KÜÇÜK KALEMLER PROJESİNE KATILIM YOĞUN OLDU

KÜÇÜK KALEMLER PROJESİNE KATILIM YOĞUN OLDU

Akhisar Vehbi Bakırlıoğlu İlkokıulu tarafından düzenlenen Küçük Kalemler Projesine katılım yoğun oldu.

Akhisar Vehbi Bakırlıoğlu İlkokıulu tarafından düzenlenen Küçük Kalemler Projesine katılım yoğun oldu. Gazi Vehbi Bakırlıoğlu konferans salonunda öğrencilerin yazdığı kitapların imza gününde ilk olarak konuşan Okul Müdürü Ekrem Kurt; ?Küçük Kalemler programına hoş geldiniz. Bu projeyi belki bir çoğunuz ilk defa duydunuz. Ve bizde ilk defa uyguluyoruz okulumuzda. Sene başı öğretmenler toplantısında gündeme getirdiğimizde bu projeyi öğretmenlerimizde ilginç buldu. Öğrencilerimize de anlattığımızda da onlarda sevinçle karşıladılar. Sonra bizde projeye başladık. Öğrencilerimize herkes kendi alanında öykü, masal, günlük, deneme tarzında yazmaya başlayın sene sonunda kitap çıkaracağız diye duyurduk. 40 civarında öğrenci ile başladık. 32 civarında öğrencimiz kitaplarını hazırladılar. Kitabın düzenleme kısmında sınıf öğretmenleri ciddi bir şekilde yardımcı oldular. Baskı aşamasında velilerimiz hummalı bir çalışma içinde eserleri ortaya çıkardılar. Öğrencilerimiz eserlerinin yanında sabırla bekliyor. Ciddi katkıları olan velilerimizin yanında öğretmenlerimizden özellikle Küçük Kalemler yürütme kurulunun ciddi katkıları oldu. En fazla yazar çıkartan sınıf olarak 4-D sınıfı olarak yaklaşık yarısına yakın yazar çıkartarak inşallah onların ileriye dönük hayatlarında da bu alanda kendilerini geliştirmiş olarak daha da ulusal anlamda eserler çıkartacağını tahmin ediyoruz.? dedi. Öğrencilerin hazırladığı kısa 2 gösteriden sonra 4- D  sınıfı öğrencilerinden F. Elif Koç yaptığı konuşmada; ?Sayın Okul Müdürüm, Değerli Öğretmenlerim, Kıymetli Misafirlerimiz ve Sevgili Arkadaşlarım, ?Küçük Kalemler Projesi? kapsamında gerçekleştirmiş olduğumuz etkinliğe hepiniz hoş geldiniz. Sözlerime başlamadan önce bizlere, böyle güzel bir projenin içersinde bulunma fırsatı sunan değerli büyüklerime çok teşekkür ederim.
Ben F. Elif Koç. Okulumuz 4-D öğrencisiyim. Henüz 10 yaşındayım. Kitap okumayı çok seviyorum. Okuduğum her kitaptan yeni şeyler öğreniyor ve kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Kitaplara merakım çok küçük yaşlarda başladı. Kitapların, insanların hayal dünyasını değiştirdiğine inanıyor, okuma kadar yazmanın da önemli olduğunu düşünüyorum.
Günlük yaşantılarını, hislerini, duygularını, umutlarını yazan insanlar, hayallerine erişmeye daha yakındırlar. Benim de hayallerim var ve ben bunlara ?Mavi Benekler? diyorum.
Öğretmenimiz böyle bir etkinliğin yapılacağını söylediğinde önce o kadar heyecanlandım ki ?İçimdeki Mavi Benekler? birden gün yüzüne çıkmak istedi. Sonra; ?Acaba yetişebilir miyim?? diye bir endişeye kapıldım. Ama çok sevdiğim birinin hep söylediği bir söz aklıma geldi; ?Hayal etmek ve başlamak başarmanın yarısıdır.? Ben de öyle yaptım. Hayal ettim ve başladım.
Şimdi ise bir kitap sahibi olmanın tarifsiz mutluluğu içersindeyim. Sizler de kitap okumaktan, hayal kurmaktan asla vazgeçmeyin. Unutmayın; ?Dünyayı yöneten kalem, mürekkep ve kağıttır? dedi.
Küçük kalemler projesine Ak Parti İlçe Başkanı İbrahim Sayın da katıldı.  İbrahim Sayın ve müdürlerin birlikte açılışını yaptığı Küçük Kalemler Projesinde öğrenciler ile de tek tek  ilgilendi.

 

 

 

                                                                                                                                                    


Haber Kaynak : erhan çelik


İL GENELİNDE OKUL PANSİYONLARINDA DENETİMLER GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

AKHİSAR KENDİN YAP ATÖLYESİ UNUTULMAZ BİR KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

AKHİSAR’A YENİ MESLEK LİSESİ KAZANDIRILIYOR

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ'NDEN BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIFLI OKULLARA ZİYARET

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ERDEM YIRCALI ANAOKULUNU ZİYARET ETTİ

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HUKUK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRÜ'NDEN AKHİSAR ZİYARETİ

YAPIMI VE GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARI DEVAM EDEN OKULLAR YERİNDE İNCELENDİ