SİYASET

SİYASET Haberleri

KUZEYİN KIZI HACET GAZETEMİZDE

KUZEYİN KIZI HACET GAZETEMİZDE

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa 6. Sıra Milletvekili adayı Hayriye Hacet ile bir araya gelerek 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerini, hedeflerini ve yapacaklarına dair her şeyi konuştuk.

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa 6. Sıra Milletvekili adayı Hayriye Hacet ile bir araya gelerek 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerini, hedeflerini ve yapacaklarına dair her şeyi konuştuk.
Öncelikle sizi tanıyalım. Kimdir Hayriye Hacet?

1965 yılında Kırkağaç ilçesi Gelenbe köyünde doğdum. Çiftçi bir ailenin beş çocuğundan ikincisiyim. İlk ve orta okulu köyümde, Liseyi İstanbul´da okudum. Uludağ Üniversitesi Balıkesir Mühendislik Fakültesi Makine mühendisliği bölümünden 1985 yılında mezun oldum. Evli ve iki çocuk annesiyim. Eşim İnşaat Mühendisi, kızım mimar, oğlum elektrik mühendisliği öğrencisidir. 1988 yılından beri Manisa´nın  Akhisar ilçesinde ikamet etmekteyim. 1985-1987 yılları arasında Balıkesir il merkezinde BA-KU Makine  firmasında makine mühendisi olarak, 1988-1998 yılları arasında Akhisar´da serbest Makine Mühendisi olarak, 1999-2007 yılları arasında Manisa´nın  Kırkağaç ilçesi Gelenbe beldesinde 18 köyün taşıma merkez olan 800 öğrencili Gelenbe Şar Eşref İlköğretim Okulunda müdür yardımcısı ve okul müdürü olarak, 2008 yılında görevde yükselmeyle atanmış olduğum Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Yapım Şube Müdürlüğünde Makine Mühendisi olarak emekli oldum.2008-2017 yılları arasında Akhisar´da, ortağı olduğum Formula Mühendislik Firmasında Makine Mühendisi olarak çalıştım. 2017 yılında Manisa´nın Soma ilçesi merkez olmak üzere , mimar Ali Yılmazer ile SOMA YAPI DENETİM LTD. ŞTİ.´n kurduk ve halen Akhisar -Kırkağaç-Soma -Gördes-Gölmarmara Saruhanlı  ilçelerine hizmet vermekte olan SOMA YAPI DENETİM firmasında şirket ortağı ve Denetçi Makine Mühendisi olarak çalışmaktayım. Ayrıca Mesleki ve Sivil Toplum Çalışmaları da yürütmekteyim. Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi üyesiyim ,AK-SEK Vakfı Kurucu üyesiyim,Öğretmenlik yaptığım süresinde EĞİTİM-SEN üyesiydim,Akhisar KADIN Derneği kurucu üyesi ve başkanıyım, Akhisar KADIN Derneği olarak EGE KADIN BULUŞMALARI bileşeniyiz ,Balkan Göçmenler Derneği üyesiyim,KEDV Kadınlar için Toplumsal Cinsiyet ve Liderlik Eğiticisiyim,Cumhuriyet Kadınları Manisa Şubesi Üyesiyim ve son olarak da Soma Ticaret Odası´na kayıtlıyım.
Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğiniz ve çalışmalarınız hakkında bilgi verir misiniz?
Genel Başkanımız Kemal KILIÇDAROĞLU´nun; " Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine bu davet bizim." davet üzerine 2010 yılında Cumhuriyet Halk Partisi´ne üye oldum. 2010 referandum çalışmalarında çalıştım. Kemal KILIÇDAROĞLU´nun selamını her eve ilettim. 2011 Yılında Akhisar´da Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Yönetimine katıldım ve Genel Başkanımız Kemal KILIÇDAROĞLU´nun talimatıyla Akhisar´ın her yerinde girilmedik, ev çalınmadık kapı bırakmayacağız ilkesiyle çalıştım. 2014 Yılında Akhisar´da Cumhuriyet Halk Partisi Yönetim Kurulu üyeliğine geldim ve partimizin bilişim sorumlusu olarak görev yaptım. 2014 yerel seçimlerinde belediye başkan adayımız Vehbi BAKIRLIOĞLU´nu , büyükşehir belediye başkanı adayımız Özgür ÖZEL´ ve parti projelerimiz Akhisar´da her bir evin kapısını çalarak anlatan yaklaşık 40 kadından oluşan grubun liderliğini yaptım. 2015 genel seçimlerinde Milletvekili aday adayı oldum,Manisa´nın her yerinde CHP üyeler ile kucaklaştım. Bu süreçte Manisa´yı ilçe, ilçe belde belde, köy köy gezdik, kendimizi ve niçin aday olduğumuzu anlattık. Ön seçimde bölgemde yaklaşık 3500 üyeden destek oyu aldım ancak sıralamaya giremedim, İlk seçimimdeki sonuç ben yıldırmadı. Hemen il başkanım ve ilçe başkanımı aradım verdikleri her göreve hazır olduğumu, partim için çalışacağımı ifade ettim. Aday Adayı olarak Haziran seçim kampanyasında bana verilen her görevi ilçe örgütlerimizin desteği ve katkısıyla yerine getirdim. Her ilçede her beldede her köyde birçok insan tanıdım. Kasım seçimlerinde yine sıralamamın seçilebilecek yerler olmayacağını bile bile partime hizmet etmek üzere aday adayı oldum. 8.sıra milletvekili adayı oldum. Araç giydirmesi yaparak seçim bölgemizde parti örgütümüzle çok güzel çalışmalar yürüttüm. Seçim sonrasında da her zaman parti çalışmalarına katıldım. Beni en çok ADALET YÜRÜYÜŞÜ heyecanlandırdı. Adalet yürüyüşünün Bolu-Gerede arasında Genel Başkanımız Kemal KILIÇDAROĞLU´nun adımlarına adım katmaya, İstanbul -Maltepe´de Adalet mitinginde genel başkanımız Kemal KILIÇDAROĞLU´nun Hak Hukuk Adalet arayışına nefes katmaya , Çanakkale Adalet Kurultayında çalıştaylara katılarak parti politikalarını takip etmeye ,Genel başkanımız Kemal KILIÇDAROĞLU´nun 57 .Alay yürüyüş yolunda gücüne güç katmaya çalıştım.
Niçin Adaysınız?
Aday olmamda iki etken var. Birincisi kadınlar ikincisi eğitim. Kadınlar en büyük üretici güçtür. Dünyada her işin üstesinden gelebilmektedirler. Onların bu çalışmalarının görünürlüğe çıkarılması, emeklerinin açığa çıkarılması en büyük amacımdır. Dünyada her işte çalışan kadınlar olmasına karşın dünya gelirinin sadece %1´ine sahiptirler. Bu çelişkinin ortadan kaldırılması gerekmektedir. Bu yüzden Cumhuriyet Halk Parti´sinden siyaset yapmaktayım. İkincisi eğitimdir. Türkiye´de eğitim sistemi yap boz tahtasına çevrilmiştir. Yıllardan beri bir proje olarak sürdürülen köy nüfusunun azaltılması, insanların köyden şehirlere göçe zorlayan sistemde taşımalı eğitimde en etkili unsurdur.  Ülkemizde köylerde yaşamayı cazip hale getirip yerinde üretim ve pazarlamayı aktif hale getirip haklımıza daha rahat yaşam imkanı sunmak hedefimizdir.

Türkiye Cumhuriyet İlke ve Devrimlerinin daha da önemlisi çocuklarımızın geleceği için, üyesi olmaktan onur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisinin parti politikalarını daha geniş kitlelere anlatmak, seçmenlerden aldığım geri bildirimleri ilgili organlara ileterek partim ile halkımız arasında bağ kurmak için, yaşadığım coğrafyayı çok iyi tanıdığımı düşündüğüm için, Atatürk İlke ve Devrimler ışığında daha iyi bir eğitim için, siyaset ve siyasetçinin sorun üreten, sorun konuşan değil ; çözüm odaklı siyaset üretmesi gerektiği düşündüğüm için,gelir dağılımındaki adaletsizliği, eğitimde fırsat eşitliğindeki adaletsizliği, gözler önüne sermek için, altyapısı hazırlanmadan yapılan yönetmelikler ve yasalara ve yönetmeliklere dur diyebilmek için, tek adam sistemine geçit vermemek üzere çalışan genel başkanımız Kemal KILIÇDAROĞLU başta olmak üzere tüm parti örgütümüze destek olmak üzere, bu aşta benim de tuzum var diyebilmek için Millet Vekili Adayıyım.


Haber Kaynak : semih gürmen


BESİM DUTLULU MAZBATASINI ALDI

BAKIRLIOĞLU; “VATANDAŞ ENFLASYONA YETİŞEMİYOR”

MİLLETVEKİLLERİ VE BAŞKAN ADAYLARI OYUNU KULLANDI

ÖMER İŞÇİ’YE OLAN SEVGİ ÇINARLIKAPI’YA SIĞMADI

DUTLULU 'SANAYİ ARTIK DAHA GÜVENDE' DİYOR

O MAHALLELRE YENİ KREŞLER VE SAĞLIK OCAKLARI GELİYOR

ÖMER İŞÇİ'DEN EFENDİ-CUMHURİYET DOĞAL YAŞAM ALANI MÜJDESİ