONA GELİNDİ

İNTERNET MEDYASI İLAN GELİRLERİYLE DAHA GÜÇLÜ

ATSO EKONOMİ KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

MANİSA'DA İLK 2 TON SU 1 TL OLDU, KARTLI SAYAÇ ZORUNLULUĞU KALKTI

BAŞKAN ZEYREK, AKHİSAR HEYETİNİ MAKAMINDA AĞIRLADI

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ